Header
 
Header NIEUWSBRIEF
05 oktober 2015 |
 
 
 

Oktober - Jonge vrouwen met borstkanker

Het thema van oktober borstkankermaand is 'Jonge vrouwen met borstkanker'. Natuurlijk staan jonge vrouwen bij de Amazones het hele jaar centraal, maar in oktober doen we iets extra’s. De oktoberblogs en thema-Amazine zijn al bijna een traditie. De eerste blogs over 'Borstkanker en kinderen' kun je nu al lezen. Meedoen kan nog! De thema-Amazine volgt later. Behalve online zijn er ook offline activiteiten: regionele themabijeenkomsten georganiseerd door BVN en anderen. Dat en meer in deze herfst-Amazine.

 
 

Oproep themablogs 2015 - Borstkanker en kinderen

Borstkanker en kinderen - Deel je verhaal

Je bent jong en je hebt borstkanker. Maar je bent ook moeder van opgroeiende kinderen. Of je bent (nog) geen moeder, maar hebt wel een kinderwens. Misschien ben je zwanger geworden ná borstkanker of ben je kinderloos dóór borstkanker.

Borstkanker en kinderen. Het is een thema dat in vele vormen door het leven van jonge borstkankerpatiënten kan lopen.

Lees verder
 
 

BVN in oktober - bijeenkomsten voor jonge vrouwen en meer activiteiten

Themabijeenkomsten voor jonge vrouwen

Borstkankervereniging Nederland (BVN) organiseert in oktober diverse themabijeenkomsten speciaal voor jonge vrouwen met borstkanker.

Tijdens deze bijeenkomsten komen thema’s aan bod als ‘vruchtbaarheid bij borstkanker’ en ‘Hoe vertel ik het mijn kinderen’. Ook is er tijd en aandacht voor ontspanning en lotgenotencontact.

Lees verder
 
 

Being on-line together: online lotgenotencontact helpt

Voelen borstkankerpatiënten zich beter door online lotgenotencontact? Ja, volgens communicatiewetenschapper Anika Batenburg. In haar proefschrift “Being on-line together” onderzocht ze de psychische effecten van online contact, vooral bij borstkankerpatiënten.

Daarbij keek ze ook naar het Amazoneforum. Enkele jaren geleden deed ze een oproep: wil je meedoen aan een onderzoek naar de effectiviteit van het online platform Amazones? De vrouwen die reageerden vulden over twee jaar verspreid diverse vragenlijsten in.

Lees verder
 
 

Reinier Spruit loopt Marathon van Amsterdam voor de Amazones

"Een jaar geleden verloor een dierbare vriendin de strijd tegen borstkanker. Pauline (37) had een heerlijk gezin met een lieve man en 2 prachtige kinderen...
Half oktober ren ik voor het eerst de marathon in Amsterdam, en daarmee wil ik zo veel mogelijk geld ophalen voor de Amazones. Als eerbetoon aan Pauline, haar gezin, en al die andere vrouwen die op jonge leeftijd een vreselijke, en vaak oneerlijke, strijd moeten leveren."

Je kunt Reinier steunen via zijn actiepagina bij Pink Ribbon. Bedankt en veel succes, Reinier!

 
 

Bezoek onze website

Schrijf de redactie van de Amazine

 

Steun de Amazones

@unsubscribe