Header
 
Header NIEUWSBRIEF
01 oktober 2012 |
 
 
 

Herfst

De herfst kondigt zich aan. De avonden worden korter. Het is weer oktober borstkankermaand. In een speciale themaweblog laat Stichting Amazones de hele maand oktober Amazones aan het woord die leven met uitzaaiingen. De gastblogs maken deel uit van een speciale thema-Amazine die in de derde week van oktober uitkomt. De eerste blogs kun je nu al lezen. Wat er verder allemaal speelt en gebeurt bij de Amazones, lees je in déze Amazine.

 
 

Fans gezocht!

Maliebaanloop Utrecht - 21 oktober 2012, 11.45 uur - 6 en 10 km prestatieloop

Prestatieloop. Dat klinkt zo presteerderig. En voor de Amazones die meelopen is het  ook een hele prestatie. Die zes of tien kilometer die zij straks in Utrecht gaan lopen.

Borstkanker was - of is nog steeds - in hun leven. Sommige van hen liepen al voor ze ziek werden. Anderen hebben het hardlopen pas ontdekt nadat ze herstelden of juist omdat ze wilden herstellen of fit willen blijven tijdens de zware behandelingen.

Lees verder
 
 

Amazonestand reist door het land - waar vind je ons in oktober borstkankermaand?

Oktober borstkankermaand is weer begonnen. Dat betekent dat je de Amazones de komende weken weer op allerlei plekken kunt ontmoeten. Met onze informatiestand staan we op voorlichtingsbijeenkomsten en bij evenementen van diverse aard. Veel van die evenementen zijn niet alleen informatief, maar ook gewoon leuk om te bezoeken. Zien we jou ook?

Lees verder
 
 

Fotogalleries - Wat doet borstkanker met je lichaam?

Fotogalleries van Amazones voor Amazones
Nog maar één borst. Of geen borsten. Hoe ziet dat eruit? Een nieuwe borst met een inwendige prothese. Of één van lichaamseigen materiaal, zoals vet uit je buik of een rugspier. Wat moet je je daarbij voorstellen?
 
 
 

De haren van André Kuipers en een tiet voor in de wasmachine

De uitspraken van kinderen van Amazones zijn vaak hilarisch en hartverwarmend.
De vierjarige dochter van Fairy somt op: "Mijn mama heeft 4 tieten, één om mee te zwemmen, één die ze in de wasmachine kan wassen, één die ze in haar bh moet doen en één die aan haar vast zit'. En de zoon van Tante, ook vier, over haar kale hoofd: 'Oh mama, je hebt je haren cool! Je hebt dezelfde haren als André Kuipers!
 

 
 

Tegen welke prijs?

Acht jaar geleden startte Goudblok haar weblog op www.de-amazones.nl. Haar eerste blogs gingen over de hoge-dosis-chemo en stamceltransplantatie, die ze op dat moment onderging. Een zware behandeling die zijn tol eiste. Nog steeds ondervindt ze de gevolgen. In haar laatste weblog Tegen welke prijs? kijkt ze terug en maakt ze de balans op.

 
 

Webinar Werken & Borstkanker nu online te beluisteren

Op 20 september vond het tweede webseminar plaats van Stichting Amazones. Ragna van Hummel gaf een powerpointpresentatie over Werken & Borstkanker en beantwoordde live vragen van deelnemers. Heb je dit informatieve webinar gemist? Je kunt het alsnog beluisteren op de webinarpagina Werken & Borstkanker. Daar zijn ook de antwoorden te vinden die Ragna gaf op de vragen van deelnemers.

 
 

Activiteiten Stichting Amazones

Zondag 21 oktober: Utrecht - Maliebaanloop - De Amazones lopen samen hard!
Oktober borstkankermaand: Diverse stands en evenementen
Zaterdag 17 november: Breda - workshop sieraad maken

 
 

Bezoek onze website

Schrijf de redactie van de Amazine

 

Steun de Amazones

@unsubscribe