Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4282

Jaloers

zondag, 3 november 2019

Iedere keer als ik blad B zie, met de foto van Dicky op de voorpagina en een foto van Dicky zonder kleding elders in het blad, dan voel ik een steek van jaloezie.

Dicky is 75, en kreeg een borstsparende operatie. Haar borsten zijn prachtig. Menig jongere vrouw zou er jaloers op zijn, en ik ook.

Dan realiseer ik me dat ik op mijn 34e al een borstsparende operatie had, maar de bestraling maakte van die borst een naar ding, en dat ik op mijn 42e een dubbele amputatie kreeg. En dat dat eigenlijk best wat is. De reconstructie op mijn 47e pakte niet zo mooi uit.

Ik kijk altijd naar de volle helft van het glas. Ik ben er nog, ook al heb ik uitzaaiingen. Met kleding aan zie ik er goed uit. Mijn vrouwelijkheid zit echt niet in mijn verdwenen borsten, ik voel me nog steeds echt vrouw (maar het is de vraag of mijn ex-partner daar ook zo over dacht, ik weet dat ineens niet meer zo zeker, na alles wat er gebeurd is). Maar zelf ben ik er dus oké mee.

Tegenwoordig mag ik van mezelf daarnaast best eens jaloers zijn, als ik een vrouw van 75 zie met zo'n prachtige borsten. Het is haar zó gegund! Maar uh, eigenlijk had ik het mezelf ook wel gegund ;).

Grappig hoe je iedere nieuwe periode in je leven weer anders tegen dit soort dingen aankijkt en dat ik jaloers zijn nu ook als een vorm van acceptatie van wat er is ervaar.

Offline
Berichten: 24

Dank je voor je blog ik herken je gedachten ook ik zie meestal een half vol glas. Maar soms is het best moeilijk. Ik heb 1 borst amputatie en ook mijn relatie is in dit hele proces geeindigd. Mijn vrouwelijkheid is met het gebruik van de tamoxifen en de vele extra kilo's verwenen, voelde me een vette koe. Het kijken naar mooie vrouwen die zich fijn in hun lijf voelen en flirten, zorgde wel naar een verlangen hiernaar. Door de uitzaaiingen verloor ik snel gewicht, een geluk bij een ongeluk en ben op tinder gegaan. Mijn moeder verklaarde me voor gek. Ik voelde me eindelijk weer fijn in mijn lijf en dat terwijl er zulk slecht nieuws was. Wel moeite met communicatie is best een dooddoener en wanneer begin je hierover. Nu met de letrozol begin ik langzaam weer wat aan te komen en het valt me op dat ik meer mannelijk wordt in mijn reacties. Maak me niet meer zo druk. Ik zou wel relatie willen of in ieder geval weer intimiteit maar zou niet weten hoe. Ik vind het lastig om in de sauna te maken te krijgen met allerlei geschokte gezichten. En ik wilde nog wel eens spontaan naakt gaan zwemmen maar daar ben ik nu ook heel voorzichtig mee die vrijheid die mis ik. Ik zoek naar oplossingen, denk eraan om iets met tantra te gaan proberen, misschien nog een date, maar er zijn nog geen vonken ontstaan tot nu toe, zijn deze er nog wel dat is een vraag die mij bezig houd.

Offline
Berichten: 4282

Nou in de sauna voel ik me totaal op mijn gemak. Heb je wel eens goed rondgekeken daar? er zijn zoveel lichamen/lijven niet standaard. Ik merk wel dat ik me net wat anders voel, maar tegelijkertijd denk ik dat veel andere mensen daar dat ook hebben.

En daten? ik zie daar niet echt veel mogelijkheden met mijn diagnose, maar als ik per ongeluk een ridder op een wit paard tegen zou komen, ;) maar goed, ik hou me er niet zo mee bezig. Ik ben heel erg oké met mij, dus ik voel me niet incompleet of zo.

Hormonen kunnen wel van grote invloed zijn op hoe je je wat dat betreft voelt, maar misschien is het dat wel niet alleen maar ook wel je brein nu je weet dat je ongeneeslijk ziek bent.

Offline
Berichten: 344

Volgens mij is dat ook heel belangrijk. Hoe jij je voelt van binnen. Dan hangt je vrouwelijk voelen niet af van borsten. 

Ik ben ook borstbesparend geopereerd en daarna 21 keer bestraald. Mijn borst is verrassend soepel en ze ziet er hartstikke mooi uit. Ook het litteken is prachtig voor zover je dat kunt zeggen. 

Toen ik net de diagnose kreeg was ik heel stellig en vastbesloten. Als die borst eraf moet, dan doen we dat. Geen idee natuurlijk wat het in zou houden en nu 2 jaar later ben ik echt heel blij dat ik mijn borsten nog heb. 

Die jaloezie kan ik me ook voorstellen. Je gunt het een ander maar jezelf natuurlijk ook. En dat is prima. Ik had het je ook gegund, Ellenk! 

Offline
Berichten: 11

Hoi Ellen, tsja ik kan je zeggen, dat ik ook momenten heb van jaloezie en eerlijk gezegd ga ik naar de sauna als het badkledingdag is. Ik voel mij dan denk ik heel ongemakkelijk, als ik met 1 tiet daar lig te zweten of te bubbelen en dan nagekeken wordt frown 

Waarom zou je niet gaan daten!? Ok een ridder op witte paard kan je wel vergeten haha, maarrr je weet maar nooit toch? Er zal vast er zeker wel een begripvolle man zijn die jou accepteert zoals jij bent ! Niet opgeven hoor, gewoon gaan daten laugh 

Offline
Berichten: 4282

Nou Cecylia, voor minder doe ik het niet hoor, dus vandaar dat ik mijn kansen niet zo groot acht, hahahaha. Maar ik ga echt niet actief daten hoor, ik moet er gewoon niet aan denken, pffffff.

Offline
Berichten: 11

hahaha ok tsja dan zijn je kansen ienieminiemaal wink Ik snap jou gevoel hierin wel hoor en dat je daar (nog) niet actief in bent, maar ik gun het jou hoor je prins op een witte paard laugh

Offline
Berichten: 4282

dat is heel lief, ik gun het mezelf ook wel hoor ;)

 

Offline
Berichten: 187

Ik snap het wel, de jaloezie. Op mooie, grotere dan de mijne, borsten in het algemeen, altijd al. Ik heb zelf altijd hele kleine borsten gehad, wel goed van vorm, maar van die inimini's. Nu een gereconstrueerde, met de LD-flap, en dat zal nooit worden zoals de andere. Dat was natuurlijk best iets om mee te leren leven. 

Maar ik heb niettemin het hele jaar stevig gedate, en daardoor wel begrepen dat ik me erover heen kan zetten, dat het geen belemmering is voor de ander, maar vooral ook niet voor mezelf. In prinsen op witte paarden geloof ik niet meer :0) en dat scheelt enorm moet ik zeggen. 

Jaloers mogen zijn is inderdaad een goeie. De jaloezie zelf is niet aangenaam, maar je zou het nog erger kunnen maken door dit gevoel jezelf te verwijten. Door juist te accepteren haal je de scherpe randjes er vanaf.

Offline
Berichten: 4282

Anne Tjula, ik zou bijna zeggen: Tell me all about it ;) , over dat daten dan, maar dat zullen we hier maar niet doen hè ;) ? En wel fijn dat het je toch over een drempel heen hielp.

Offline
Berichten: 187

Ellen, ik heb het meeste opgeschreven, en nog steeds. Ik werk nu aan samenstelling van teksten om eindelijk eens naar uitgevers/literaire agentschappen/literaire tijdschriften te sturen. Als je wilt kan ik je iets te lezen sturen :)

Offline
Berichten: 4282

Graag, je schrijft fantastisch herinner ik me uit je eerder verhalen. Ik stuur je mijn e-mailadres per pb.