Amazone
Lid geworden op: 11/04/2011 - 16:00
Offline
Berichten: 55

Marmot

vrijdag, 17 juni 2011

 

Ik heb mijn marmot weggedaan. Hij was de laatste weken niet meer te verdragen. Hij zag er vrij belabberd uit, verloor in het hele huis zijn haren en begon een beetje te stinken. Zelfs mijn man aaide hem niet meer. Het ergste vond ik dat ik niet helemaal mezelf kon zijn met die marmot. Dat ik me een beetje voor hem schaamde als mensen naar hem keken. Erg opgelucht ben ik daarom dat ik de stap heb durven zetten om afscheid van hem te nemen.

Mijn man heeft me geholpen, want het doet je toch wat, zo’n trouwe metgezel aan de kant zetten. Ja hoor eens, wij zijn niet van steen hoor. Vijf maanden lang was hij bij ons, wij waren onafscheidelijk. Je zou kunnen zeggen dat we een ‘haat-liefde’ verhouding hadden. De eerste tijd was ik zo verguld met hem dat hij overal mee naar toe mocht. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om hem thuis te laten. Ik verzorgde hem trouw; één keer per week waste ik hem met speciale shampoo en balsem, zodat hij weer lekker rook. Hij oogstte dan ook veel complimenten.

Jammer genoeg heeft het prille geluk niet lang mogen duren. Na een maand of twee begon ik me steeds vaker aan hem te ergeren. Hij was altijd zo irritant aanwezig en eiste alle aandacht op. Ik betrapte mezelf erop dat ik hem steeds ruwer begon te behandelen. In plaats van hem zachtjes te aaien, ging ik krabben. Zijn wekelijkse badje stelde ik steeds langer uit. Drie maanden lang heb ik zijn aanwezigheid nog lijdzaam getolereerd en toen was mijn geduld op.

Mijn man en ik hebben samen ritueel afscheid van hem genomen. Dat stelde ons nog voor een dilemma, want waar laat je zo’n nutteloze marmot? “Gooi hem in de kliko”, opperde mijn man, maar dat vond ik onze marmot onwaardig. Na alle opties te hebben overwogen, hebben we hem in een doosje gedaan en in de la gelegd waar we ook de verkleed kleren bewaren. Als hij daar gaat stinken, kan hij alsnog in de kliko.

Nu strelen wij caviahaar, en dat voelt goed. Het is mooi bruin, met hier en daar een grijs haartje, en veel zachter dan die marmot. Het oogst minstens zoveel complimenten als de marmot en de kinderen hebben het ook geaccepteerd. Maar het allerbelangrijkste: het is 100% Isis.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

Whahaaaa, geweldig! smiley.

Geniet van 100% Isis zijn!!!! En wacht maar op de krullen....

Offline
Berichten: 6

Proficiat Isis.

Er is een stichting om je marmot naar toe te doen.

Kijk maar eens bij pruikje.hyves.nl

Nog even , dan ben ik ook zo ver. Heerlijk hè, weer je eigen haar voelen!!

Enjoy smiley

Offline
Berichten: 0

Dacht ik toch even dat het om een echte marmot ging... Ik denk die leg je toch niet in een la?!  Maar spuit 11 is terug cheeky. Veel plezier met je cavia!!!

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Isis, ik had het zelf kunnen schrijven! Mijn marmot ligt nog in de hoek, hij moet nog even in het doosje. En het voelt zóveel meer 'mij' !

Offline
Berichten: 304

Vaak vind ik vrouwen veel mooier met een kaal hoofd dan met een pruik op het hoofd, nu de marmot overbodig is zou je er een kunstwerk van kunnen maken, ik heb dat met die foeilelijke bh's, die ik van het ziekenhuis kreeg, gedaan, ze hangen aan de muur in de slaapkamer, gebed in een monsterlijke lijst,  de cups gevuld met grind, mijn huisgenoten vinden het maar niets en eensgezind hebben ze me voor gek verklaard.

Offline
Berichten: 45

Harstikke leuk geschreven...Ik ben nog een relatie aan het opbouwen met mijn marmot. Hopelijk wordt het na een knipbeurt morgen wederzijds!

Offline
Berichten: 4292

100% Isis is het mooiste wat er is, met kort of krullend of lang haar. Allemaal goed.

Fijn dat je de knoop zo mooi samen doorgehakt hebt.

Offline
Berichten: 67

hihi, zo herkenbaar ! ik hou nog steeds erg van mijn nephaar, maar het wassen wordt wel steeds langer uitgesteld. Ik vrees dat de flessen 80% vol blijven. Ik houd het bij de minimale verzorging, moet nog even door en ga echt niet met mijn baby-haar naar m'n werk.

Offline
Berichten: 45

Denk goed na voordat je aan een huisdier begint...

Offline
Berichten: 162

Hihi heel herkenbaar. Geweldig verhaal. Op naar de bad hair days!!!!!!! en geloof me, die komen echt terug hahahaa

Offline
Berichten: 350

Heerlijk dat je je "marmot" kwijt bent... weer iets om af te sluiten en wat lekker om straks met je handen weer door je eigen haar te woelen.. De cavia heeft ook aandacht nodig! wink Ik ben nu al jaloers :-)

afbeelding van Monica
Berichten: 34

Heel herkenbaar verhaal. Mijn eerste marmot (grappig dat meerdere mensen deze benaming gebruiken) mog meer dankbaarheid en waardering ontvangen dat marmotje twee. Nummer 1 mocht langer mee dan twee, die ging na een dag al de kast in. En om ze een tweede gelukkig leven te geven heb ik ze verkocht aan een toneelvereniging. Ik weet wel, wat er nog gaat komen (of verdwijnen) er komt geen marmot meer in. 100% jezelf is toch het fijnste.

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Mijn marmotje ligt ook vaker in haar doosje dan op mijn hoofd. De haat/liefdeverhouding is nog niet doorgeslagen in de richting van liefde. Geef mij maar m'n petje!

Offline
Berichten: 65

anoniempje hieronder is morgan, vergeten in te loggen

Offline
Berichten: 55

@Mispoes (of doe je je naam eer aan en houd jij nu mij voor de gek?):
Voordat de dierenpolitie hier straks op de deur klopt, wil ik jou en iedereen die in de veronderstelling verkeert dat mijn weblog over een echt levend (en daarna: dood) knaagdier gaat, doorverwijzen naar het grote Amazonia Woordenboek:
Marmot = pruik
Caviahaar = eerste haren na de chemo (hebben verschillende kleuren)

Offline
Berichten: 185

Of in de tuin begraven met kistje en al en dan zo'n houten getimmert kruisje erop! Mijn zoon stelde al voor om mijn marmot met oud en nieuw aan een pijl te bevestigen en de lucht in te schieten, vond ik ook een goed idee....Alleen schrikken voor diegene die 'm naar beneden ziet komen. Misschien is pruiken.hyves toch een beter idee. Wie heeft er nog meer suggesties?

gr. Monique

Offline
Berichten: 433

Oh, ik moet alweer zo om je lachen. Nou neem ik voorlopig nog geen afscheid van mijn marmotjes. Blondie, redhead en bruintje, ik vind ze echt nog te leuk en caviahaar is hier nog niet gesignaleerd.

Heb je trouwens de oproep van PinkRibbon gelezen? Misschien kunnen ze dit blog wel van je plaatsen? Ik zeg een eerste stap naar prof.schrijven!

Succes

Offline
Berichten: 22

Hoi Isis,

Fijn zeg, dat je marmot af kan. Ik durf de mijne nog niet helemaal weg te stoppen.Ben er ook steeds slordiger mee, was m laatst weer eens kwijt lag hij in de wasmand! En ja wat gaat ie stinken zeg! Heb wel speciale shampoo gekregen van de kapster maar met dat zweterige weer van vandaag moet ie wel erg vaak gewassen worden. Heb mijn pruik beloofd aan een vriend, die heeft namelijk een kaal koppie haha.

Succes met het afscheid nemen.

zoltanban5
afbeelding van Anoniem

Genuine automaton, which Fake Watches CAM system is directly based on the technology of the age of enlightenment uk replica watches, The Bird Repeater appealed to all decorative crafts. Engravers and painters of Panerai replica the maison Jaquet Droz worked together to give birth to the yellow, blue, white and deep black of plumage to perfectly balanced volumes, the fineness of the blades of grass from the nest.

Artikelen van Isis

Vaarwel
Kracht
Zingen
Surfen
Pannetje
Buikgevoel
Marmot
DoodsAngst
Tweederangs-Angst

Pagina's

Webloggers