Header
 
Header NIEUWSBRIEF
18 juni 2012 |
 
 
 

Webinar en andere zaken

Kleine herinnering: schuif aan bij de eerste webinar van Stichting Amazones. Ben jij er ook bij morgen? Lees hieronder hoe je deelneemt.

Verder in deze Amazine: de zomerstress van een Amazone, een verslag van een kleurige meeting, een gedachte van een Amazone met uitzaaiingen en lymfoedeembehandeling in Nij Smellinghe.

 
 

Louise de Widt-Levert: "Jonge vrouwen met borstkanker: is een borstsparende behandeling veilig?"

De webseminar is ook via YouTube te bekijkenKlik hier

 

Amputatie of borstsparend?

Amputatie of borstsparend opereren? Het is een vraag die regelmatig opkomt op het forum van de Amazones. En die onlangs ook weer aandacht kreeg door berichtgeving in de media dat borstsparende operaties en  borstamputatie op de lange termijn net zo veilig zijn.

Lees verder
 
 

Zomerstress

Nu het mooie weer eindelijk een feit is en de zon af en toe uitbundig schijnt is het ook weer tijd voor het gebruikelijke zomerstressmoment. Overal kun je het in de bladen lezen….de bikini moet weer aan!

Schrijft Amazone Athena. De ‘gewone’ zomerstress is één, maar na borstkanker zijn er ineens heel wat extra zomerstressfactoren. Athena vertelt hoe zij ermee omgaat.

Lees verder
 
 

Kleuradviesmeeting - een verslag

"Van brandweer-rood langs baksteen-rood naar roze-rood... Van vanillevla-geel langs paas-geel richting knal-geel… Van turkoois-blauw langs lavendel-blauw richting marine-blauw… En werkelijk alle kleuren die er nog tussen passen!"

Heb je de kleuradviesmeeting van 12 mei gemist? Amazone Belle was er bij en doet verslag.

Lees verder
 
 

Half leven

Gedachte van een Amazone met uitzaaiingen
Ik heb het nooit erg gevonden om ouder te worden. Tegenover het verlies van jeugdigheid en toekomstmogelijkheden stonden meer zelfvertrouwen en allerlei andere verworvenheden. Dus van jaloezie op jonge mensen heb ik nooit last gehad. Maar nu betrap ik mezelf er soms op dat ik jaloers ben op oude(re) mensen. Ik zie ze op straat lopen en ik denk: jij hebt al een heel leven gehad, 70 of 80 jaar. Zoveel jaren ga ik niet krijgen. Ik krijg maar een half leven.

 
 

Een logeerpartij van 3 weken in Drachten - oedeembehandeling in Nij Smellinghe


Het verhaal van MariekeH

MariekeH hield op www.de-amazones.nl een weblog bij over haar verblijf in de gespecialiseerde lymfoedeemkliniek in Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Welke inzichten deed ze op? Bracht de behandeling wat ze er van hoopte? En hoe ging het daarna verder?

Lees verder
 
 

Activiteiten Stichting Amazones

Dinsdag 19 juni: Webinar Louise de Widt-Levert: "Jonge vrouwen met borstkanker: Is een borstsparende behandeling veilig?"
Zaterdag 8 september: Save the date - Amazone-BBQ

 

 
De Amazine in de mail ontvangen? Schrijf je in.

 
 

Bezoek onze website

Schrijf de redactie van de Amazine

 

Steun de Amazones

@unsubscribe