Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4289

Een nieuwe start

woensdag, 12 juni 2019

Nooit gedacht en toch gebeurd.

Zoals je al kon lezen in mijn vorige blog ben ik verhuisd.

Het woordje 'ik' is daarbij relevant want 'mijn lief' bleef wonen waar we al 22 jaar woonden en ik ga alleen verder. Hij is nu mijn ex-lief, ook al zal ik altijd van hem blijven houden.

Dat hier een wereld vol piekeren, twijfelen, verdriet, angst, durf, pijn en hoop achter verscholen ligt, zal duidelijk zijn.

Onze liefde was niet voor altijd, maar slechts voor een groot deel van ons leven bestemd. Het is tijd om verder te gaan. Over het hoe en waarom zal ik hier niet schrijven. Dat gaat immers niet alleen mezelf maar ook anderen aan.

Wel wil ik hier af en toe een blog wijden aan hoe anders het is om ongeneeslijk ziek te zijn, en er 'alleen' voor te staan. Ik ben niet alleen in de zin van dat ik een geweldige familie en lieve vrienden om me heen heb, maar ik woon wel alleen en dat maakt alles anders.

Bij het nemen van de beslissing heeft de hoop het gewonnen.

  • hoop dat ik nog wel even heb
  • hoop dat het alleen beter is dan samen
  • hoop dat ik nog veel mooie dingen mag beleven
  • hoop op een nieuw-ander leven
  • hoop dat er een toekomst is die lichter en vrolijker is.

Dit wil niet zeggen dat er geen wanhoop is. En vooral ook meer angst dan voorheen voor de periode dat ik aan mijn allerlaatste tijd zal moeten beginnen. Af en aan bevliegt me die angst en met in een ver verleden aangeleerde ademhalingstechnieken bestrijd ik de ergste momenten. Ook het weten dat het de volgende dag er al weer anders uit ziet helpt me enorm.

Voor nu kijk ik daarom vaak hoopvol vooruit en probeer ik daarnaast met liefde en zonder bitterheid achterom te zien. Het mooie, lieve en goede te onthouden en alle andere herinneringen weg te laten sijpelen door de kieren van vergetelheid.

Dus: nooit gedacht en toch gebeurd.

Ik pluk mijn dagen, geniet van de mooie dingen en omarm de pijn die bij dit afscheid hoort. Hij is mooi omdat hij aangeeft hoeveel liefde er altijd is geweest.

Offline
Berichten: 156

Lieve Ellen, 

Het woordje "ik" was me bij je vorige blog ook al opgevallen en toen hoopte ik dat het niet zo zou zijn...

Wat ontzettend jammer en moeilijk moet dit voor jou zijn en voor jullie zoon. Kan me goed voorstellen dat je er angstig van wordt, samen in het leven en tegen een vreselijke ziekte voelt toch anders dan alleen, ondanks familie en vrienden die er ook voor je zullen zijn. 

Hoop dat er voor jou een nieuw ander leven mag zijn met een lichtere toekomst!

Als ik het mag vragen en dan hoef ik geen details hoor, maar denk je dat het feit dat je ongeneeslijk ziek bent van invloed is geweest op het beëindigen van jullie relatie?

Heel veel sterkte in het leren leven met dit verdriet en het opbouwen van je nieuwe leven alleenheart

Offline
Berichten: 452

Jemig Ellen, ik had (natuurlijk) geen idee. Weer valt me op hoe krachtig de gedachten zijn die je opschrijft. Veel sterkte in het proces van settlen in de nieuwe situatie, en veel liefs.heart

Offline
Berichten: 4289

Billeke, natuurlijk heeft een heel leven af en aan kanker invloed op je relatie. Dat kan ook eigenlijk niet anders. Ik was 34 toen ik voor het eerst borstkanker kreeg en ben nu 58. Dit betekent dat we langer met dan zonder kanker bij elkaar waren. En borstkanker en alle daarbij behorende behandelingen, verandert dan ook nog eens, je lichaam en je hele wezen , met chemo's, hormonale behandelingen en meer. Ook de vooruitzichten om niet meer beter te worden beïnvloeden jou en je partner. Het vergt een enorme balanceringskunst om daarin steeds opnieuw elkaar weer te vinden en dat is ons uiteindelijk niet gelukt. We hadden het allebei graag anders gezien.

Offline
Berichten: 298

Ach Ellenk,  ik vond het na 1 kankerperiode al verschrikkelijk moeilijk om elkaar niet kwijt te raken, wat ongelooflijk veel moeite heeft gekost. En wat verdrietig dat het jullie uiteindelijk niet is gelukt. Je houdt van elkaar,  maar bent elkaar teveel kwijt. Zo dubbel.  Bewonderenswaardig hoe je hebt gekozen voor de hoop! Vertrouw op jezelf en volg je gevoel.  

Offline
Berichten: 518

Jee, Ellen. Wat een stap en wat bijzonder dat je het hier zo deelt. Ik schrik er ook wel van. Ziek zijn trekt een wissel op je relatie. Bij jullie een aantal wissels teveel wellicht. Ik vind je heel dapper, dat je onder deze omstandigheden een dergelijk besluit en nieuw begin aandurft. En wens je daarbij heel veel succes.