Nieuws: archief 2012

Artikelen

Onderzoek Effectiviteit Online Platform Amazones

Laatste week!! Vul jij de vragenlijst ook in? Bedankt! Het kan nog tot 15 februari.

Bij volledige deelname ontvang je van de VU een cadeaubon van Bol.com of een Nationale Tijdschriftenbon t.w.v. 25 euro. 

Stichting Amazones wil graag weten in hoeverre de website haar gebruikers helpt tijdens en/of na het ziekteproces.

Daarom starten wij, in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, deze maand met een onderzoek naar de effectiviteit van het online platform.

Persbericht: Nieuwe operatiemethode bij borstkanker

Minder nabehandeling nodig, betere cosmetische resultaten.

Nieuwe operatiemethode bij borstkanker maakt het mogelijk de tumor in zijn geheel te verwijderen.

Webseminar over pijn bij (borst)kanker

 

De derde webseminar komt eraan: op 22 november spreekt Ankie van der Velden, internist-oncoloog, over het thema ‘pijn bij (borst)kanker'. 

 

Welkom bij de Amazones - zomaar wat getallen

‘Welkom bij de Amazones’, zeggen we vaak tegen nieuwkomers, om er meteen aan toe te voegen, ‘ook al waren we je natuurlijk liever ergens anders tegengekomen’. Toch  zijn we blij dat veel jonge vrouwen met borstkanker de Amazones weten te vinden.

Zomaar wat getallen
Sinds de lancering van de nieuwe website eind 2010 hebben zich meer dan 1000 nieuwe gebruikers geregistreerd. In juni was Ootje onze 3000e gebruiker.

3000e aanmelding

Vorige week was Ootje de 3000e geregistreerde gebruiker op www.de-amazones.nl sinds de start van de site eind augustus 2004. Sinds de nieuwe site online ging eind 2010 zijn er ruim 1.000 geregistreerde gebruikers bijgekomen.

 

We willen graag even stilstaan bij alle Amazones die we kennen, hebben gekend en nog zullen ontmoeten. En met wie we ervaringen en informatie delen op www.de-amazones.nl.

Jonge vrouwen met borstkanker: is een borstsparende behandeling veilig?

Het is zover. De eerste webseminar staat gepland. Op 19 juni spreekt Louise de Widt-Levert, oncologisch chirurg, over het thema ‘Jonge vrouwen met borstkanker: is een borstsparende behandeling veilig?’

Amputatie of borstsparend?
Amputatie of borstsparend opereren? Het is een vraag die regelmatig opkomt op het forum van de Amazones. En die onlangs ook weer aandacht kreeg door berichtgeving in de media dat borstsparende operaties en  borstamputatie op de lange termijn net zo veilig zijn.

Aftrap BorstkankerNL

Op 4-4-2012 vond de 1e bijeenkomst plaats van BorstkankerNL; alle landelijke organisaties die zich specifiek richten op borstkanker. Stichting Amazones was daar natuurlijk bij aanwezig, samen met BVN, Pink Ribbon, A Sister's Hope, Mammarosa, Jong Borstkanker en Duizend Borsten.
Het KWF moest helaas verstek laten gaan maar zal er de volgende keer bij zijn.

De goede, open sfeer was een prima aftrap! In de zomer volgt gezamenlijke focus.

Amazones4kids 2012

Amazones4kids

Voor de derde maal organiseerden we dit jaar Amazones4kids. De gedachte hierachter is dat we éénmaal per jaar aandacht willen schenken aan de kinderen van overleden Amazones. Geen zwaarbeladen herinnering aan hun mama, maar gewoon een leuk verrassingspakket dat bij het openen een WAUW- gevoel moet geven, zodat ze zich later misschien realiseren dat wij hen niet vergeten zijn. Of misschien zien ze het gewoon als een cadeautje en dat is dan ook prima.

Een nieuwe voorzitter voor Stichting Amazones

Een nieuwe voorzitter voor Stichting Amazones

Met ingang van 1 januari 2012 is Kimja Schouten afgetreden als voorzitter van Stichting Amazones. Deze functie vervulde ze sinds juni 2008. Nu geeft ze het stokje door aan Mariëlle Direks, bestuurslid sinds voorjaar 2010.