Jacky_y's verhaal

Hallo lieve mensen, 

Mijn naam is Jacky, ik ben 26 jaar en afgelopen oktober 2016 vond ik een knobbeltje in mijn borst. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest denken en heb het daarom laten onderzoeken in het ziekenhuis in november. Daar werd geconstateert dat er niet echt iets te zien was op de echo en dat ik mij geen zorgen moest maken, het was matopathie. 

Toch voelde het niet goed, en bleef ik in mijn hoofd zitten met de vraag of ik het niet verder moest laten onderzoeken. Ik ging wederom terug naar de dokter in februari waarna ik weer werd doorgestuurd naar het ziekenhuis. Dit keer kreeg ik een mammografie en weer een echo, wederom met de uitslag mastopathie. 

Ik was gerust gesteld en dacht dat ik mij niet meer zorgen zou maken om het knobbeltje in m'n borst. 

Maar nu is de twijfel toch weer terug, voornamelijk omdat het knobbeltje pijn lijkt te doen, maar niet zo zeer als ik erop druk. Ik krijg af en toe steken die doorstralen naar mijn oksel en verder een pijnlijk gevoel in mijn arm en af en toe in mijn hand. Dit is nu al meer dan een maand gaande en ik weet niet zo goed of ik nu weer terug naar de dokter moet gaan of dat ik gewoon wat paranoïde reageer. Het knobbeltje lijkt ook wel wat groter te zijn dan hij eerst was. 

Ik vond dit forum bij toeval toen ik wat meer informatie over mastopathie aan het opzoeken was. Ik weet dat de mensen die op dit forum berichtjes posten waarschijnlijk allemaal borstkanker hebben, maar toch vroeg ik mij af of iemand mij hier wat meer advies over kan geven? 

Ik blijf toch twijfelen, en dat stemmetje in mijn hoofd frustreerd me. Ik wil de dokter geloven, maar de pijn in mijn borst laat me niet met rust. 

Goed advies is op dit moment echt welkom. Alvast bedankt :)

Groetjes,
Jacky

 

Bedankt allemaal voor jullie lieve en bemoedigende reacties. Ik heb besloten om na het weekend de dokter te bellen om te vragen of het mogelijk is om een echogeleide punctie te kunnen krijgen zoals ellenk adviseerde. 

Ik vind het toch nog een beetje moeilijk, aan de ene kant maak ik mij er wel echt elke dag zorgen om en blijf ik er maar aan denken, maar aan de andere kant voelt het ook een beetje alsof ik overdrijf. 

Nogmaals bedankt voor alle reacties. Ik zal jullie op de hoogte houden. Ik hoop dat het allemaal echt maar in m'n hoofd zit, en ik me druk maak om niks. 

Lieve Jacky, ik zou het zeker laten onderzoeken en er niet mee rond blijven lopen, dat is voor je gemoedsrust ook niet goed. Sterkte! Lfs Petra

Hoi Jacky-y. Het klopt dat wij hier inderdaad nagenoeg allemaal borstkanker bleken te hebben maar dat zou in mijn geval dan eigenlijk niks uitmaken kwa advies aan jou.

De enige manier om uit te sluiten of het goed of kwaadaardig is, is een punctie. Dat materiaal wordt dan bekeken en zal uitsluitsel geven. Een second opinion aanvragen kan altijd. Ook zijn er ziekenhuizen waarbij je op de dag zelf al de uitslag hebt, de zogenaamde snel diagnose. Bv Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam.

Je niet laten afschepen dat je te jong zou zijn of wat ook. Er zijn hier vrouwen net zo jong. Gelukkig komt dit maar heel zelfden voor op jouw leeftijd. Het kán nog goed zijn, he maar je wilt natuurlijk zekerheid! Heel veel succes en houd ons op de hoogte. Tip: neem iemand mee!

Je klachten kunnen heel goed op mastopathie duiden. Maar : om zeker te weten of het geen kanker is zal onderzoek naar het weefsel gedaan moeten worden: een echogeleide punctie zodat ze zeker weten dat ze in de knobbel prikken en dat dan in het lab laten onderzoeken.

Bellen en wel nu, niet mee doorlopen. Ook ik had een knobbel, met uitstraling naar mijn arm....eerst dacht ik dat het door het zware werk kwam, overbelasting, tot dat ik aan de knobbel borst dacht. F*ck, ik dacht aan de lymfe en ben naar de huisarts geweest, moest maar terug komen na een maand en heb met de vuist op tafel geslagen, wilde dat het verder onderzocht werd en aangegeven last van mijn arm. Helaas was het positief. Ik zou zeker de klachten bespreken over je arm. Ik kan mij niet voorstellen dat je van mastopathie arm klachten krijgt. Hebben ze ook een echo van je oksel gemaakt? Anders vragen voor een petscan.....Willen ze je niet helpen, kijk naar een ander ziekenhuis tot je daar en goede uitleg voor hebt. 

Ik wil je niet angstig maken, ik ben geen arts, maar je moet toch wel weten waar die klachten arm vandaan komen en misschien hebben ze niet verder gezocht of soms zien ze het gewoon niet. Ik wens je heel veel succes.