afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

Ziekenhuis vrije maand niet gelukt

dinsdag, 18 oktober 2005

Door Mr. Goudblok

Goudblok had zich helemaal voorgenomen dat dit een ziekenhuisvrije maand zou worden. Ze ging zelfs niet naar het AVL om flyers te brengen.

Zoals Goudblok vandaag al in de kroeg schreef, had ze buikpijn.
Ze heeft om 16.00 uur de huisarts gebeld en kon meteen langskomen. Die dacht meteen aan een blinde darm ontsteking.

Hij heeft haar even gepijnigd en was toen helemaal overtuigd.
Dus meteen doorverwezen naar het ziekenhuis. Ik heb haar vanuit mijn werk, thuis opgepikt en zijn naar het ziekenhuis gereden. De chirurg twijfelde nog dus werd er een echo gemaakt. Die gaf voor 99,9% zeker aan dat het een blindedarm ontsteking was.

Bloedafnemen, hart longen luisteren etc etc. Om 19.00 uur ging ze onder het mes. 19.50 van de OK en toen naar de intensive care omdat de uitslaapkamer was gesloten.
Om een uur of negen toen naar zaal.
Alles is goed gegaan en hij was niet kapot gegaan waardoor er geen troep in de buik is gekomen en een antibioticumkuur niet nodig is.
Als het meezit is zij over twee dagen thuis. Donderdag dus en als het tegenzit kan het wel eens het weekend worden.

Dus ze zal opnieuw op zoek moeten naar een nieuwe ziekenhuisvrije maand!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

hallo allemaal. Even een kort berichtje.

Ik hoorde dat ze mensen zochten om de internet optie op de tv uit te proberen. Tja daar hoef ik natuurlijk niet over na te denken. Het was wat lastig (nee mevrouw we testen het alleen op verloskunde) maar ik heb het voor elkaar. Het is behelpen. Vooral de muisfunctie werkt niet naar behoren maar wat geeft het. Ik kan zo toch nog contact hebben met jullie.

Vanmorgen was er een arts assistent die dacht dat ik misschien toch al snel naar huis zou mogen. Helaas heb ik daarstraks een catheter gekregen omdat plassen nog steds niet lukte en ben ik erg misselijk. Dus ik weet niet of dat doorgaat.

Ik stop weer even ...
Goudblok

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]ik wil zo vel schrijven maar kan gewoon mijn ogen niet open houden. Ik heb weer morfine gehad maar doe het nu echt niet meer. Man wat ben ik daar toch beroerd van. Ik ben met de operatie in ecember in het AVL iet half zo moe , ziek, misselijk geweest. En ook had ik niet zo veel pijn.
Streekziekenhuis :evil: :evil: :evil:

sorry dames jullie houden de verhalen tegoed.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Morgen allemaal. Het gaat redelijk, wel veel pijn helaas. Dus ik vraag zo maar een diclootje. Morfine wil ik niet . dan liever pijn.
ik weet niet of ik het ga halen vandaag naar huis. maar langer dan morgen blijf ik niet. De oude tang was weer niette geloven. mijn overbuurvrouw en ik hadden beide gespuugd en dus iet gegeten. " s avonds bood ze de buurvrouw T en beschuit aan maar mij niet. TOen ik zei ook graag een kopje T te willen zei ze gewoon ja uh nu niet. Ze wou het gewoon niet geven. Uiteindelijk kwam ze well de T brengen (en een tweede bak voor de buurvrouw) ligt dat nou aan mij ofzo?

Maar goed. Catheter is er vanmorgen om 7 uur uitgegaan. En de pijn neemt toe. We zien het allemaal wel. Ik ga nog even wat proberen bij te lezen. Jullie horen van me.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Nou ik ga vandaag niet naar huis helaas.
Mijn infuus blijft nog zitten en met infuus mag je niet weg ;-)

Ik ga vandaag wel over op normaler voedsel (hoef niet vloeibaar te blijven) dus dat scheelt. Nou is het eten hier niet over naar huis te schrijven maar ja ik ben verwend in het AVL.
Kaatje heeft vanmorgen in iedergeval een lekkerder ontbijt gehad dan ik.

Ik wilde nog wat schrijven maar ik weet niet meer wat.

Ik heb in ieder geval nu standaard paracetamol en diclofenac. Kijken of we het dan zonder die rottige morfine redden.

Ik kom terug als ik meer weet! Doeiiii
[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=darkblue]@ erica , ik weet niet of ze vandaag weer werkt. Gisteren is ze smiddags gekomen en 's avonds om 23:30 vervangen door de nachzuster met communicatie probleem [size=42](ik verdenk haar ervan daarom nachtzuster te zijn, ze is best aardig maar comucatief erg onhandig)[/size].
Vanmorgen is zij weer afgelost door de 2 andere van de drie dames en een mannelijke verpleger die hoog op mijn favo mannenpleeg staat. Als ik wat mobieler ben ren ik hem achterna en sla hem met mijn infuuspaal. Hij plaagt me steeds als ik moet plassen en lachen doet zooooon zeer.

Zusje is vanmiddag langsgeweest met de klaagoma en Ubaby. Zal er wel op uitdraaien dat ik de andere oma ook nog aan miin bed krijg. Nou ja die klaagt iets minder ;-)

Buurvrouw aan de overkant vind me errug gezellig en vertelt tegen iedereen dat we heeerlijk gekletst hebben tot in de nacht. Ze heeft niet door dat ik voornamelijk haar laat kletsen ;-)
De man die sinds vanmorgen bij ons op de kamer ligt wordt nu al gek van d'r en die liggen hier nog samen tot en met dinsdag. Ze geloven trouwens niet dat ik morgen naar huis ga.

tsss hebben zeker nog nooit van Amazonepower gehoord.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Ik wil altijd wel graag naar huis maar in dit ziekenhuis nog meer dan anders. Misschien komt het omdat ik van hieruit de buurten zie waar ik ben opgegroeid, misschien omdat ik hier opd e kamer lig met mensen die klagen over een ontstoken voet, maar vooral omdat ik me hier niet thuis voel. Ook al ken ik bijna al het verplegend personeel , ben ik hier al vier keer georereerd en liggende superbedden hier best goed. Het is niet het AVL.
Ik heb gisteren 1 keer de vraag voor de pijnkaart gehad. Ik vraag me dan meteen af of ze de andere dagen dan zelf invullen. In het AVL werken ze niet met een pijnkaart/pijnschaal. Maar daar heb ik ook geen pijn. Ze maken een praatje met je en als je iets nodig hebt krijg je het dan vanzelf. Hier doet het verplegend personeel zijn werk. In het AVL heb ik altijd het gevoel dat ze daar werken om mij me beter te laten voelen. Ik blij zij ook blij. Snap je een beetje wat ik bedoel?
Er werken hier andere mensen met een andere instelling. En ik ben gewoon verwend. En ik weet het.
Maakt het hele verhaal allemaal niet anders. Ik wil hier niet liggen. Ze tempen hier 1 keer per dag om 6 uur 's ochtends. Als je dan geen verhoging hebt tempen ze niet meer. Ik had vanmorgen 36,1 wat voor mij een normal temperatuur is. Ik heb geen slangen meer, infuus en zuurstof zijn eruit, en heb al meer dan 24 uur geen morfine gebruikt.
Diclo en molletjes kan ik thuis ook nemen. In bed liggen kan thuis ook. Ik weet dat ik rustig aan moet doen en ik weet ook dat mijn talenten op een ander vlak liggen MAAR IK WIL GEWOON NAAR HUIS!

Misschien volgt er nog een update maar ik ga er vanuit dat mijn volgende posting vanaf thuis komt.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]IK BEN WEER THUIS.

hahaha jullie hadden natuurlijk niets anders verwacht.[/color] [b][color=violet]Amazone power[/color].[/b]
[color=indigo]Vanmorgen kwam de zaalarts (aardige arts assistent, verwacht ik) ze vroeg hoe het nu ging. Dus ik zei " goed genoeg om naar huis te gaan" ze moest lachen. Nou dat moeten we dan maar doen.
Ik was gisteren avond al verlost van mijn zuurstof en infuusslang (was wel grappig ik riep een verpleegster om me in mijn nachthemd te helpen, kom ik erachter dat ik net mijn infuus heb ingeleverd en dat natuurlijk niet nodig is. hahhaa hoezo chemobrains.

receptje voor mijn diclo gevraagd (komen ze vanmiddag brengen van de apotheek) 2 stuks meegekregen.

Thuisgekomen ben ik eerst lekker op de bank gelegen. daarna mijn lappie gepakt. ik dacht rond twaalf uur ik ga even lekker naar Amazonia maar ik was met de laptop op schoot in slaap gevallen. Mr. was boodschappen doen en kleintje was aan het "oppassen".
Mijn ouders zijn langsgeweest (mijn vader heeft de laptop van mijn schoot gehaald) mijn moeder heeft de bloemen in de vaas gezet en de bloemen die ik van een lieve Amazone heb gekregen op de tafel gezet (ik weet ook niet waarom mr, goudblok ze in de keuken had laten staan).
Ik heb er allemaal niets van gemerkt. Ik heb ze niet gehoord (terwijl ik normaal heel licht slaap en altijd alles hoor) en toen ik ineens wel wakker werd was het heel gek dat ik zelfs de telefoon niet gehoort had.

Maar goed. Hoe gaat het. Ik heb een duf hoofd. Beetje draaierig en nog wel pijn. Maar ik ben blij thuis te zijn.Ik wordt super goed verzorgd en op tijd door mijn kleine en grote man van kusjes voorzien.

Lekker weer thuis! Lezen valt niet mee met dat duffe hoofd maar ik lees wel mee, en denk aan jullie.
De SMS-jes van Winner blijven binnen stromen (verveelt zich geloof ik) ;-) en ook heb ik leuke kaartjes gekregen. En dat allemaal voor een blinde darm operatie .

Ik heb vanmorgen wel gehoort dat de Gynecoloog die er bij is geweest en de chirurg wel de apendix maar niet de eierstok cyste hebben opgestuurd. Daar baal ik enorm van. Met mijn achtergrond laat je alles dat groeit op eierstokken en er dus niet hoort onderzoeken. De arts was dat volledig met mij eens maar kon er ook niets aan doen. Weet ik ook wel . Ik ook niet meer, is al lang weg. Ik snap dat het een spoed operatie was. Al het personeel is thuis gebeld en opgetrommeld maar toch. Zo weinig moeite als je toch die appendix opstuurt naar de PA waarom dan die Cyste niet :(
Maar goed 1 november (is dat over 10 dagen?) heb ik een afspraak met de chirurg en dan ga ik het bespreken. Ik wil ook een uitgebreid verslag van op opgeroepen gynecoloog die de cyste heeft verwijderd. Hoe hij dat gedaan heb en hoe het er uit zag. Alles wil ik weten. Dan kunnen die gegevens zo naar het AVL. Tot nu toe heeft er nog nooit iemand naar die eierstokken gekeken. Misschien toch wel handig om daar maar eens naar te vragen.

Maar goed de komende maanden staan er nog heel wat afspraken op de kalender. Die ziekenhuisvrije maand komt er voorlopig niet.
En om de vraag van Isthar meteen maar te beantwoorden[/color]
[color=indigo][i]een ziekenhuisvrije maand lijkt voor mij voorlopig onmogelijk.
Maar een forum (internet) vrije maand is beslist onmogelijk [/i][/color]
:D :) :D :) :D :) :D :) :D

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=blue]Ik blijf er mee zitten....

Met het gevoel van "verdorie"

Vanmorgen ben ik maar eens gaan doen waar ik goed in ben.
Liggend met mijn laptop op de bank heb ik zo veel mogelijk informatie gezocht en ik werd er niet vrolijk van.

Meerdere mensen hebben het de afgelopen dagen gezegd;
[i]"een cyste komt zo vaak voor en is bijna altijd goed aardig"[/i]

weet ik, maar toch.. die kleine moeite om de boel op te sturen :(

Het eerste wat ik vond over een ovariumcyste was de opmerking van een belgische arts dat het wellicht door de Tamoxifen kon komen.
Dat is goed nieuws. De cyste verandert daar niet mee maar ik slik al bijna een jaar Tamoxifen dus dan zou het daar wel van komen. En inderdaad zegt het farmacotherapeutisch kompas "Ovarium cysten zijn gemeld bij premenopauzale vrouwen"

Vervolgens spreekt alle daarna gevonden informatie dit in mijn geval weer tegen.

Cystes komen inderdaad vaker voor. Zeker bij vrouwen van mijn leeftijd. Ze noemen ze dan "functionele" cystes.[/color]
[quote]Functionele cyste: de frequentste vorm, komt voor bij jonge vrouwen. Het betreft een follikel (normale evolutie van een eicel) die abnormaal groeit in plaats van open te springen om de eicel af te geven.[/quote]
[color=blue]
Probleem is dat ik al meer dan een jaar geen activiteit meer in mijn eierstokken heb. En dat was al zo maanden voor ik met de Tamoxifen begon. Geen eisprong, geen groei van eicellen. Helemaal niets. Wat de bloedwaarden betreft heb ik de eierstokken van iemand van na de overgang.

Er zijn nog een paar mogelijkheden, zwangerschap (niet aan de orde), een cyste die resten van een embrio bevat (lijkt me ook niet) , een cyste ten gevolge van endometriose (heb ik niet) en dan blijft er niet zo heel veel meer over. De onderste in de diverse rijtjes is er één waar je niet eens aan wilt denken.

Na allerlei medische sites doorgeworsteld en te hebben gelezen is mijn onrust niet afgenomen. In mijn geval had die cyste daar helemaal niet mogen zitten.
Maar hij zat er dus wel en hoewel hij is verwijderd hebben ze de inhoud of de cyste zelf niet naar de PA gestuurd om te onderzoeken.

Dat vond ik al erg vervelend maar ik ben er nu zelfs een beetje boos over.
Mijn operartie shirt is aan de voorkant uit geweest tijdens de operatie. Dus toen die gynacoloog kwam zag hij niet alleen een jonge vrouw van 33 met een gapend gat in haar buik maar ook een jonge borstloze vrouw. Dan zou er zelfs 's avonds ver na etenstijd toch een lampje moeten zijn gaan branden?

Er is niets meer aan te doen, ik weet het. Ik zal de heren medici vragen om een uitgebreid verslag maar ik heb weing vertrouwen in een heel uitgebreid en eerlijk verslag als de arts in kwestie zich aangevallen voelt omdat hij een fout heeft begaan. Ik wil er de komende maand(en) met een aantal artsen over praten.
Hoewel ik na vandaag denk dat er maar 1 ding op zit. Nog een arts toevoegen aan mijn lijstje en 1x per jaar een echo van mijn eierstokken laten maken. Iets dat ze tot nu toe niet gedaan hebben omdat ik immers geen gendraagster ben en verouderde eierstokken heb.
Weer een arts erbij. Wil ik dat? Nee. Zie ik een andere mogelijkheid? Eigenlijk ook niet...

En dus blijf ik er mee zitten. In ieder geval voor nu.

Wordt vervolgd....[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]nog even voor de duidelijkheid;

Ik denk niet dat ik eierstokkanker heb/had. Het is zoals mamsan schreef[/color]
[quote="mamsan"]Wat balen :evil: , ik snap je onrust
Aan : als en hadden ze maar :evil: heb je nu niks meer
maar je kunt inderdaad ook zo niet verder zonder te weten wat het was[/quote]
[color=indigo]Juist het niet weten zorgt voor de onrust. Ik zal namelijk nooit zeker weten dat het goedaardig was. Omdat ze het niet hebben opgestuurd.
Dat probeerde ik duidelijk te maken.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Dinsdag ben ik naar de chirurg in het plaatselijke ziekenhuis geweest.
Ik was niet zenuwachtig of zo, wilde alleen erg graag weten hoe het met die cyste zat.
Op tijd kleintje afgeleverd bij mijn vader en bij het ziekenhuis aangekomen bleek het bezoekuur. Ze zijn druk aan het verbouwen dus natuurlijk geen plek op de parkeerplaats. Parkeerplaats maar weer af en naar de verder gelegen parkeerplaats waar je niet hoeft te betalen. Ook vol. Nou ja dan maar in de wijk (was natuurlijk nog verder lopen). Gelukkig was ik op tijd.
Hele ziekenhuis door moeten lopen naar de juiste poli en uiteindelijk moe, bleek en met pijn bij chirurgie aangekomen.

Dus ik geef mijn kaart af en zie de chirurg aankomen. Die keek iets wat bedenkelijk. De dame achter de balie hield mijn kaart en ik kon plaats nemen.
Terwijl ik daar zat zaten er een paar bejaarden te mopperen over de ongemakken van het ouder worden. Ik teken er voor maar ja daar kunnen zij niets aan doen dus geprobeerd me te concentreren op de verpleegkundigen die rond liepen.
Geen goed plan. Ik zie een verpleegkundige mijn dossier (met kaart, terwijl iedereen zijn kaart meteen terug kreeg) van de balie pakken. Dame achter de balie zegt iets (ik kan vanaf mijn stoel niet zien wat) en geeft een knikje in mijn richting.
Toen voelde ik ineens de zenuwen door mijn lijf gieren.

Ondertussen zijn de bejaarden aangeland op het punt dat ze tegen elkaar opbieden hoe slecht het met ze gaat. “Ik loop al bij deze dokter sinds ‘96” enz. Als ze dan ook nog over de tijd die ze in de overgang zijn geweest beginnen plof ik bijna uit elkaar.
Gelukkig wordt 1 van de dames binnengeroepen om elastieken kousen aan te laten meten en heb ik even rust. Tot bejaarde 2 tegen mevrouw 3 zegt nou ja zeg, die vind zich zelf ook zielig, ik loop hier als sinds 1990. grrrrr

Mw. Goudblok
Saved by the bell!

Ik mag gaan zitten mijn jas ophangen en er komt zo iemand bij u. Toch wel de chirurg denk ik nog want voor minder doen ik het niet.
Maar na en paar minuten komt de niet onaantrekkelijke snijder binnen.
Hij had me gezocht vorige week, maar ik was weg. Tja inderdaad ik wilde weg. Beetje snel vond hij. Nou ik vond dat ik er al weer lang genoeg had gelegen. Kunnen we het over het PA rapport hebben?

Ik heb het gelezen. Alles normaal. Kennelijk was het een chronische ontsteking die acuut is geworden. Ik wist niet eens dat zoiets kon maar goed ik weet nog precies hoe acuut de pijn was dus ik vind het prima. Ding is er uit einde verhaal.

Ik lees ook dat het buikvlies geïrriteerd was en behalve de ontsteking geen bijzonderheden gevonden. Hij zegt nog dat ze wat meer hebben opgestuurd vanwege mijn achtergrond maar ik weet later niet meer of dat nou over dat buikvlies ging. Ik hoor namelijk het bruggetje waar ik op zit te wachten. Ja mijn achtergrond. En extra voorzichtigheid. Waarom dan niet die cyste opgestuurd. Er ontstaat een levendige discussie of cysten nou normaal zijn of niet maar uiteindelijk komt de aap uit de mouw. Het was geen cyste van de eierstokken maar een cyste van de eileiders. Die netjes aan de buitenkantnaast de eileider lag maar wel zo groot was dat hij voor overlast kon zorgen. Daarom is de gynaecoloog erbij gehaald en die heeft dat ding bekeken. Goedaardig was de conclusie. Dat soort cysten is nooit kwaadaardig (tja zo ken ik er nog wel een paar en dat zei ik hem ook). Uiteindelijk heeft de gynaecoloog besloten in verband met mijn achtergrond de cyste wel open te snijden en er vocht uit te halen. Dit vocht was helder zoals verwacht dus daarom hebben ze het niet opgestuurd. Ik blijf er bij dat het een kleine moeite was geweest maar omdat ik totaal geen verstand heb van cysten aan de buitenkant van de eileider heb ik me neergelegd bij de beslissing van de twee specialisten.
Ik was al blij om te horen dat de chirurg de gynaecoloog wel van mijn achtergrond verteld had.

Na nog even gesproken te hebben over de grote van het litteken , tja hij lag echt helemaal naar achteren dat kon echt niet anders. Waren we wel zo’n beetje klaar.

Hij vroeg of ik een beetje gerustgesteld was. Ja een beetje wel.
Dat vond hij vervelend. Hij kon er niets anders van maken en zei dat hij niet begreep waarom mij verteld was dat het om een eierstokcyste ging. Had hij me zelf gesproken had hij dat meteen uit de wereld kunnen helpen. Klopt maar hij is niet langs geweest (heb hem zien lopen op de gang dus hij was er wel) tot dat ik al naar huis was dus dat is niet zo gebeurd. Hij zie nog wel uit zichzelf dat met de bejaardeneierstokken van mij de kans op eierstokkanker nihil is. Dat hebben al meerdere artsen gezegd maar is altijd fijn om nog eens te horen.

Ik doe het er mee. Ik kan nog een gesprek krijgen met de gynaecoloog maar ik heb besloten het niet te doen. Ik meld het uiteraard allemaal wel in het AVL en wil ook best terug om en verslag voor mijn artsen daar op te halen maar verder moet dit boek maar dicht.

Ik hoef wat hem betreft nooit meer terug te komen. Wat mij betreft ook niet. Die blinde darm is er uit die komt niet meer terug en ik heb daar dan ook niets meer te zoeken.
Zo dokter, ik heb hier precies twee weken gelopen. Bedankt en het gaat u goed!
Toen ik de deur achter me dicht trok klonk het nog na in mijn oren.
[i]“U hoeft wat mij betreft nooit meer terug te komen”. [/i]Ik kijk naar de bejaarde op haar stoeltje en denk STRAK PLAN!

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Kleine update;

Voor de mensen die het nog niet weten, ik ben de afgelopen 5 jaar af en aan in het ziekenhuis geweest. Ik heb eens uitgerekend hoeveel arts, ziekenhuis, specialist of therapeut vrije maanden ik had gehad in de afgelopen 5 jaar en dat was bedroevend weinig en op één hand te tellen. Nu loop ik al weer tijden de deur in diverse ziekenhuizen plat en dat moet maar eens eindigen. Dus ging ik voor oktober vorig jaar voor mijn eerste ziekenhuisvrije maand (je leest het goed ik heb opzet alleen ziekenhuis gedacht, helemaal geen arts is misschien te veel gevraagd).

In oktober ging dat dus mis (zoals hierboven te lezen is).
Februari is al een heel eind gevorderd (en een korte maand) dus ik had goede hoop. Maar gisteren en vandaag toch naar de huisarts omdat kleintje en ik maar blijven hoesten (er komt geen einde aan en de aanvallen zijn echt heel erg en anders dan ik met mijn astma gewend ben).

Om een lang verhaal kort te houden ik moest bloed laten prikken en wangslijm laten afnemen om te controleren of ik Kinkhoest heb. Dat kan in het centrum of …. Je raadt het al.
Ik aan de huisarts gevraagd of het niet bij Swissy op haar werk zou kunnen. Geen idee eigenlijk. Mag ik even bellen? Ik meteen Swissy gebeld of het bij haar op d’r werk ook kon. En die zei [i]“oh dat doen wij nooit hoor, we beginnen altijd met een gewoon bloed onderzoek kunnen ze daar niet zelf een bloedonderzoekje afnemen?” . [/i]
Dus ik aan de huisarts gezegd dat de arts infectieziekten enz enz het niet nodig vond en toen heeft hij alleen een bloedonderzoek uitgeschreven.

[size=75]Nogmaals bedankt Swissy dat scheelde weer een ziekenhuisbezoekje of een rit met OV door de stad.[/size]

Nou zit er een dependance van het ziekenhuis in het gezondheidscentrum en met wat moeite (en een matig dikke naald) is het die dame gelukt een buisje bloed af te tappen.
Volgens het ziekenhuisinformatiesysteem ben ik er dus geweest vandaag (moest me ook legitimeren Karin) maar ben er niet over de drempel geweest.

Nu het vriendelijke verzoek aan mijn familie en vooral kleintje om geen gekke dingen te gaan doen. Nog 1,5 week…. Zou het dan toch gaan lukken?

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers