Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4268

Bucketlist?

maandag, 4 februari 2019

Sinds ik weet dat ik uitgezaaide borstkanker heb, wordt me vaak gevraagd of ik een bucketlist heb.

Nou nee, is meestal mijn antwoord. Natuurlijk doe ik wel zo veel mogelijk leuke dingen, maar het hebben van een bucketlist stond me altijd tegen.

Toen ik afgelopen najaar bedacht dat ik toch wel heel graag het noorderlicht wilde zien, kwam er ineens iets op mijn niet-bestaande bucketlist te staan. Vreemd!

Afgelopen week trokken wij naar het hoge Noorden, ver boven de poolcirkel zaten we en al op de eerste avond werd mijn wens ingelost. Op de laatste avond kwam het noorderlicht terug en gaf een lichtshow die zijn weerga niet kent. Overal waar we keken danste het noorderlicht aan de hemel, met prachtige kleuren in een sprookjesachtige omgeving. Ik geloof dat ik wel 50 keer Ooooh en Aaaah heb geroepen, en ook gelachen, want de overdaad was zó groot dat het net niet echt was.

Dus mijn niet-bestaande bucketlist is weer leeg. Het was een beetje een raar gevoel: want als je een bucketlist hebt, en alles wat daarop staat er gedaan: is het dan tijd om dood te gaan?

Nee dus, voor mij geen bucketlist. Betekent dat dat ik niks plan dan? Nee hoor. Het komend half jaar heb ik zoveel plannen dat ik er bijna moe van word. Ze staan alleen niet op een bucketlist. Gaan ze niet door, dan is dat wel jammer, maar geen ramp, we zien wel. Tickets voor de volgende trip zijn alweer geboekt en ondertussen werk ik andere leuke plannen rustig uit, put ik veel plezier uit mijn vrijwilligerswerk voor de BVN en kan ik ook blij zijn met een week lekker rustig thuis.

Het gaat lekker hier!

afbeelding van Globetrotter
Offline
Berichten: 0

Wat fijn Ellen! Lekker blijven plannen en reizen zolang het nog kan. Doen wij hier ook, volgende reis ook alweer geboekt...

 

Offline
Berichten: 4268

yes

Offline
Berichten: 186

Heerlijk Ellen. Goed te lezen. En dat licht, dat lijkt me geweldig...

Offline
Berichten: 8

Het noorderlicht staat op mijn wensenlijstje, ik heb ook geen bucket list hoor! Hier staat genieten, werken zolang het kan en mooie reizen maken op de planning. En die planning wordt geregeld bijgesteld. Normaal mijn ding doen is al mooi zat geworden smiley

Offline
Berichten: 515

Wat geweldig Ellen. Laat dat nou een van de weinige dingen zijn die ik absoluut graag eens wil meemaken. En geluk dat je het ook daadwerkelijk te zien krijgt, want dat is ook niet vanzelfsprekend. Fijn om te horen dat het goed met je gaat.

Offline
Berichten: 187

Ik heb ook geen bucketlist, maar er zijn wel dingen die ik zou willen doen of zien. Maar dat wil ik al van voordat ik kanker had. Er is alleen altijd wel een beperkende factor. Ik kan niet goed tegen hitte en ben ook niet dol op vliegen (weet ook eigenlijk niet of ik überhaupt wel mag vliegen i.v.m. drukverschillen). Dus de piramides of de Borobudur laat ik toch maar aan me voorbijgaan. Ik beperk me wat dat aangaat tot NatGeo.... laugh

Maar ik houd wel van extreme sporten. Ik zou wel eens willen paragliden ofzo. Heb ook ooit een keer geraft. Fantastisch vond ik dat, zou ik nog wel eens keer willen doen. Dus dat soort dingen.

 

Offline
Berichten: 4268

De piramides zou ik toch echt wel graag eens zien Kiki, je kunt ook buiten het hete seizoen erheen? Gaan we samen, hahahaha. Extreme sporten is totaal niet mijn ding, ik vond met de hondenslee, wel heel erg leuk, dat deden we vorige week ook en man wat is dat machtig mooi, maar bijvoorbeeld met een snowmobile vond ik al wel best spannend ;). Ik kick steeds minder op enge dingen, stiekem komt op die momenten juist bij goed toegedekte doodsangst voor de dag. 

afbeelding van welmoed
Offline
Berichten: 34

Ellen, wat geweldig de  reis naar het Noorderlicht en ook nog dat deze verscheen.

Een vraag: ik zou ook dolgraag een wat verdere reis willen maken, bijv naar Italië . Mijn partner voelt er niets voor en maakt zich tevoren zoveel zorgen over wat er allemaal niet met mij zou kunnen gebeuren,  dat het niet gaat. Zelfs bijv. een weekend Zuid Limburg zorgt al voor grote paniek. Oncoloog ziet geen bezwaren. Speelt dit ook bij jou/jullie? 

Heb nu een reisje met vriendin gepland, verheug me er erg op!

 

 

Online
Berichten: 344

Prachtig Ellen! En wat fijn dat je zo genoten hebt! 

Offline
Berichten: 452

Wat heerlijk Ellen dat het Noorderlicht zich zo uitbundig aan jullie getoond heeft. Mooi!

Offline
Berichten: 4268

Welmoed, nee dat heeft mijn partner gelukkig niet. Eerder stond wel een reis naar Mongolië op de planning. Vlak voor het boeken bleek ik ineens veel leveruitzaaiingen te hebben en toen moest ik aan de zware chemo. We hebben toen aan het einde van die chemo wel gekeken of we nog zouden gaan, maar het was toen nog zo spannend hoe ik me ná die chemo weer zou gaan voelen dat mijn partner dat niet aandurfde. Voor hetzelfde geld waren de levertumoren opnieuw weer keihard gaan groeien en in Mongolië ben je niet zomaar snel bij een dokter. Ook zijn er geen wegen en word je nogal door elkaar geschud. Dus na goed overleg hebben we toen samen besloten het niet te doen. Maar verder heeft mijn man er tot nu toe eigenlijk weinig over gezegd, maar ik ben ook goed nu, dus dat scheelt natuurlijk wel. Als ik minder fit word wordt dat misschien anders. Wel heeft hij een hele tijd geen trips voor zijn werk gemaakt, wat ik totaal dom vind, en dat heeft hij inmiddels dus ook weer opgepakt. 

Offline
Berichten: 4268

En Welmoed, ik ken een aantal vrouwen die ook als ze hun laatste maanden in gaan nog naar de Canarische eilanden gingen, en dat ging goed hoor. Dus je man heeft hulp nodig. Dit klinkt als teveel angst.

Offline
Berichten: 156

Wat super Ellen, het Noorderlicht lijkt me ook echt geweldig om te zien en dat gaat hoop ik nog wel een keer gebeuren.

Wat fijn dat het zo goed met je gaat en dat jullie nog lekker van de wereld kunnen genieten!

Wat de pyramides betreft, die heb ik al wel gezien en ik kan aanraden om reizen naar Egypte zo eind februari of maart te maken, want dan is het qua temperatuur goed te doen daar. Is ook prachtig en zeer imposant om te zien.

@ welmoed. Ik sluit me bij Ellen aan en denk ook dat je man iets met deze angst moet doen. Zo zonde als jullie door onterechte angsten, niet de dingen kunnen doen die jullie graag willen doen.

Artikelen van ellenk

Pagina's

Webloggers