Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4289

Bijna in 's-Hertogenbosch

zaterdag, 13 april 2019

Dat wandelen gaat veel sneller dan je denkt. Iedere week loop ik één of twee, en soms drie dagen. Soms is het maar 16 km maar vorige week tikte ik zomaar de 29 km aan. Nou ja, zo maar niet want de laatste kilometers waren wel echt zwaar. Toch lukte het en zo kijk ik soms verbaasd naar wat een mens met uitzaaiingen nog allemaal kan. Komende week arriveer ik in 's-Hertogenbosch en heb ik heel ruim 200 km in de benen. Als ik zo'n dag gelopen heb, dan ben ik gerust ook 's avonds weer actief. Mijn energie is dan nog lang niet op. WEIRD!

Dat de Ca15.3 tumormarker fors gestegen was kwam dan ook als een complete verrassing. De oncoloog vertelde erbij dat juist bij mijn huidige medicatie (palbociclib (familie van ribociclib en abemaciclib)) de markers soms een heel raar vals alarm afgeven en dat er dus echt niet per se iets aan de hand hoeft te zijn.

De komende week volgen er dan ook onderzoeken. Gewoon om te kijken hoe het er voor staat. Ik voel me goed, mijn bloed is heel goed op die éne beruchte borstkankermarker na, en de scans moeten dus duidelijkheid geven. Is de kanker weer actief? Of geeft de palbociclib een verstoring in mijn marker en kunnen we rustig nog even op de ingeslagen weg doorgaan. Ik hoop natuurlijk heel heel heel erg op dat laatste.

Voor Pasen weten we het. Ik ben niet héél zenuwachtig. Ik voel me immers geweldig goed. Toch baal ik gruwelijk van dit soort onrust en de eerste halve dag na het bericht was ik echt geschrokken.

Want weet je: ik zou zo graag gewoon weer helemaal gezond zijn. Leven zonder altijd maar die dreiging van de uitzaaiingen die tot mijn dood zullen leiden. Het feit dat dat niet zo is, maakt me soms wel heel verdrietig.

Maar nu is het weer oké.

Offline
Berichten: 189

Ik hoop knetterhard met je mee Ellenk.

Mooi stukje weer. Geweldig dat je zoveel loopt.

Offline
Berichten: 73

Lieve Ellenk,

Ik hoop ook heel hard dat er loos alarm is. Het blijft altijd weer zo'n ding vind ik. Maar ik heb respect voor je hoe je alles mooi opschrijft en hoe je erin staat. Het lopen gaat je goed af. Hou me op de hoogte. Dikke knuffel

 

Offline
Berichten: 452

ellenk schreef:

Want weet je: ik zou zo graag gewoon weer helemaal gezond zijn. Leven zonder altijd maar die dreiging van de uitzaaiingen die tot mijn dood zullen leiden. Het feit dat dat niet zo is, maakt me soms wel heel verdrietig.

Poeh Ellen, wat spreekt dit.

Kan me voorstellen dat je alles van je af zou willen schudden. Gotsie, het vergt toch een hoop mentale kunst om overal mee te dealen. We wachten met je mee op de uitkomst van de onderzoeken. heart

 

 

 

 

 

Offline
Berichten: 345

Ik sluit me volledig aan bij de mooie woorden van Jolien. Al een paar dagen lees ik af en toe je stukje en het grijpt me aan. En ik kan de juiste woorden niet vinden en het niet beter maken. Terwijl ik het je zooo gun. 

Lieve Ellenk, loop..... Loop zolang je kunt en geniet van al het moois op je pad! 

En de onderzoeken om te kijken waar je staat zijn spannend en die wachten we rustig af... 

Offline
Berichten: 518

Hoi Ellen, 

Super om te horen dat het wandelen zo goed gaat. Ik hoop dat die tumormarker gewoon een beetje in de war is en niets zegt over hoe het met je gaat. Veel sterkte met het wachten op de uitslagen, hoop dat je gerustgesteld kan worden. 

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 922

Wauw, ben onder de indruk van de kilometers die je maakt Ellen! Je bent een voorbeeld voor velen denk ik. Ik duim mee dat het vals alarm is. Dat moet toch gewoon lijkt me.