Header
 
Header NIEUWSBRIEF
03 november 2013 |
 
 
 

Borstkanker onder de 35

Borstkanker onder de 35: wat betekent dat voor jou? Dat was het thema van oktober borstkankermaand bij de Amazones.

Elk jaar krijgen een paar honderd vrouwen jonger dan 35 jaar de diagnose borstkanker. In een serie themablogs vertellen jonge vrouwen wat dat met je doet. Alle aspecten van borstkanker op jonge leeftijd komen aan bod.

Borstkanker en kinderwens is zo’n onderwerp. Welke opties heb je en hoe maak je een keuze? Een nieuwe online keuzehulp kan daar bij helpen. En twee Amazones vertellen hoe zij de keuze maakten en wat het met ze deed.

 
 

Borstkanker onder de 35: Wat betekent dat voor jou?

In de Themaweblogs Borstkanker onder de 35 vertellen jonge vrouwen wat borstkanker met ze doet. Borstkanker grijpt altijd diep in in je leven, hoe oud je ook bent. Maar voor jonge vrouwen komen er vaak ook andere factoren bij. Ze zijn nog volop bezig hun leven op te bouwen: studie, carrière, een duurzame relatie, het kopen van een huis, het stichten van een gezin. Soms leidt borstkanker tot uitstel of zelfs afstel van een kinderwens. Het leven en je toekomst zien er ineens heel anders uit. 18 jonge vrouwen aan het woord.

 
 

Borstkanker en kinderwens: vruchtbaarheidssparende behandeling, ja of nee?

Leids Universitair Medisch Centrum lanceert online keuzehulp

Je hebt borstkanker én een kinderwens. Chemotherapie kan je vruchtbaarheid aantasten. Je zult zwanger worden sowieso moeten uitstellen, jaren misschien wel. Kun je straks nog wel kinderen krijgen? Wat kun je doen om je vruchtbaarheid te sparen? De nieuwe website Borstkanker en kinderwens biedt vrouwen informatie en hulp bij het maken van een keuze die bij ze past.

Lees verder
 
 

Beslissen in sneltreinvaart: we willen het liefst morgen weten wat je gaat doen

Behoud van vruchtbaarheid bij borstkanker: het verhaal van Emja en Wanda

“Kinderwens? Ik heb kanker, daar wil ik vanaf.”

Dat is de eerste reactie van Emja op de vraag van haar radiotherapeut na een lange dag in het ziekenhuis. Ze weet net een week dat ze borstkanker heeft. Nu vertelt haar arts dat ze straks misschien wel geen kinderen meer kan krijgen. Daar had ze niet bij stilgestaan. Ze is met heel andere dingen bezig.

Lees verder
 
 

Ervaringen uitwisselen met leeftijdgenoten? Kijk eens rond op de website van de Amazones

Veel borstkankerpatiënten lopen tijdens en na hun behandeling met dezelfde vragen rond. De zorgen over de diagnose borstkanker zijn niet leeftijdsgebonden. Hetzelfde geldt voor de angst voor uitzaaiingen en het oppakken van je leven na de behandelingen. Op het forum van de Amazones kun je daarover ervaringen uitwisselen met lotgenoten.

Maar hoe zit het met de zwangerschap, borstvoeding en je eerste baan?

Lees verder
 
 

Activiteiten Stichting Amazones

Zaterdag  14 decembert: Lunchmeeting Amazones met uitzaaiingen in Utrecht

10-17 mei 2014: Leve je lijf! Mindfulnessretraite in Frankrijk

 
 

Bezoek onze website

Schrijf de redactie van de Amazine

 

Steun de Amazones

@unsubscribe