Header
 
Header NIEUWSBRIEF
27 september 2013 |
 
 
 

Bloggenderwijs

Of bloggen echt helpt tegen depressieve klachten bij borstkanker weten we niet, al was dat wel de voorzichtige conclusie van een Amerikaans onderzoek deze zomer. Reden voor een mini-onderzoek onder onze eigen Amazonebloggers. Bloggen loopt sowieso als een rode draad door deze Amazine. Lucky74 blogt over vertrouwen. Twee actiewandelaars blogden de hele zomer over hun tocht rond de Zuiderzee. En we nodigen Amazones onder de 35 uit om mee te doen aan de oktoberthemablogs die komende week starten. Als je niet wilt bloggen, maar wel schrijven, meld je dan aan als Amazineschrijver.

 
 

Bloggen helpt

Bloggen helpt tegen depressieve verschijnselen bij borstkanker, kopte een Amerikaanse medische nieuwssite afgelopen zomer. Een Amazone opende er een forumtopic over. Aanleiding was  een Amerikaans onderzoek, Project Connect online, naar het effect van bloggen bij borstkanker. De Amazine deed een eigen, volstrekt onwetenschappelijk, niet-gerandomiseerd onderzoekje en vroeg de bloggers op www.de-amazones.nl: waarom blog jij eigenlijk en wat levert het je op?

Lees verder
 
 

Vertrouwen - weblog door Lucky74

Lucky74 houdt graag de controle. Maar hoe doe je dat als je de diagnose borstkanker krijgt en de touwtjes uit handen moet geven aan arts en ziekenhuis? In haar weblog op de website van de Amazones beschrijft ze hoe de projectmanager in haar tijdens de talloze ziekenhuisbezoeken langzaam een balans vindt tussen vertrouwen en controle: Vertrouwen

 
 

Oproep themablog - Borstkanker onder de 35

Borstkanker onder de 35: wat betekent dat voor jou?

Oktober, borstkankermaand komt er weer aan. De gezamenlijke borstkankerorganisaties hebben dit jaar als thema gekozen: Eén op de acht vrouwen krijgt borstkanker. Wat betekent dit voor jou als vrouw in Nederland?

Stichting Amazones stelt deze oktobermaand de jongsten onder haar doelgroep centraal en spitst het thema toe door de vraag te stellen: Wat betekent het om borstkanker te krijgen voor je 35e?

Lees verder
 
 

Wandelactie Stukje lopen brengt 3250 euro op

Stukje lopen – 400 kilometer voor Stichting Amazones. Onder dat motto liepen Wicher en Sé afgelopen zomer het Zuiderzeepad als wandelactie voor de Amazones. Op hun weblog Stukjelopen schreven ze over hun tocht om de voormalige Zuiderzee. En publiceerden ze fotoblogs voor de vele sponsors die kilometers hadden geadopteerd. De actie bracht maar liefst 3250 euro op. Bedankt Wicher en Sé.

 
 

Schrijvers gezocht voor nieuwsbrief Amazine

Schrijvers gezocht voor Amazine

Heb jij een vlotte pen en vind je schrijven leuk? Dan kunnen we jou misschien gebruiken bij de Amazine.  We zijn op zoek naar nieuwe schrijvers. Ervaring met schrijven is mooi, maar niet het belangrijkste:  als je maar zin hebt  om nieuwe dingen te leren en mee te denken in de nieuwsbriefredactie.  En het leuk vindt om af en toe een stukje te schrijven, natuurlijk!

Lees verder

 
 

Pannenkoekenmeeting

Samen met andere Amazones pannenkoeken eten en over de Linge varen. Dat deden tien Amazones op de laatste zondag van augustus. De Amazones vonden elkaar snel. En nee, er werd lang niet alleen over borstkanker gesproken. De gesprekken gingen over trouwen, verhuizen en vakantie in Schotland. En ook over de voor- en nadelen van eierstokverwijdering en de bijwerkingen van hormoontherapie. Een van de Amazones liet in de praktijk zien hoe goed hoofdhuidkoeling kan werken.
Het was een waardevolle dag met lotgenoten!

 
 

Walk for power!

Walk for power is een (korte) wandel en fietstocht in de omgeving van Venray met informatiestands bij sportcentrum Laco. Dit evenement duurt van 10.00-14.00 uur.

Amazone Mariëlle is zeker aanwezig en het lijkt haar leuk om met de Amazones hieraan mee te doen.

Lees verder
 
 

Activiteiten Stichting Amazones

Zondag 29 september: Reunie oude garde Amazones

Zondag 6 oktober:  Walk for power Venray

10-17 mei 2014: Leve je lijf! Mindfulnessretraite in Frankrijk

 
 

Bezoek onze website

Schrijf de redactie van de Amazine

 

Steun de Amazones

@unsubscribe