Knobbeltjes / cystes

114 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 555

Hoi Alice,

Wat vervelend dat je zo in grote onzekerheid zit, ik kan me indenken dat je hier enorm onzeker van wordt, want op dit moment draait het alleen maar om je borst en alle vraagtekens die erbij komen kijken.
Wat sjakkie ook zei , dat ieder die deze onzekerheid meemaakt wel hard zou willen wegrennen dat is zeker waar.
In de periode dat je eigenlijk nog maar zo weinig weet is echt een behoorlijk pittige tijd.
Je zegt ook dat je niet zoveel mensen om je heen hebt met wie je kan praten, als je maar weet dat je met ons altijd kan praten hoor er is altijd wel een amazone die jou een hart onder de riem wilt steken, we leven erg met elkaar mee.
Alice ik kan je nu alleen maar sterkte toewensen en kop op joh!

Offline
Berichten: 1148

Alice, probeer dan hier van je af te praten.
Dan proberen wij je te steunen waar mogelijk.

Ook wij hebben allemaal heel hard weg willen lopen voor de behandelingen.
Maar als je daar doorheen bent dan kun je weer verder.

Offline
Berichten: 185

Waarom moet je zo lang wachten op de uitslag dan? Kun je niet een mammaverpleegkundige bellen en vragen of de uitslag niet eerder bekend is?

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

hallo lieve mensen

ik kom even mijn bed uit nadat ik zaterdag met fikse dikke ogen mijn bed uitkwam en mijn eigen flink beroerd voelde heb ik vervolgens tot nu in bed gelegen. Overgeven spierpijn hoofdpijn het kan er nog wel bij.....
Ik wil jullie bedanken voor de lieve berichtjes het voelt zo goed. Ik doe de handdoek zeker om en natuurlijk besef ik ook dat de operatie door moet gaan.
Ik heb wel nagedacht over hoe nu verder en ik heb besloten mijn vriendinnen en familie in te lichten hoe ik mij voel en dat gaat niet meevallen. Ik heb zoveel lieve mensen om me heen maar ik blokkeer als ze over de operatie beginnen en wil er verder niet over praten omdat ik niet wil dat ze mijn tranen zien. Ik die altijd zo nuchter is ze komen altijd bij mij omdat ze goed met mij kunnen praten en ik domme os kan zelf niet praten en dat ligt natuurlijk aan mijn eigen en daar moet ik gauw een eind aan maken.Ik weet niet waarom de uitslag zo lang duurt maar de afgelopen keer moest ik ook zo lang wachten de tiende dag na de operatie was het pas bekend ik ga volgende week woensdag vragen of ze misschien kunnen bellen als de uitslag er eerder is . Ik ga nog maar een paar dagen uitzieken en hopen dat ik vlug weer opknap.

groetjes en bedankt allemaal

Offline
Berichten: 4292

Dat wachten is ook gewoon onmenselijk. Heel veel sterkte, ook met het praten!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo Allemaal,

de operatie zit er gelukkig op het was nog even spannend of alles doorging. Maandag de 14e ging ineens de oude wond open weer een rode harde borst en er kwam allemaall troep uit. Dan zakt de moed wel even in je schoenen. Volgende dag gebeld met het ziekenhuis ze hebben er naar gekeken en het mocht toch doorgaan. Nu nog wachten op de uitslag.

groetjes Alice

Offline
Berichten: 4292

Maar in ieder geval dus een grote onsteking. Ik hoop dan ook met optimisme dat dat het was! Succes met de hopelijk laatste loodjes!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

dank je wel ellenk nog even doorbijten........

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo lieve mensen

ik heb gisteren de uitslag gehad en die was goed......
Ik had er eerlijk gezegt niet meer op gerekend. Nadat ik bijkwam van de operatie vroeg de zuster of ik allang wist dat ik borstkanker had PATS BOEM het leek wel of ik een klap met een hamer kreeg. Ik vertelde haar dat ik nog helemaal niets wist waarop ik een dosis morfine kreeg en weer van de wereld was. Dus jullie begrijpen dat ik niet meer op een goede uitslag rekende. Graag wil ik jullie hartelijk danken voor jullie lieve worden. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte......

liefs Alice

Offline
Berichten: 555

Oh Alice wat fijn zeg.
Het heeft even geduurd voor je het wist,maar dit is echt mooi. =D>

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo Allemaal,

Al enige weken voelde ik een knobbeltje in mijn linkerborst, afgelopen woensdag naar de HA geweest zij heeft gevoeld en was het me eens en heeft mij doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar had ik vanmorgen een afspraak op de Mama poli. 4 mammo's gehad en linkerborst echo van borst en oksel. De arts (bij de echo) vond 5 cystes waarvan de grootste 0.8 cm en hij hing er de diagnose Mastopathie aan na wat vragen gesteld te hebben, nu weet ik dat dit niet kwaadaardig is verder (gelukkig) Nu zei de chirurg in het eindgesprek dat ik niet terug hoef voor controle en als ik iets vreemds voel wel gelijk naar de HA. Toch zou ik het eigenlijk fijner vinden dat ik elk jaar een onderzoek krijg, of is dat een vreemde veronderstelling? Persoonlijk vindt ik 5 cystes in 1 borst toch best veel of stel ik me aan?

Ben geen ervaringsdeskundig maar de meeste van jullie "helaas" wel, ik voel me daarom een beetje bezwaard om deze vragen te stellen gezien de meeste vrouwen niet zo'n gunstige diagnose hebben of hebben gehad.

Alvast mijn dank,

MVG Angela

Offline
Berichten: 2044

Angela,
Je hoeft je helemaal niet bezwaard te voelen om je vragen hier te stellen!

Een cyste is een holte gevuld met vocht. Echt iets heel anders dan kanker.
Ook op foto's en echo ziet een cyste er echt totaal anders uit dan kanker.
Een cyste kan ook geen kanker worden dus je kans op borstkanker is niet groter geworden door een (of meerdere) cystes.
Daarbij kunnen cysten wel kleiner worden of zelfs helemaal verdwijnen doordat het lichaam het vocht opneemt.
Als je last heb van deze cystes kan je vragen of ze ze willen verwijderen. Vaak kan dat door het simpelweg leeg te zuigen. Vaak ben je er dan van af, soms komen ze terug.

Offline
Berichten: 162

Hoi
Ik vind het heel moeilijk om hier een goede afweging te maken: Vertel ik het of hou ik mijn mond.
Toen ik een knobbeltje voelde ben ik door de huisarts direct verwezen naar het ziekenhuis voor een echo en mammografie.
De radioloog trok de conclusie mastopathie en 2 cystes. Niets aan de hand, kom over 3 maanden maar terug om alles uit te sluiten. Toen ik terugkwam gingen ineens alle alarmbellen af.......Borstkanker en uitgezaaid in de lymfe , waaronder de topklier en kapseldoorbraken. Het is dus niet zo dat cysten altijd goed herkenbaar zijn als onschuldig. Ik wil hier niemand onnodig angst mee aanjagen, maar het komt dus wel degelijk voor dat een cyste en borstkanker met elkaar verwisseld worden op basis van een mammo en echo. Ik zou dat ik destijds meer geweten had, dan zou ik hebben aangedrongen op een punctie.

Offline
Berichten: 2044

Johan, ik begrijp je afweging.
Cystes en kanker zien er echt heel anders uit op een foto. Voor mastopathie is dat anders.
Daarbij hebben de artsen bij jou een reden gezien je na drie maanden terug te zien. Bij Angela is dat advies heel anders.
Ik denk dat 'de resultaten van de foto's echt anders waren.
Dat soort adviezen worden gemaakt op basis van een BIRADS score. Het resultaat van de foto's en echo's wordt volgens richtlijnen ingedeeld tussen BIRADS 1 t/m 5. Die inschaling is duidelijk omschreven en de follow up daarbij ook.
Bij een herhaling na 3 maanden moet er al een reden tot enige onzekerheid zijn geweest.

Angela, ik heb geen idee hoe oud je bent. Maar je kan je huisarts uiteraard vragen of je volgend jaar een mammografie kan laten maken. Dat is vaak geen enkel probleem.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Goedemorgen allemaal,

Dank jullie wel voor de snelle reactie, trouwens Alice nog gefeliciteerd met de uitslag.

Ja op zich ben ik verder niet ongerust, ik heb nu een naam (Mastopathie) bij de ongemak en pijn die ik al 20 jaar heb en dat zal wel overgaan na de overgang. Alleen vindt ik het raar dat alleen in de linkerborst 5 cystes zitten en dat ik dan niet voor controle hoef??

Ik denk dat de beste conclusie voorlopig is dat ik even met de HA ga overleggen en over 3 maanden nog een keer een mammo / echo laat maken om zeker te zijn en als deze goed is 1 keer per jaar.
Na een gesprekje met mijn moeder gister (ze was niet op de hoogte want ik wilde haar niet ongerust maken) blijkt dat het in de familie zit, zowel aan mijn moeders kant en aan mijn vaders kant evenals BK bij mijn moeders kant maar dat wist ik al.

Johan, ik begrijp je overweging en ik vindt het fijn dat je je verhaal toch verteld en zeker van plan het goed in de gaten te houden.
Mika dank je wel voor je geruststelling en duidelijkheid mbt tot het beantwoorden en aanvullen van mijn vraag.

Overigens ben ik 34 jaar

Fijne koninginnedag!

MvG Angela

afbeelding van Esmuis
Berichten: 945

Quote:
Na een gesprekje met mijn moeder gister (ze was niet op de hoogte want ik wilde haar niet ongerust maken) blijkt dat het in de familie zit, zowel aan mijn moeders kant en aan mijn vaders kant evenals BK bij mijn moeders kant maar dat wist ik al.

Hoi Angela,

Als je een lijstje maakt van iedereen die in jouw familie borstkanker heeft gehad is het belangrijk om te noteren
- bloedband (zus van je moeder, zus van je vader, ect)
EN de leeftijd van ontdekking.

Stel dat iedere borstkankerontdekking pas in de borstenbus gevonden is (dus bij 50 jaar of ouder) dan is de kans op erfelijkheid erg klein, dan is het gewoon dat er veel vrouwen in jouw familie pech heeft gehad (1 op de 8 kan soms raar uitvallen he?)
Zitten er een paar ontdekkingen bij op jonge leeftijd en dichtbij je in de bloedlijn, dan is het raadzaam om eens het lijstje te bespreken met je huisarts.

groetjes Esther

afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17

hallo allemaal

Hier ben ik weer 3 jaar nadat ik dit topic ben gestart
En helaas weer met een knobbel in m,n borst,alleen nu de andere borst,de knobbel zit half onder de tepel aan de li kant en is een beetje ovaal/schijfvormig
Ik ben vanmiddag naar de huisarts geweest omdat die knobbel er zeker al 6 maanden zit en sinds 1 week krijg ik ook allemaal steken in die borst,en net onder die borst al weken pijnlijke ribben.
Morgen de mammapoli bellen voor een afspraak en dan hopen dat ik snel terecht kan en snel de uitslag heb.
Ik heb helaas veel meegemaakt de laatste 3 jaar en de kar is eigenlijk vol dus ik hoop dat het mee gaat vallen.
Ik ben in aan m,n nek geopereerd ( 4 hernia,s) en een vernauwd zenuwkanaal waardoor ik uitval kreeg,en heb een hele zware nekoperatie gehad waarbij al m,n wervelbogen zijn verwijderd

Ook heb ik eind 2009 een hartinfarct gehad,mn li kransslagader zat voor 97 & dicht,en heb daar geestelijk wel een knauw van gekregen
Ook ben ik al een klein jaar aan het tobben met m,n bloed,de waardes zijn al die tijd dus niet goed,hele hoge leukocyten en crp waardes en die willen maar niet zakken,vaak grieperig enz
Ook ben ik heeel erg moe al maanden en er wordt maar geen oorzaak gevonden,hiervoor ben ik nu doorverwezen naar het radboud in de hoop dat zij er achter kunnen komen wat er mis is

Nou een beetje mijn verhaal weer in het kort en ik hoop dat ik snel terug kan komen met goede berichten,ik laat wel weten wanneer ik terecht kan op de mammapoli

groetjes Hennie (AlbertinaH)

Offline
Berichten: 4292

Maar AlbertinaH, loop jij al een half jaar met een knobbel in je andere borst rond? Hoe kan dat toch?

Offline
Berichten: 28

Hoi Albertinah,

Wat erg allemaal en zoveel wat je heb meegemaakt.
Ik hoop voor je dat het allemaal mee gaat vallen.
In ieder geval veen sterkte met alles.

Groetjes

afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17

ellenk schreef:
Maar AlbertinaH, loop jij al een half jaar met een knobbel in je andere borst rond? Hoe kan dat toch?

Hoi

Ik heb die knobbel eind vorig jaar al aan de huisarts laten voelen en die zei dat het klierweefsel was
ja stom ik weet het ,ik hoop maar dat ik er nu geen spijt van krijg dat ik me toen niet door heb laten sturen

gr Hennie

Offline
Berichten: 4292

Dat hoop ik ook Hennie, hou je ons wel op de hoogte van wat er nu gaat gebeuren?

afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17

hoi hoi

Ik heb as vrijdag een afspraak op de mammapoli voor foto,s ed en dan volgende week dinsdag de uitslag
Ik heb al 2 x een knobbel in de borst gehad en dat was beide keren gelukkig goed,ik denk dat ik daarom ook een beetje laks ben geweest met het naar de huisarts gaan.
Ik ga nu maar hopen dat het goed is

groetjes Hennie

Offline
Berichten: 2236

Wat fijn dat je snel terecht kunt, en nu hopen dat het een onschuldige knobbel is [-o

afbeelding van albertinah
Offline
Berichten: 17

Hoi hoi

Nou ik heb de mammografie gehad en gelijk een echo,en volgens de radioloog was er niets byzonders te zien,alleen diepliggend een hele kleine cyste.
As Dinsdag moet ik terug voor de officiele uitslag bij de chirurg.
De mammacare verpleegkundige zei dat ze die cystes niet verwijderen en ook geen punctie als de chirurg daar geen aanleiding toe ziet.
Ik weet niet goed wat ik moet doen,omdat hij nogal diep ligt weet ik niet of ze daar een punctie van kunnen nemen.
Ik ben al eerder aan die borst geopereerd
dus zit er ook littekenweefse en een litteken van 10 cm
Moet ik toch doorzetten as dinsdag om hem weg te laten halen of niet?

pff wat vind ik dit moeilijk,zekerheid heb ik natuurlijk niet als ik hem laat zitten

groetjes Hennie

Offline
Berichten: 4292

Ja, dat is inderdaad een lastige Albertinah,
ik zou eerst een goed doorpraten met je arts en al je zorgen bij hem/haar neerleggen. Navragen wat de risico's zijn, vervolgcontroles kunnen je misschien helpen?

Offline
Berichten: 45

Zelf ontdekte ik een tijd geleden 2 bobbels onder in mijn rechterborst. Het leken net 2 grote knikkers. Eerst naar de huisarts, week later naar de chirurg. Bij de radioloog bleek de eerste bobbel die ik voelde een flinke cyste te zijn. Deze is ter plekke met een naald leeggezogen. Dit deed geen pijn, kon gewoon meekijken op het scherm hoe het zwarte balletje kleiner werd. De bobbel er naast was geen cyste maar een ander weefsel. Onder verdoving 2 puncties (hapjes) gedaan met holle naald. De chirurg had de röntgenfoto van de mammografie beoordeeld en neigde naar goedaardig. Een week later hoorde ik dat het een kleine borstkanker (kwaadaardig) was van 2 cm. Anderhalve week later uitslag MRI, deze was niet duidelijk volgens chirurg. Er moest een aanvullende MRI gedaan worden. Wel was al zichtbaar dat de tumor (die onder de cyste gewoon verder liep) groter was, zo'n 3 cm? 2 weken later uitslag 2e MRI-scan. Borstkanker toch groter dan gedacht, 3 x 5,5 cm. Daar zit je dan 2 maanden later. Ik heb nog altijd het idee dat ik mijn BK ontdekt heb, dankzij mijn cyste.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Beste meiden hier,

Ik zou graag wat advies, eventueel tips/antwoorden krijgen voor een ongerust monstertje in mij. Het zit zo:

Ik heb al een paar maanden een heel klein knobbeltje onder mijn tepel op mijn tepelhof. Het is zo'n 3 a 4 mm groot, rond en echt hard. Een speldenknopje lijkt wel. Je kunt het van de buitenkant zien zitten, maar het is wel iets wat onder de huid zit en niet op de huid. Het knobbeltje doet geen zeer, ook niet als ik het beetpak. Tevens is mijn tepel van diezelfde borst gegroeid en in verhouding tot de andere kant dus groter geworden. Verder heb ik een ongemakkelijk gevoel in de borst. Het is geen pijn, maar meer een drukkend moeilijk te omschrijven gevoel. Nu ben ik naar de huisarts gegaan en die merkte het knobbeltje ook op, maar de rest van de borst leek wel normaal te voelen. Hij heeft me doorgestuurd voor een echo en kon diezelfde dag nog terecht. Op de echo kon je het knobbeltje inderdaad zien, het is dus 3 a 4 mm groot en je ziet het als een zwart gebied op de echo, net onder mijn huid. De co assistent die de echo deed behandelde het allemaal erg vluchtig. Het was geen kanker zei hij, maar wat het wel is zei hij ook niet. Hij had het over een puistje of een onstoken haarzakje. Nou lijkt mij dit erg onwaarschijnlijk omdat beide van deze opties een klein ontstekinkje betreft. En die doen zeer lijkt mij, zien er rood uit enz. Dat is bij mijn knobbeltje geen van beide het geval!.
Nu ik eenmaal thuis zat ging het toch een beetje aan me knagen, kunnen ze echt op een echo alleen zien of iets wel of geen kwaadaardig knobbeltje is? En wat is het dan wel? Want ik weet nu nog niet wat het dan wel is.. Ik stond zo weer buiten namelijk. Ik ga volgende week toch nog maar eens naar de huisarts of hij het knobbeltje nog eens wil bekijken en of hij een idee heeft wat het zou kunnen zijn. Het is klein, maar het zit er wel. Ik wil ook gewoon geen jan zeur zijn om niets, maar dat kleine monstertje in me knaagt wel aan me..Nu vroeg ik me af of jullie dit herkennen en zeggen van ooh meid, geen zorgen waarschijnlijk is het dit, ik herken wat je beschrijft. Of wat jullie gedachten hierover zijn, je hoopt toch op enige geruststelling...

Liefs Dtje

Offline
Berichten: 1768

Dtje schreef:
Nu vroeg ik me af of jullie dit herkennen en zeggen van ooh meid, geen zorgen waarschijnlijk is het dit, ik herken wat je beschrijft. Of wat jullie gedachten hierover zijn, je hoopt toch op enige geruststelling...

Hallo Dtje, je stelt je vraag op een forum waar de meeste vrouwen te horen hebben gekregen dat hun knobbeltje wel kwaadaardig was, dus voor geruststelling is dit misschien niet de beste plaats...

Of er bij jou iets aan de hand is kunnen we vanaf hier natuurlijk niet zeggen. Je hebt nu geen bevredigende verklaring gekregen voor het knobbeltje dus ik snap je onrust: je wilt weten wat het is. De enige manier om zekerheid te krijgen is door wat weefsel uit de borst weg te nemen en dat te onderzoeken. Je zou die mogelijkheid met je huisarts kunnen bespreken.

Offline
Berichten: 433

Hai Dtje,
Dit erwtje lijkt (tenminste zo klinkt het) heel erg op een erwtje wat ik ooit heb gehad. Bij mij zat ie op de rand van het tepelhof. Heeft daar echt lang gezeten werd dus ook altijd bij controles op de mammapoli gezien en gevoeld. Nooit is er enig onderzoek na gedaan. Pas toen ie nog groter werd en ik tegen de chirurg zei dat ie nu toch op een soort van tweede tepeltje begon te lijken, vroeg ie of ik me zorgen maakte. Dat was eigenlijk niet zo, had er ook absoluut geen last van, maar ik vond het wel een "lelijk"gezicht. Hij heeft het toen weg gesneden en belde een week later om te vertellen dat het een verstopte talgklier was en talg blijft aangemaakt worden, vandaar het groeien.
Als het zo vlak onder de huid zit en goed zichtbaar kan zelfs de huisarts het misschien wel voor je verwijderen.
Succes en bij onrust en onzekerheid, wel aan de bel blijven trekken!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hey,
Nee ik snap dat inderdaad dat hier helaas de slechte berichten komen, maar dacht dat doordat jullie in het "circuit" zitten om het zo maar te zeggen, dat jullie ook andere opties behalve het kwaadaardige kennen en het knobbeltje herkennen als iets anders vandaar..

greetz

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Bedankt Kamasta,

Dat zou inderdaad ook nog een verklarende optie kunnen zijn.. wie weet kan de huisarts het inderdaad zelf wel weghalen..

dank je!

Offline
Berichten: 4292

Bij blijvende onzekerheid zou ik ook altijd voor weefselinderzoek gaan. In jouw geval betekent dit waarschijnlijk het hele knobbeltje weg laten halen.Met name dat je tepel verandert vind ik wel een reden om door te zoeken.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

hallo allemaal,
ik ben gerdien, 23 jaar, en ik heb een knobbeltje. 4 jaar geleden is mijn moeder aan borstkanker overleden, en ik knijp hem dus behoorlijk!

nu zei de huisarts dat het aanbvoelde als een cyste, maar wilde toch wel een echo zien. dat kon afgelopen maandag. eenmaal daar was er niets(?!) te zien op de echo. is dat niet vreemd? ik dacht dat een cyste toch duidelijk te zien was?
omdat ze niets vonden is er ook een mammo gemaakt, en moet ik vrijdag naar de poli mamma.

weet echt niet wat ik hier van moet denken. er blijft maar gezegt worden dat ik jong ben, en dat het daarom wel niets zal zijn.

hopelijk is er vrijdag wel wat meer duidelijkheid. anders misschien toch maar een punctie??

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

hallo meiden.
ik ben nieuw hier, maar moet even mijn ergenis luchten.
gisteren heb ik een mammo gehad, omdat ik een knobbel in mjijn borst heb, die niet te zien is op een echo.
nu wist ik niet precies hoe het met de uitslag zou gaan, via HA pof mammapoli of wat dan ook.
dus heb ik naar de rontgen gebelt. ondertussen hartstikke zenuwachtig naruurlijk.
zecht dat vrouwtje:
ja we hebben de uitslag al. maar ik kan hem niet doorgeven. het moet nog langs een andere afdeling, omdat we er nog een verslag van moeten typen.
morgen of overmorgen word het denk ik wel naar de HA gestuurd.
ik vraag dus of het zo is dat er al meer als 2 afdelingen op de hoogte zijn, en ze zegt doodleuk ja.

betekend dit dat ik nog 2 dagen moet wachten, terwijl er al mimimaal 20 man op de hoogte zijn?
of kan ik nog iets anders doen?
ow ja, aan het eind wenste ze me ook nog even sterkte toe.
ook zo iets waarvan je dan blijft denken:hoe bedoelde ze dat precies.

Offline
Berichten: 82

Lastig he Gerdien, dat wachten... Ik ben zelf niet zo'n kei in streng zijn dus ik ben bang dat ik je niet zo goed advies kan geven erover :)
Ik moet ook nog wachten tot maandag op de uitslag van de MRI, die ik afgelopen donderdag heb gehad..
Maaaarrr ik moet zeggen dat ik een "soort van wen" eraan.. Tenminste, het gaat me goed af het een beetje naast me neer te leggen.. Ben lekker aan het werk en druk met de kids en savonds met me neus in de boeken..

Maar toch kom ik hier wel nog meelezen, dus ben dr nog wel mee bezig ;)

Ik ben benieuwd hoe het met je gaat, laat je het ons nog wel weten?

Offline
Berichten: 12

@anangie,
ik ben nu op 2 forum's bezig. sorry. de rest staat op forum mammografie.

jij ook sterkte met wachten. ik heb het op het moment helaas niet zo druk. ik ben sinds een tijdje werkeloos, en heb 1 kleintje thuis. dus ik heb denk ik ook teveel tijd om na te denken

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hallo,
Zo’n 6 weken geleden voelde ik een knobbeltje in mijn borst. Na 3 weken naar de HA gegaan. Hij noemde het een cystetje of het kon ook iets anders zijn en ik moest nog 3 weken aankijken en anders maar weer contacten. Na 3 weken zat het er nog en hij stuurde mij zonder verder te kijken door naar een mammografie en/of echo. Deze zijn afgelopen dinsdag gemaakt. Van de mammografie heb ik geen uitslag maar de vriendelijke arts die de echo maakte liet mij de knobbel zien en liet ook een ander plekje zien die wat verder in deze borst zit. Hij vond het maar vreemd dat ik niet meteen doorgestuurd was naar de mammapoli. Nou had ik hier nog nooit van gehoord dus uitleg hierover gehad. Ik zit nu best in angst want ik denk dat dit betekent dat het in ieder geval geen spierweefsel of zoiets is.
As vrijdag kan ik al bij de mammapoli terecht maar heb nog geen idee wat ik moet verwachten. Ik heb geen borstkanker in de familie en ben 34 jaar. Iemand enig idee of dit serieus kan zijn.???

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Lieve Bella, de kans dat je op je 34e borstkanker krijgt, is echt heel klein. Maar..... die kans is niet nul (en daar weten wij helaas vanalles van). Als het onverhoopt borstkanker is, ben je echt in de beste handen bij de mensen van de Mammapoli. En als het dat niet is, kun je dat maar het beste snel weten.

We duimen voor je dat we je snel weer uit mogen zwaaien....

Cat
Offline
Berichten: 665

Bella, bij de mammapoli kan het zijn dat ze een biopt willen nemen, omdat uit de foto's niet duidelijk is gekomen wat het is. Door middel van een stukje weefsel uit de knobbel te nemen weten ze precies wat voor weefsel het is.

Ik ga ook voor je duimen dat we je snel hier uit kunnen zwaaien omdat het iets onschuldigs is.

Offline
Berichten: 350

Bella, wat schrikken voor je en erg spannend. Fijn dat je vrijdag al terecht kunt. Waarschijnlijk nemen ze dan een biopt (doet niet erg pijn vond ik) en dan weet je in elk geval zeker wat het is. Ik duim voor je dat we je hier kunnen uitzwaaien! Suc6 met wachten, dat is nog het zwaarste nu.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Wat een lieve reacties allemaal. Ik had niet verwacht dat ik hier zo van slag van zou zijn. Het wachten vind ik nu al moeilijk. Krijg je de uitslag van zo'n biopt snel? Ik moest de hele ochtend vrij houden om op de mammapoli te zijn dus ik ging ervan uit dat ik aan het einde van de ochtend precies weet wat er aan de hand is.

Offline
Berichten: 1089

Oh wat een schok voor je Bella en dat wachten is gewoon afschuwelijk. Bij de mammapoli zullen ze waarschijnlijk een biopt nemen zoals al geschreven is. De uitslag van zo'n biopt heb je niet meteen. Ik moest 2 dagen wachten. Zo'n knobbel(tje) kan vanallles zijn en inderdaad helaas ook borstkanker. Een biopt geeft als enige zekerheid. Een echo is goed om onderscheidt te maken tussen cystes en vaste afwijkingen. Vaste afwijkingen zijn niet allemaal borstkanker hoor. De meeste zijn goedaardig. Je knobbeltje is dus geen cyste want dat had de radioloog echt meteen gezien. Ik duim voor je vrijdag en hoop dat we je dan kunnen uitzwaaien.
Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 150

Ik duim ook voor je Bella en hoop ook dat we je straks uit kunnen zwaaien.

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Bij mij 's ochtends om 10:30 of zo punctie en 's middags om 15:00 terugkomen voor de uitslag.

Vriendin van mij had overigens ongeveer 6 maanden voor mij een knobbel. De hare was goed, zoals zeker 80% van de onderzochte knobbels.

Ik hoop ook op lekker uitzwaaien morgen!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

zwaai zwaai bye bye,

Gisteren hebben ze een biopt genomen en s'middags uitslag. Het blijken 2x fibroadenoom te zijn. Dus wij hadden gisterenavond gebak.
Deze ervaring zet je wel even met beide benen weer op de grond en besef je je wel weer wat het geweldig is om gezond te zijn.
Ik wil dan ook iedereen hier heel veel succes en sterkte wensen en hoop dat iedereen weer gezond wordt of blijft!!!!!!!

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Super Bella!

[wink]

Offline
Berichten: 239

Oh, super Bella! Wat een opluchting! Geniet lekker van je weekend! Heel veel liefs van Corine

Offline
Berichten: 350

Zwaai zwaai!! wat fijn.. geniet ervan!! X

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Bella schreef:
zwaai zwaai bye bye,

Gisteren hebben ze een biopt genomen en s'middags uitslag. Het blijken 2x fibroadenoom te zijn. Dus wij hadden gisterenavond gebak.
Deze ervaring zet je wel even met beide benen weer op de grond en besef je je wel weer wat het geweldig is om gezond te zijn.
Ik wil dan ook iedereen hier heel veel succes en sterkte wensen en hoop dat iedereen weer gezond wordt of blijft!!!!!!!

We zijn hier hartstikke aardig tegen nieuwkomers, maar we hebben het liefst dat mensen zich niet bij ons aan (hoeven te) sluiten.

Van harte gefeliciteerd !!! Blij dat we je uit kunnen zwaaien !!

(en als je ooit iets voelt, ga je terug he?)

Cat
Offline
Berichten: 665

Wat een opluchting zal dat zijn Bella, dat is zeker een reden voor gebak. Wij zwaaien je hier met liefde uit.

Pagina's