Wolk's verhaal

Zaterdag 11 Februari 2017, een bijzondere dag voor ons.

Helaas... een dag voor altijd in het geheugen gegrift ... een harde knobbel gevoeld in de linkerborst.

Maandagmiddag naar de huisarts (waarschijnlijk een cyste), Dinsdag mammo laten uitvoeren, Donderdag biopsie.

Maandag 20 Februari 2017; het is kwaadardig ...

Na heel wat onderzoeken, echo lever, RX longen, botscan, NMR, CT longen dan uiteindelijk op Maandag 6 Maart 2017 voor de eerste keer bij de oncoloog gehoord dat het een triple negatieve borsttumor is. (niet hormoongevoelig)

Dinsdag 7 Maart Sentinel (lymfeklieren onderzoeken), katheter laten plaatsen en Woensdag 8 Maart nog een 2de biopsie, want er is nog iets anders verdacht gezien op de NMR.

Dinsdag 14 Maart beter nieuws gehoord, nergens uitzaaiingen in de lymfeklieren, en de PET scan van vrijdag 10 Maart was ook in orde (behalve de tumor dan). De 2de biopsie blijkt een littekenweefsel te zien (misschien van de eerste biopsie??)

Donderdag 16 Maart, eerste keer chemo. Die bleek heel goed mee te vallen, alleen wat duizeligheid maar meer niet, heel goed te doen. Goeie eetlust, eigenlijk praktisch niks van bijwerkingen.

Voorschrift =

12 weken, wekelijks Carboplatinum-Taxol om te starten.

4 weken, om de 2 weken EC Dose Dense (hier gaat men haar er zeker aan...)

 

Wat een klap he....Horen dat je borstkanker hebt. Wel goed te horen dat je er na toch wel het meest gunstige scenario te horen hebt gekregen, dat er geen uitzaaingen zijn. Hopelijk blijven de bijwerkingen meevallen! Heel veel succes met de volgende kuren.

Lieve groetjes, Zangeres.

Dank u allemaal voor de steun! Doet toch altijd deugd !

Hai wolk , zo n dag vergeet je nooit weer helaas! Maar wel fijn dat er geen uitzaaiing blijkt te zijn. Ik hoop voor je dat je de kuren zo blijven dat ze te doen zijn. Het haar is zeker een ding! Vond het vreselijk! Maar het went ook wel weer , sterkte met alles 

Hallo Wolk, wat een schrik zal dat zijn geweest. Maar nu alle informatie bekend is, ziet het er niet slecht uit. Klinkt misschien raar, maar hier kun je verder mee. Houdt er wel rekening mee dat de chemo je toch tegen gaat staan, maar met zo'n prognose is het misschien beter te verdragen. Maar per keer bekijken.

Heel veel sterkte en dat haar, het komt terug bij iedereen! 

Welkom hier.

Wat fijn dat na alle spanning je toch het nieuws kreeg dat er geen uitzaaiingen zijn. Op naar genezing! en dat ook nog zonder bijwerkingen. Behalve dat kaal worden. Mijn ervaring is dat het er tegenop zien moeilijker is dan wanneer het dan zo ver is.

Veel succes met alle behandelingen!