Informatie & Tips

Protheses

Protheses

Na een borstamputatie krijg je in het ziekenhuis een noodprothese. Dit is een soort verband met wattenvulling.
Veel meer dan opvulsel van je beha is het niet. Met een strak truitje aan zie je duidelijk verschil tussen de echte borst en de noodprothese.
Als de operatiewond goed geheeld is, kun je gaan shoppen voor een echte prothese. Die lijkt nog het meest op kipfilet. Er zijn veel verschillende soorten en vormen, zoals driehoekig en druppelvormig. Laat je goed adviseren door een gespecialiseerde verkoopster, zodat je een prothese draagt die goed past. Bij een goed passende prothese is niets te zien als je strakke kleding draagt. Je borsten zien er heel natuurlijk uit.

Een plakprothese is pas mogelijk vanaf een paar maanden na de amputatie, als het litteken goed tot rust is gekomen. In het begin kost een plakprothese extra tijd. Scheef geplakt! Teveel naar binnen geplakt! Te laag! Alles went en je zult merken dat het routine wordt om de prothese op te plakken. Tanden poetsen, haar kammen, borst opplakken, aankleden en de deur uit!

Bij de aanschaf van een prothese ontvang je altijd gratis een 'prothese-opberg/bewaardoosje'. Na verloop van tijd leg je je prothese gewoon op je nachtkastje en ga je het doosje minder gebruiken. In de ervaring van veel Amazones belandt het doosje na verloop van tijd ergens achterin de kast. Bij de pruik.