Informatie & Tips

Knooptips sjaals

Knooptips voor Amazones zonder haar
 
Als je haar tijdelijk uitvalt en je geen pruik wilt dragen kun je kiezen voor het dragen van een sjaal, pet of muts. Er zijn simpele manieren die voor iedereen eenvoudig te knopen zijn. Voor de wat moeilijkere variaties is een spiegel met zijkanten en wat hulp in het begin erg fijn.
 
Misschien heb jezelf nog bruikbare sjaals in huis. Anders kun je ze nog kopen. Gelukkig zijn er overal sjaals in diverse prijsklassen, afmetingen, kleuren en materialen te koop. Kijk o.a. op de markt, warenhuizen, sportzaken en speciaalzaken.
 
Hoe vervelend het ook is dat je je haar gaat verliezen, probeer het een stap voor te zijn. Laat je verwennen bij de kapper en ga voor dat korte kapsel dat je misschien altijd al wilde proberen.
 
Als je haar begint uit te vallen is het handig om ook iets op je hoofd te doen als je gaat slapen. Dit om te voorkomen dat je kussen ’s morgens vol met haren zit.
 
Het is belangrijk om je hoofdhuid te beschermen tegen hitte maar ook afkoeling. Vooral ’s nachts koelt je hoofd erg af en is het prettig om voor een zachte “slaap” muts te kiezen.
 
Doordat je wimpers en wenkbrauwen vaak dunner worden of helemaal verdwijnen (tijdelijk) kan een mooie hoofddoek zorgen voor wat kleur.
 
De basis van je sjaalcreatie is erg belangrijk.
Het moet goed en lekker zitten zodat je je zeker voelt.
Kies voor zachte katoenen stoffen, geen gladde, zijde of synthetische stoffen .
Deze zitten vaak minder prettig, vooral als het warm is en ze glijden sneller van je hoofd.
 
Als basis kun je kiezen voor :
- Tunnelsjaals in diverse kleuren
- vierkante sjaals van ongeveer 65 cm met of zonder print
- Sjaalpet
 
Om de basis een ander uiterlijk te geven (denk aan zomer, winter of voor een speciale gelegenheid) kun je kiezen om met diverse corsages te werken.
 
Uit ervaring van veel Amazones blijkt dat er genoeg momenten tijdens deze periode zijn dat je je wat beter voelt en je de energie hebt om iets leuks te gaan doen. Hopelijk geven de tips en foto’s je inspiratie voor deze momenten.