Nieuws: archief 2016

Artikelen

Moderators gezocht!

BVN zoekt nieuwe moderators voor het forum Amazones. Een moderator is een Amazone met extra mogelijkheden. Zoals het verplaatsen van forumtopics of het verwijderen van spam.

Minder kopzorgen bij kanker

Elk jaar krijgen 100.000 mensen in Nederland te horen dat zij kanker hebben. Een diagnose die inslaat als een bom. Niet alleen bij degene die kanker heeft, maar ook bij de partner, ouders, kinderen en andere naasten. De eerste aandacht gaat uit naar behandeling van de ziekte, naar overleven.

Meer informatie : klik hier 

Vacature BVN Commissie Amazones

BVN commissie Amazones zoekt versterking!

Maandag 4 april uitzending Radar NPO1 om 20.30 uur

Radar besteedt de hele uitzending van maandagavond 4 april aan dure geneesmiddelen. Het borstkankergeneesmiddel pertuzumab zal uitgebreid aan bod komen. Ook komt naar voren wat het middel betekent voor het leven van patiënten, zoals dat van Anita en José. 
Pertuzumab is een geneesmiddel dat niet alleen jaren toevoegt aan leven, maar ook leven toevoegt aan jaren. Dat moet beschikbaar blijven!

 

Op ons forum kun je je reageren op dit onderwerp.

Beperkte beschikbaarheid Tamoxifen

Momenteel bestaat er een beperkte beschikbaarheid van het medicijn Tamoxifen.

Kijk- en leestip: Je zal het maar hebben

Marike kreeg 2,5 jaar geleden op 25-jarige leeftijd borstkanker. Sinds 2014 houdt Marike een blog bij op www.jongenborstkanker.nl. Via deze blog werd ze benaderd voor een optreden in het het tv-programma Je zal het maar hebben van BNN. Vanavond is de uitzending (dinsdag 1 maart, 21.20 uur, NPO3).

Nieuwsflits BVN

In de BVN-nieuwsflits Special jonge vrouwen – na de behandeling is het nog niet klaar vind  je een interview met Marike over haar tv-optreden en de gevolgen die de behandelingen op haar hebben (gehad). Verder achtergrondinformatie over de onderwerpen die in de uitzending aan bod komen.

Congres BRCA op 9 april 2016

Het is zover: de inschrijving voor het congres over erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker op 9 april in De Reehorst is Ede is open!  Dit congres wordt georganiseerd door Oncogen en is er voor iedereen met een (mogelijk) erfelijke aanleg voor borst- en/of eierstokkanker, voor partners, familieleden en belangstellenden.

Code rood dreigt voor patiënten met uitgezaaide borstkanker

Borstkankervereniging Nederland (BVN) maakt zich grote zorgen dat het geneesmiddel pertuzumab (Perjeta) mogelijk uit de basisverzekering verdwijnt. Eerder vandaag adviseerde Zorginstituut Nederland (ZINL) minister Schippers om pertuzumab te schrappen uit het zorgverzekeringspakket wegens te hoge kosten.

Late gevolgen na borstkanker

Late gevolgen na borstkanker