Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Voorbereidingen in volle gang

zaterdag, 15 september 2012

 Fijn zo’n smartfoon, allerlei apps kun je erop zetten. Sommige download je en je doet er nooit meer wat mee, maar andere blijken toch best handig te zijn. Zo heb ik vorig jaar een “period tracker” gedownload. Want tsja, weer terug menstrueren na hormoontherapie gaat niet gelijk in een regelmaat zullen we maar zeggen en een soort van kristallen bol is dan toch wel handig. Dus trouw geef ik op die app aan wanneer mijn menstruatie start en stopt en die weet ondertussen dat ik een gemiddelde cyclus heb van 25 dagen.

Om onaangename verrassingen te voorkomen keek ik vorige week maar eens op die kalender. De marathon is op 4 november en het ziet er naar uit dat 4 november de tweede dag van mijn menstruatie is. Nu word ik sowieso al niet blij van die tweede dag, maar uren lang in het startvak en daarna uren lang hardlopen is wel een ellendig en enorm onhandig vooruitzicht wat mij betreft. Dus daar moet iets aan gedaan worden.

Ik waagde een telefoontje naar mijn huisarts, want die menstruatie kan toch uitgesteld worden. Maar dat loopt natuurlijk via de assistente, die heb ik e.e.a. voorgelegd, zij heeft daarna met HA overlegd. HA heeft daarna met mij gesproken en stuurt me naar de oncoloog, want hij wil hierin liever geen beslissing nemen.

Dus ik bel de oncoloog, maar krijg natuurlijk eerst het secretariaat. Die stuurt dan een mail aan de vervangend oncoloog, die me dan weer belt en ook geen hormonale middelen wil adviseren en vind dat ik op eigen oncoloog moet wachten. Aangezien ik ondertussen ergens heb gelezen dat het in sommige gevallen beter is de anticonceptiepil te nemen dan Primolut dring ik toch aan, want eigen oncoloog is te laat terug als ik bij volgende menstruatie aan de anticonceptie moet beginnen.

Na wat op en neer gediscussieër zijn we het erover eens dat hormonen slikken niet echt verstandig is in mijn geval, maar dat ik hiermee een aanvaardbaar risico neem. Hoewel ze het eens is met me, wil ze me toch terugsturen naar mijn HA :Grrrrrrrrrrr.

Gelukkig wist ik haar ervan te overtuigen dat het een stuk makkelijker is als zij de medicijnen voorschrijft ofwel even met mijn HA contact opneemt, want anders moet ik weer in discussie en hij wil haar dan toch spreken. Gelukkig wilde ze dat wel even doen. En gisteren sprak ik de HA weer. Ja, hij gaat me een recept geven voor Primolut. Als ik het een aanvaardbaar risico vind en het geheel onder mijn eigen verantwoording valt, wil hij het recept wel uitschrijven. DEAL!

Volgende keer laat ik een vriendin zonder BK-verleden die pilletjes voor me versieren.

 

Verder heb ik de verplichte ESTA verklaring alvast aangevraagd, zodat ik de US in mag straks:-) Dat ging een stuk soepeler. Ik heb o.a. verklaard:

  • Niet gestoord te zijn. Hoewel ik daar niet compleet zeker van ben, want waarom ga ik eigenlijk zo’n eind hardlopen...........
  • Geen crimineel verleden te hebben. In mijn zeer jeugdige jaren heb ik eens een kaarsje van een gulden gejat. Een week later durfde ik nog steeds niet door die winkelstraat te lopen :-) Dus dat was het begin en direct ook het einde van mijn criminele carriëre.
  • Dat ik me niet bezig houd met spionage en/of terrorisme Gelukkig is er geen werk gemaakt van dat Duitse nummerbord bij de halve finale van het EK in 1988.
  • Dat ik niet van plan ben een baan te zoeken in de states. Waarom zou ik, ik werk al voor een beursgenoteerde US onderneming en de XXXXL cola is verboden in NY.

En verder: trainen, trainen en nog meer trainen. De vijfde looptraining is definitief uit mijn schema, het lijf heeft wat meer rust nodig. M.b.v. de fysiotherapeut en tape houden we de knieblessure aardig onder controle. Helaas zit zusje met een serieuzere blessure, ze trainde noodgedwongen al een stuk minder en nu ligt ze alweer ruim twee weken stil. Ze zal en moet hem uitlopen, maar helaas is haar voorbereiding verre van optimaal.

Nog 50 dagen te gaan, morgen de Beekse Marathon, ik loop een halve marathon als test. De eerste 15 km in marathon tempo en bij de laatste zes eens zien of de knie nog verder belast kan worden. Zusje start ook en kijkt waar het schip strandt.

Offline
Berichten: 304

Hmm, Ikkes, een aanvaardbaar risico, ik huiver wel een beetje hoor maar als het voor jouw aanvaardbaar is dan is het goed, denk ik.  Dat niet gestoord mogen zijn om de US binnen te komen is in feite al gestoord, je moet er wat voor over hebben.

Succes morgen bij de Beekse Marathon. Liefs Ollie

Offline
Berichten: 163

Succes meid! Hoop dat het lijf het heel gaat houden:-)

Offline
Berichten: 1148

Ik huiver met Ollie mee, wat moet je er al niet voor over hebbensurprise

veel succes met de verdere voorbereiding.

Anoniem
afbeelding van Anoniem

succes hoor niet ingelogd negrita

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Wat een leuk, te gek blog. :-) Jij bent echt een volhouder. Niet alleen met hardlopen of misschien wel juist dank zij het hardlopen. Succes de komende lopen. En dat je niet op de knieen hoeft te gaan.

Offline
Berichten: 617

Ha ha wat een grappig verhaal tenminste zoals je het opgeschreven hebt. De rest is natuurlijk eigenlijk om te huilen... Maar goed heel veel succes met de verdere voorbereidingen.

Offline
Berichten: 4292

Nou Ikkes, van één zo'n kuurtje zal jouw gezondheid echt niet afhangen, dat gaat echt niemand mij wijsmaken.

Dus goede beslissing, kan niet anders zeggen.

en die knie komt goed. Ik denk het echt en jij gaat het gewoon wel redden. Hoe snel en zo, geen idee maar het komt goed :)

Heel veel succes weer de komende 50 dagen!

Anoniem
afbeelding van Anoniem

haha grappig blog, ikkes. En wat ben je heerlijk actief bezig zeg,ik word al moe als ik er aan denk, :) knap van je hoor

groetjes mara

Offline
Berichten: 171

Hee Ikkussie, wat een mooi verhaal. Je moet wel compleet gestoord zijn om zoiets te gaan ondernemen met alles erop en eraan maar ik geef je groot gelijk! Die knie gaat vast goedkomen en wat zal jij stralen daar in die grote appel!

Dikke kus van Annazone!!!

 

zoltanban5
afbeelding van Anoniem

In the United States Replica Watches, there were no less than 115 official local times. Fleming imagine in 1870 a globalised Replica Rolex system that share the Earth into 24 time zones, system gradually adopted by all of the Fake omega watches globe as a result of a conference held in Philadelphia in 1876. It be until 1911 that the last country, the France, will agree. In 1935 the Geneva watchmaker Louis Cottier develops a watch indicating the time in 24 time zones which date. 

Artikelen van Ikkes

Webloggers