Informatie & Tips

Over kaal worden, lymfoedeem en andere complicaties.

Specifieke problemen jonge vrouwen

Voor jonge vrouwen is borstkanker anders dan voor oudere vrouwen. Zo is de kans op terugkeer groter en zijn de behandelingen anders. Behandeling bij jonge vrouwen tast ook vaak de vruchtbaarheid aan. Soms doordat een behandeling de menstruatiecyclus stillegt, soms door beschadiging van de eierstokken.

Je bent in ieder geval tijdelijk onvruchtbaar en het is niet duidelijk of je na je behandeling nog zwanger kunt raken. Bovendien heb je andere zorgen. Wat zijn de gevolgen van een behandeling op de lange termijn en welke gevolgen heeft borstkanker voor je studie of carrière?

Terugkerende en uitgezaaide borstkanker

Helaas kan het zo zijn dat ondanks alle behandelingen, de kanker toch terug komt. Misschien pas na jaren. Maar je wordt wederom geconfronteerd met een hoofdstuk waarvan je hoopte dat het voor altijd gesloten was.

Lees meer over terugkerende en uitgezaaide borstkanker.

----------------------------

 

Themablogs `Leven met uitzaaiingen`

Late gevolgen van de behandelingen

Meer mensen overleven borstkanker en leven daarna lang(er) door. Hierdoor ontdekken we steeds meer over de mogelijke gevolgen die de behandeling tegen borstkanker op lange termijn kan hebben. Soms kunnen klachten tijdens je behandeling ontstaan. Soms treden ze pas jaren na afloop van je behandeling op. Deze klachten noemen we late gevolgen. Late gevolgen kunnen je belemmeren in je dagelijks functioneren.