Nieuws: archief 2013

Artikelen

2014

Het was druk bij de Amazones in 2013. Iedere week bezochten duizenden mensen de website. Dagelijks meldden zich nieuwe Amazones aan. Ze stelden vragen op het forum, schreven hun verhaal en reageerden op elkaar.

We zijn blij dat zoveel jonge vrouwen de Amazones vinden, maar het is ook dubbel. Iedere nieuwe Amazone betekent: weer een lotgenoot erbij. En toch, de vele warme en liefdevolle berichten die Amazones schreven, laten zien hoe we elkaar steunen en hoe waardevol het delen van ervaringen is.

Zorgverzekering 2014: wat verandert er?

Zorgverzekering 2014

Volgend jaar verandert er vrijwel niets aan de basisverzekering. De afgelopen jaren is er veel in de dekkingen gesneden, in 2014 gebeurt dat niet. Wel gaat het eigen risico omhoog. Het eigen risico wordt niet afhankelijk van je inkomen maar het gaat wel omhoog. In 2013 was het eigen risico 350 euro. In 2014 wordt dit bedrag verhoogd naar een minimaal eigen risico van 360 euro per persoon per jaar.

 

Basisverzekering

Borstkanker en kinderwens: vruchtbaarheidssparende behandeling, ja of nee?

Leids Universitair Medisch Centrum lanceert online keuzehulp

Je hebt borstkanker én een kinderwens. Chemotherapie kan je vruchtbaarheid aantasten. Je zult zwanger worden sowieso moeten uitstellen, jaren misschien wel. Kun je straks nog wel kinderen krijgen? Wat kun je doen om je vruchtbaarheid te sparen? De nieuwe website Borstkanker en kinderwens biedt vrouwen informatie en hulp bij het maken van een keuze die bij ze past.

Schrijvers gezocht voor nieuwsbrief Amazine

Schrijvers gezocht voor Amazine

Heb jij een vlotte pen en vind je schrijven leuk? Dan kunnen we jou misschien gebruiken bij de Amazine.  We zijn op zoek naar nieuwe schrijvers. Ervaring met schrijven is mooi, maar niet het belangrijkste:  als je maar zin hebt  om nieuwe dingen te leren en mee te denken in de nieuwsbriefredactie.  En het leuk vindt om af en toe een stukje te schrijven, natuurlijk!

Wat doet kanker met jóu? Landelijke campagne IPSO

Vanaf 2 november vraagt brancheorganisatie IPSO via de campagne Wat doet kanker met jóu? aandacht voor de psychische, emotionele en sociale gevolgen van kanker.

 

9 per dag

In de aanloop naar 1 oktober verschenen er advertenties in landelijke dagbladen: “opnieuw 9 vrouwen overleden aan borstkanker”. Korte berichten die melding maken van de dood van een jonge vrouw, een mannelijke borstkankerpatient en een vrouw die na haar moeder en zus al de derde vrouw in de familie is die aan borstkanker overlijdt.

Mobiele website voor Stichting Amazones

Met trots kunnen we aankondigen dat de nieuwe mobiele website van Stichting Amazones in gelanceerd!

We zien in de analytics van onze website dat het gebruik via mobiele apparaten explosief gestegen is het afgelopen jaar en hiermee kunnen we voldoen aan de behoefte van onze gebruikers om de website optimaal te kunnen gebruiken.

 

De mobiele website is mogelijk gemaakt door een projectsubsidie van Stichting Pink Ribbon.

Oproep themablog - Borstkanker onder de 35

Borstkanker onder de 35: wat betekent dat voor jou?

Oktober, borstkankermaand komt er weer aan. De gezamenlijke borstkankerorganisaties hebben dit jaar als thema gekozen: Eén op de acht vrouwen krijgt borstkanker. Wat betekent dit voor jou als vrouw in Nederland?

Stichting Amazones stelt deze oktobermaand de jongsten onder haar doelgroep centraal en spitst het thema toe door de vraag te stellen: Wat betekent het om borstkanker te krijgen voor je 35e?

Actie update Stukje lopen - De Kilometergrabbelton!

Geniet je ook van onze blog en foto’s en wil je de actie alsnog steunen? Dat kan: doe een greep in de kilometergrabbelton en ontvang een leuke foto!

We schreven het al: Stukje lopen loopt door en plaatst nog ieder dag leuke (foto)blogs. Zo maken we de wandeling virtueel af. En terwijl we dat doen kun je nog aanhaken aan de actie. We hebben nog veel mooie foto’s die we heel graag met jullie zouden willen delen. Daarom hebben we iets leuks bedacht: de kilometergrabbelton.

Campagne Mammarosa naar jonge migranten vrouwen

Help je moeder, je oma, je tante!

Wist je dat 1 op de 8 vrouwen borstkanker krijgt?

Als je borstkanker op tijd ontdekt, is de kans groot dat je weer beter wordt.

Jij googelt ‘borstkanker’ en hebt meteen toegang tot belangrijke informatie.
In Nederland kunnen 800.000 vrouwen slecht, of helemaal niet lezen.
Deze vrouwen hebben geen toegang tot informatie.

Jij kunt een belangrijke rol spelen om deze vrouwen te helpen.
Ken je een vrouw die niet goed kan lezen en/of weinig Nederlands verstaat?