Header
 
Header NIEUWSBRIEF
31 oktober 2012 |
 
 
 

Leven met uitzaaiingen

Leven met uitgezaaide borstkanker. Wat betekent dat? De hele maand oktober waren er gastblogs van Amazones rond dit thema. Hun openhartige en aangrijpende  verhalen  zijn het hart van deze Amazine, die het oktoberthema afsluit.

Naast Amazones komen diverse professionals  aan het woord. Wie kun je om hulp vragen bij klachten door de uitzaaiingen of behandeling? Wat kan een psycholoog voor je betekenen? Wat doet een radioloog en wat ziet hij op een scan? Lees mee en noteer ook vast de datum van het volgende webinar, dat aansluit bij dit thema.

 
 

Themablogs ‘Leven met uitzaaiingen’

Oktober borstkankermaand staat dit jaar in het teken van leven met uitgezaaide borstkanker. Ook Stichting Amazones besteedt deze maand aandacht aan dit thema, door Amazones die leven met uitzaaiingen aan het woord te laten. De verhalen zijn in de loop van de maand oktober op deze plek verschenen.

Lees verder

 
 

'Kwalitijd'

Ook bij uitgezaaide borstkanker zijn behandelingen mogelijk. Afhankelijk van je type borstkanker kunnen anti-hormonale therapie, chemotherapie en immuuntherapie (bijvoorbeeld Herceptin) de kanker nog een zekere tijd afremmen.

Maar wat moet je doen als je lichamelijke klachten krijgt, door je uitzaaiingen of door de behandelingen? Hoe behoud je zoveel mogelijk kwaliteit van leven?

Lees verder
 
 

‘In het tussengebied ben je minder kwetsbaar’

"Mijn ervaring is dat de menselijke veerkracht enorm is. Iedereen vindt een nieuw evenwicht. Hoe klein en kwetsbaar ook. En hoe moeilijk het pad er naartoe ook is."

Dat zegt Anneke van Wijk, psycholoog bij het Helen Dowling Instituut in Utrecht. Ze begeleidt vrouwen met borstkanker in allerlei fasen en situaties.

Lees verder
 
 

Onzichtbare professionals – de radioloog

"Misschien ben ik niet de goede persoon voor de serie Onzichtbare Professionals" luidde de eerste reactie van dr. Ruud Pijnappel, radioloog in het UMC Utrecht. "Want ik zie wel patiënten. Ik denk dat radiologen niet anoniem zouden moeten zijn in de borstkankerzorg. Anders gaat informatie voor patiënten verloren."

In de meeste ziekenhuizen zien patiënten de radioloog niet. Wat ziet een radioloog op de scans? Hoe zien uitzaaiingen eruit? En moeten jonge vrouwen ook aan het bevolkingsonderzoek kunnen deelnemen?

Lees verder
 
 

Op zoek naar ervaringen en informatie?

Op de website van de Amazones wisselen (jonge) vrouwen met borstkanker ervaringen, tips en informatie uit. Op het forum Vraag maar raak - Uitzaaiingen vind je onderwerpen over alle aspecten van het leven met uitzaaiingen. Dit is de plek voor al je vragen aan lotgenoten. Ben je op zoek naar ervaringsverhalen, gebruik dan de zoekfunctie onder Wie is wie. Tip: log in, dan krijg je meer resultaten!

 
 

Save the date: webseminar over uitzaaiingen en pijnbestrijding

Op donderdag 22 november spreekt dr. Ankie van der Velden (Tergooiziekenhuizen) over uitzaaiingen en pijnbestrijding.

Noteer de datum alvast in je agenda. Meer informatie is binnenkort te vinden onder webseminars. Daar kun je ook eerdere seminars terugkijken over werken en borstkanker en borstsparende behandeling.

 
 

Activiteiten Stichting Amazones

Donderdag 22 november: Webseminar over pijnbestrijding bij uitzaaiingen ((meer info volgt binnenkort hier)
Vrijdag 23 november 2012: Workshop samen zingen
Zondag 25 november: Wandelmeeting omgeving Arnhem

 
 

Bezoek onze website

Schrijf de redactie van de Amazine

 

Steun de Amazones

@unsubscribe