Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4289

Fijne huisarts: goud waard

maandag, 18 maart 2019

Nu ik al 21 maanden iedere 4 weken bij mijn huisarts kom voor fulvestrant injecties bouwen we een fijne band op.

Deze keer vroeg hij dus niet hoe het met me ging (ik zie er heel goed uit, al zeg ik het zelf ;) ), maar hoe het met het Pelgrimspad ging.

Tof toch? Dat hij het onthouden had (of de moeite had genomen het te noteren) en dat hij ernaar vroeg en helemaal glimde toen ik vertelde hoe gemakkelijk en fijn die eerste drie dagen waren verlopen.

We wisselden uit dat je moet pauzeren bij het lopen (dat leerde ik van mijn wandelmaatje) en hoe gemakkelijk je daardoor 20 km op een dag loopt. Hij is een fietser en wist het niet.

Tussendoor nog drie zinnen over wel of niet scannen, en wel of geen pijn in mijn botten, en wandelen tegen depressie en wellicht ook tegen kanker, en toen was het al weer klaar. Ik vergat zelfs het goede nieuws te vertellen dat de afgelopen week mijn marker gedaald bleek te zijn, een beetje maar, maar toch :) ..

En hij zei me voor vertrek nog dat hij zo benieuwd is naar mijn wandelkilometers op onze volgende afspraak over 4 weken. Niet uit routine, maar echt uit belangstelling.

Zo'n date met je huisarts iedere 4 weken, als je uitzaaiingen hebt, is echt wel een goed idee, misschien kan het wat minder vaak als het goed met je gaat, maar even goed zorgt regelmatig contact ervoor dat je feeling met elkaar houdt, en dat geeft steun in goede én slechte tijden.

Een fijne huisarts: goud waard! 

Offline
Berichten: 345

Ik kan me zo voorstellen dat je in een situatie met uitzaaiingen een huisarts nodig hebt met wie je het kunt vinden. Die niet alleen de patiënt ziet maar ook het mens dat erachter zit. Fijn dat dat in jouw geval zo is.

Wat super dat je tumor marker lichtelijk is gedaald. Een kleine daling is nog steeds daling! 

Ik ben toch erg benieuwd geworden naar het pelgrimspad en ga het straks even googleen. Sowieso blijf ik het bijzonder en leuk vinden dat je dat doet. En vooral dat je je nog zo goed voelt om het te doen! 20 kilometer op 1 dag is behoorlijk wat! 

Offline
Berichten: 89

Ja,  een fijne huisarts is goud waard. Diee van mij kan ook niet meer stuk. Alhoewel ik hem soms wat 'makkeijk' vind. "Nou, ik denk niet dat dit wat is hoor". En dan moet ik zeggen 'nou ik heb het gevoel van wel'. Dan komt er wel actie. Ik ben hem eeuwig dankbaar dat hij bij mijn (toen nog jonge) dochter de juiste diagnose stelde en haar liet opnemen op de kinderafdeling. Dat had toen heel anders kunnen aflopen!

Een band opbouwen, dat is fijn ja. Door omstandigheden hebben wij ook een band opgebouwd met onze huisarts. Hij kent ook een aantal dingen van ons gezin. Dat vind ik fijn.

Ooit had mijn vader kanker. Toen mijn vader zijn oncoloog vertelde dat hij zo uitkeek naar het feest van hun 60-jarig huwelijk zag ik de oncoloog wat krabbelen op een geel plakmemootje. Bij de volgende controle, kwam hem dat memootje voor ogen en vroeg hij naar hoe het feest was geweest. Kijk.... dat zijn de besten.

En jij hebt dus ook een hele beste! Houd hem in ere!

Offline
Berichten: 298

Ja zo fijn als een dokter iets persoonlijks onthoudt en daar op terugkomt.  Ik heb gelukkig ook zo'n fijne huisarts, en vond het destijds ook fijn om elke drie maanden voor de Lucrin injectie langs te gaan. Mis dat nu best een beetje. Maar ben ook natuurlijk gewoon blij dat ik haar niet zo vaak meer hoef te zien.

Offline
Berichten: 518

Wat fijn dat je het zo getroffen hebt met je huisarts. In jouw situatie zeker heel belangrijk. Ik zit niet echt bij een vaste huisarts, maar er zitten nu wel twee zeer kordate vrouwen van mijn leeftijd. Die ook echt even verder kijken. Daar ben ik erg blij mee. 

Veel succes met het wandelen. Ik vind het heel inspirerend en hoop zelf over een poosje ook weer stevig te kunnen stappen. 

Offline
Berichten: 156

Je hebt helemaal gelijk Ellen, er gaat niets boven een huisarts waar je een fijne band mee hebt. Had ook een hele fijne huisarts en hij is helaas gestopt, omdat zijn betrokkenheid bij zijn patiënten hem is opgebroken en hij burned out thuis zit. Nu merk ik ook gelijk hoe vervelend ik het vind om met vervangers om te gaan, die mijn geschiedenis niet kennen en die niet zo eigen voelen als mijn oude vertrouwde huisarts.

Offline
Berichten: 73

Ja Ellen een goede huisarts is goud waard. Fijn dat het zo goed gaat met je. En je bent zo goed bezig met het lopen. Ik heb respect voor je! Dikke kus