Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4269

Snieklaas

zondag, 9 december 2018

Te laat, ja eigenlijk is het te laat, maar zo meteen komt de Sint bij ons langs (niet aan, want we wonen in Brabant, daar komen de mensen langs ;) ).

Sinterklaas is mijn favoriete feest van het jaar. We vieren het altijd met zijn drieën, geen grote feesten en partijen, maar het is met cadeautjes onder de kachel - veel!!! - en met gedichten - iets minder -.

Onze agenda's pasten maar moeizaam op elkaar dit jaar en dus komt Sint, terwijl hij al in Spanje is, toch nog even terug, speciaal voor ons.

Ik hou van de suffe, maar soms ook briljante, gedichten. Ik vind cadeautjes kopen het allerleukste wat er is, en ieder jaar opnieuw denk ik: dit kan wel mijn laatste Snieklaas zijn, dus ik hou me niet in. Ik snoep een paar dagen veel te veel chocolade en daarna zit het er weer op.

Ik vind het ook niet erg dat het zoveel regent nu. De tuin moet toch een keer serieus bijkomen en in deze toch al donkere dagen maakt die regen me niks uit. Binnen branden de kaarsjes, en morgen als Sint weer terug in Spanje is, dan halen we de kerstlampjes tevoorschijn en komt er een warme tijd aan. Zo nodig gaat de houtkachel erbij aan, maar daar moet het dan nog wel even voor gaan vriezen.

2018 was niet mijn mooiste jaar, ik heb er niet over geschreven, maar het was gewoon niet best. Langzaamaan lijkt er af en toe weer wat lichts te ontstaan en daar ben ik blij om. Ik kijk uit naar 2019 en hoop dat het een jaar mag zijn met niet teveel nieuwe medicijnen, nog geen dreigende dood, en iets meer geluk.

Ik hoop dat jullie ook een leuke Sinterklaas hadden en wens jullie van harte een fijne aanloop naar de feestdagen toe. Zoek de mantel der liefde als dat nodig is en dek toe wat maar beter toegedekt kan zijn. Laat je verwennen, verwen anderen evenzeer, en sta vooral stil bij wat er aan goeds is.  

Liefs,

ellenk

 

Offline
Berichten: 4269

Offline
Berichten: 73

hoi Ellen,

Het ziet er gezellig uit! ik hoop daqt 2019 voor jou een beter jaar gaat worden. En ik wens je dan ook hele fijne kerstdagen en een geweldig 2019!!!!

Dikke knuffel van mij

Offline
Berichten: 344

Wat bijzonder dat de goede Sint nog even voor jullie terug komt! Hopelijk hebben jullie erg genoten! 

Is het niet heel vreemd om steeds dat soort dingen te vieren met de vraag hoe lang je dat nog kunt doen? Het lijkt me erg vreemd en tegelijkertijd geniet je misschien wel juist extra omdat je weet dat je tijd niet oneindig is. 

Net als Pasje hoop ik dat 2019 beter voor je wordt en dat je nog lang van al het mooie mag genieten! 

Offline
Berichten: 515

Dat ziet er heel gezellig uit. Ik hoop op een prachtig 2019 voor jou en de jouwen, en alle andere amazones natuurlijk ook. 

Artikelen van ellenk

Utrecht
Aanraking ja of nee
Aanraking
Corona en IC
Corona en chemo
druk druk druk
Jaloers

Pagina's

Webloggers