Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

druk druk druk

dinsdag, 3 december 2019

Vanmiddag checkte ik mijn markers. Voor het eerst kan ik die inzien vóór ik bij mijn oncoloog zit. Geheel tegen haar verwachting in, zijn de markers gedaald en flink ook. Ook mijn leverwaardes gaan steeds verder richting normaal. De combinatie exemestaan + everolimus doet het dus goed en zelf had ik daar alle vertrouwen in.

Ik vraag me steeds of het ook iets te maken heeft met het feit dat ik sinds ik alleen woon echt anders ben gaan eten. Ik zondig met grote regelmaat maar toch, gemiddeld eet ik véél minder koolhydraten, en vooral groente, fruit, en héél weinig vlees en vis. Wel kaas en eieren. Ook snoep ik veel minder. Ik heb er gewoon minder trek in. Dus de inname van suikers en koolhydraten is, denk ik, een kwart van wat het eerst was. Ik blijf vanzelf op een voor mij fijn gewicht van tussen de 74 en 75 kilo.

En verder ben ik druk. Ik mocht van en met de Borstkankervereniging Nederland naar het ABC5 congres in Lissabon en a.s. zondag vlieg ik naar San Antonio, Texas, voor het grote SABCS19 congres. Ik geniet daar enorm van. Tussendoor doe ik nog allerlei andere dingen voor de BVN. Ik leer en deel kennis, gebruik verstand en gevoel, en leef op van het combineren en de mooie ontmoetingen.

Ik was nog wat bezorgd of ik niet teveel doe en of dat wel goed voor mij is, maar de mooie markers laten zien, dat ik in alle opzichten goed bezig ben.

Met vertrouwen zie ik de intense drukte volgende week tegemoet maar tegelijkertijd verheug ik me erop dat 2019 klaar is. In veel opzichten is het een extreem zwaar jaar geweest. Ik dacht soms echt te bezwijken. Daar staat tegenover dat ik ook intens genoten heb van veel dingen. En op het einde van dit jaar zie ik: ik sta recht overeind, wat knap van mij ;)

En weet je: ik heb niet die twee speciale armen om me heen, die me steunen, en naast me staan. Maar wel duizend. En dat te weten, ervaren en voelen is pure rijkdom.

Van mij mag 2020 komen. Ik zie er niet meer tegenop.

 

 

Offline
Berichten: 518

Wat een supernieuws Ellen. Inderdaad een teken dat je op het goede spoor zit. En wat een inspiratie voor anderen met uitzaaiingen. 

Vind je het zelf niet heel jammer dat er weinig onderzoek wordt gedaan in het reguliere verhaal naar voeding? Ik denk dat daar zoveel winst te behalen valt. 

Heel veel succes op het congres!

Offline
Berichten: 346

Wat een heerlijk positief bericht na zo'n enorm pittig jaar! En wat mooi dat je trots op jezelf kunt zijn! Heel belangrijk! 

Fijn dat die tumormarker lekker verlaagd zijn! Dat geeft vertouwen! Daardoor kun je ook fijn alles doen wat je graag wilt en kunt doen. 

Zoals die leuke projecten van en met Bvn. Hartstikke leuk maar ook zo zinvol! Keep up the good work! Je doet het echt super!

Heel veel plezier in the USA! 

Offline
Berichten: 189

Ellenk, wat doet het goed om dit te lezen, het maakt me echt blij. Dat eten een rol speelt: daarvan word ik steeds overtuigder, dus, zoals ik eerder al zei: doorgaan op die weg. Ik eet ongeveer zoals jij zie ik. Ook ik zondig regelmatig, de boog kan niet altijd gespannen staan. 

Heerlijk dat je zo geniet van de dingen die je doet, dat je zo veerkrachtig en sterk bent om je lot, ondanks je lot, in handen te nemen, en te houden. Petje af.

Ik ga je vandaag, eindelijk een rustige dag, een paar pikanterieen sturen. Zoals beloofd. Lieve groet.

Offline
Berichten: 55

Mijn vrouw heeft rond de behandelingen gevast . Nu doen we samen aan IF ( 18 uur per dag niet eten en gedurende 6 uur lunchen we en eten we 's avonds). Tijdens de behandelingen merkte ze het enorme verschil in bijwerkingen ten positieve. Ze kon dit vergelijken met de eerste 2 behandelingen die ze zonder vasten deed.

Mijn vrouw is gestart met IF nadat ze 1 maand Letrozol gebruikte. Ze at toen nog "normaal" maar ze at wel al koolhydraatarm.Ze had veel opvliegers. Na 1 maand IF zijn de opvliegers vrijwel weg, heeft ze minder gewrichtspijn en voelt ze zich in haar hoofd veel helderder en prettiger. Ze doet dit nu 2 maanden.

Ik doe ook op dezelfde basis IF al heb ik dus geen kanker gehad. Ik voel me fitter, mijn bloeddruk is perfect (was 148/87) is nu 123/76) en ben in 3 maanden 8 of afgevallen en weer keurig binnen mijn BMI. Ik kan het mensen aanraden die geen diabetes 1 hebben of andere gezondheidsbeperkingen.

We eten veel te veel suikers en we eten veel teveel keren per dag. Dat is iets van de laatste zeg 80 jaar. De 200.000 jaar ervoor aten we veel minder vaak, we hadden toen niet elke dag eten, er was vrijwel geen suiker. Ons lichaam is niet ingesteld op 28 suikerklontjes per dag. Dat is gif voor ons lichaam.

IF is goed te doen. De eerste week voel je regelmatig het hongergevoel maar dit heeft te maken met de bloedsuikerspiegel die sterk daalt doordat we suikerverslaafd zijn. Na een week is het eenvoudig om na 8 uur ' s avonds niets meer te eten, ontbijt over te slaan en pas om 14:00 uur te lunchen.

 

 

 

Offline
Berichten: 302

Wat een heerlijke update Ellenk, blij dat je je draai hebt gevonden en blij dat je zoveel kan, mag en wil doen voor de BVN. En het belangrijkste, dat je markers dalen en je je goed voelt. Dat dit nog jaren mag duren!!!