Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4292

Kers op de taart

donderdag, 13 september 2018

Hahahaha, ik weet nog zo goed dat elf jaar geleden een tweede plastische chirurg (naast de mijne) het daarover had. Eerst de reconstructie, dan tepels maken en dan nog een tepelhoftatoeage. Dat was dan de kers op de taart.

Helemaal blij was ik nooit met mijn reconstructie maar ik was altijd drukdrukdruk. Te druk voor een hersteloperatie (nu denk ik WTF, waarom nam ik die tijd niet gewoon?). Maar goed die kers, daar had ik dus helemaal geen zin in omdat de borsten ook niet helemaal naar mijn zin waren.

Tot er laatst een bericht voorbij kwam en ik dacht: laat ik eens gek doen. Er is een mevrouw die in een aantal ziekenhuizen in Nederland tepelhofpigmentatie doet. Zij doet dat wonderschoon en leidt inmiddels anderen daar in op, zodat die dat ook mooi kunnen. Zo werd ik vorige week model ;).

Het werd een gezellige dag met drie dames die reconstructies hadden gehad, allen al wat langer geleden, en drie dames die in opleiding waren, onder toeziend oog van de expert. Alledrie hadden we twee nieuwe borsten gehad en moesten er dus ook twee nieuwe tepels gepigmenteerd worden (geen tatoeage, dat gaat door drie huidlagen heen, dit door twee, ze maken eigenlijk een soort van kleine schaafwondjes met inktnaalden; het blijft ongeveer een jaar of drie zitten).

Ik voelde tot mijn stomme verbazing aan één kant de naalden, raar want normaal zit daar weinig gevoel, maar met een verdoving was dat zo opgelost.

Nu een week later is het niet meegevallen: ik bleek allergisch voor de Bepanthene zalf, dus dat gaf nogal een heftige reactie van de huid, die nu langzaam tot rust komt. Maar inmiddels staar ik naar twee 'kersen'. En heel eerlijk? Ik had niet verwacht dat het zo'n effect zou geven. Het is heel mooi gedaan. Ziet er natuurlijk uit en veel 'normaler' dan eerst. Er wordt niet simpelweg ingekleurd maar er wordt een 3D beeld geschetst. Daardoor lijkt het ook net of je een tepel hebt. Heel verrassend moet ik zeggen.

Over een maand of twee (normaal 4-6 weken, maar nu wat langer pauze i.v.m. de reactie) moet het nog een keer want anders vervaagt het heel snel.

Opnieuw merk ik dat deze kwalitatief goede tijd, me ook zoveel meer brengt. Nu ik niet meer werk, studeer, en nog heel veel meer doe, heb ik 'pure tijd' om dit soort dingen te doen, waarvan ik voorheen altijd dacht dat het gewoon niet kon want 'geen tijd'.

En dus: ondanks de trubbels, die alleen opgelost konden worden door een paar dagen thuis bloot rond te lopen ;) ben ik er heel erg blij mee.

Wil je meer hierover weten? Stuur me dan een pbtje.
P.S. in Nederland wordt de behandeling gewoon vergoed.

Offline
Berichten: 42

Wat fijn om te horen en zo herkenbaar. Ik heb de machtiging in huis maar stel het steeds uit om te bellen! 

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Wat fijn EllenK, helemaal voor jezelf en op jouw tijd. Verdien je zo. X

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Te enthousiast gedrukt, dubbel..

Offline
Berichten: 346

Hoera voor de kersjes! 

En beter laat als nooit. Het mocht blijkbaar niet eerder zo zijn maar nu zitten ze er! Geniet ervan!

Zo bijzonder dat dit allemaal kan en wat het met een vrouw doet!

Offline
Berichten: 339

Hè Ellen, wat fijn dat het zo'n goed effect geeft. Bijzonder hè, dat je dat van te voren niet helemaal kunt voorzien.

Allergisch voor Bepanthen-zalf, kan dat ook nog? Ik gebruik zelf ongeveer een tube per week van dat spul (niet echt hoor, maar om aan te geven dat ik er dol op ben). Vervolgbehandeling zal beter gaan nu je dit weet.

Nou, blij voor je! X