Onrust en spanning...

272 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344

Jakkes..wat spannend allemaal..

Offline
Berichten: 187

Jeetje N,
Ze houden de spanning er zeker in zo.
Helaas weet ik niet wat ze bedoelen met "kleuren".... Wellicht één van de andere dames?
Tot aan vrijdag wachten... jeetje, wat een eind.
Sterkte lieve N, ik duim mee!

Offline
Berichten: 4292

Soms zijn de cellen niet eenduidig. Dan wordt er rustig verder gekeken en nader onderzoek gedaan.
Héél soms moet er dan opnieuw nog een punctie genomen worden.
En héél soms duurt het onderzoek nog langer dan die twee dagen extra.
Maar nu je zo'n pijn aan die knobbel hebt zou ik hem sowieso weg laten halen N. Je kunt op deze manier toch niet verder?

Offline
Berichten: 127

Ik kan wel wat achtergrondinfo geven over de 'kleuring'. Ik werk zelf op een laboratorium in het ziekenhuis en doe ook pathologisch werk.

Het weefsel van een puntie wat binnenkomt bij de afdeling pathologie moet eerst worden gefixeerd (zodat het niet gaat afsterven), daarna komt het in paraffineblokje waarna er plakjes van gesneden worden. Deze plakjes moeten gekleurd worden met kleurstoffen. De eenvoudigdste kleuring is om alleen de cellen en kernen een kleurtje te geven om te kijken of ze goed in patroon liggen. Tumorcellen groeien niet volgens dat patroon en zien er onder de microscoop dus chaotisch uit.

N Het kan zijn dat jou stukje gisteravond te laat binnen is gekomen om in het normale programma mee te draaien. Zelfs als je punctie s ochtends was geweest was 12:00 erg optimistisch voor een uitslag, helaas heeft zoiets veel tijd nodig veel artsen vergeten dat vaak.

Veel sterkte vrijdag.

Offline
Berichten: 846

@Mejada [kiss]

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Allereerst echt ontzettend bedankt voor het meeleven! En uiteraard @Mejada bedankt voor de duidelijke uitleg.
Ondertussen was het 3 uur in de middag en nog niet teruggebeld.... Zelf maar weer gaan bellen. Dame aan de lijn: wacht even.
De hoorn werd op het bureaublad gelegd en ik kon alle gesprekken enigszins horen. Geluid maar wat zachter gezet en vanaf iets voor half 4 als ik iemand dichtbij hoorde gaan roepen in de telefoon. Dit heb ik volgehouden tot, jawel 15.50! Kwaad opgehangen. Aargh, hoe kunnen ze me nou vergeten. Snel mijn man opgebeld. Waarop hij is gaan bellen. Ik was er klaar mee en dacht vrijdag zijn ze de eerste. Goed, daarna belde mijn man op. Ik mag vrijdag om 12 uur weer bellen en dan hoor ik meer en hoe laat ik mag komen.
Hoe gek het ook is, al die tijd dacht ik dat het niet goed zat, maar als je vergeten, tja, dat zal wel een goed teken zijn.
Wat er ook gebeurd, die bult gaat eruit.

Vrijdag to be continued!

Dank voor jullie steun, het helpt echt!

Kus

Offline
Berichten: 540

Heel veel sterkte & succes voor vrijdag, hopelijk kom je met goed nieuws!

afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344

We duimen voor je!!

Offline
Berichten: 1089

Sterkte voor vrijdag! Ik duim voor je [troost]

Offline
Berichten: 540

Hoe is het gegaan? Hopelijk goed nieuws!

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Ja, ik ben ook heel benieuwd...

afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344

Ik ook...

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Helaas was onze computer gecrashed... net gemaakt. Sorry dus, voor de late reactie.

Afgelopen vrijdag om 12 uur gebeld, en ik kreeg de mededeling dat ik toch om 2 uur langs moest komen.
Uiteindelijk werd ik om kwart voor 3 naar binnen geroepen en kreeg te horen dat het allemaal goed was. Wel veel actief klierweefsel.
En de pijn noemde hij mastheopatie (hoop dat ik het goed schrijf). Ik mag het knobbeltje eruit laten halen. Maar hij adviseerde me een bedenktijd van een half jaar gevolgd door een echo en dan mag ik aangeven wat ik wil.
Stom, ik weet dat ik blij moet zijn. Ben ik op zich ook wel, maar ik ben niet gerust erop. Ook omdat de pijn gelijktijdig oploopt met het groeien van het bultje. Het lijkt nu wel weer groter (kan het zelfs het puntje zien zitten als ik lig)
Deze week ga ik weer naar de huisarts met het verzoek dat ik het eruit wil laten halen maar in een ander ziekenhuis. Mijn zusje heeft hele slechte ervaring met het eruit laten halen van haar bultjes daar.

Allesmaal ontzettend bedankt voor het meeleven en de informatie en adviezen. Al het beste voor jullie!

N.

Offline
Berichten: 187

Lieve N.
Fijn om je even aan te zien wippen hier, maar nog veel fijner is de uitslag van het ziekenhuis... Snel dat akelige ding eruit en dan kun je rustig adem gaan halen.
Ik wens je het allerbeste toe!
Veel liefs, Belle

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Super! Ik ben blij voor je. En je hebt nu alle tijd om rustig uit te zoeken waar je dat bultje wil laten verwijderen. Maar eerst even bijkomen van de spanning...

Offline
Berichten: 540

Fijn dat het goedaardig is, gelukkig goed nieuws! Sterkte verder!

afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344

PFFff...gelukkig...maar ik kan me voorstellen dat je van het bultje af wil...

afbeelding van KarinV
Offline
Berichten: 2

Een week geleden na een mammografie, werd ik door de huisarts gebeld. Ze vertelde mij dat er een afwijking was gevonden, score Birads 4. De afwijking was een verdichting met uitlopers. Dus gisteren na het ziekenhuis geweest, onderzocht en toen werd er mij verteld dat ik een echo zou krijgen en meteen een biopsie, een punctie werd overgeslagen. Eenmaal op de afdeling röntgen, vond de radioloog het nodig dat ik eerst een nieuwe mammografie zou moeten ondergaan, een 3D mammografie. Daarna kreeg ik de echo, deze was in 2 minuten gebeurd. Op de echo en mammografie niets te zien. OPLUCHTING!!!!

Nu is de score Birads 3 geworden en het team heeft nog overleg en vrijdagmiddag hoor ik of ik een herhaling mammografie dit jaar krijg. Ik ben 50 jaar, ben geen amazone, maar dit forum is actief, en verder heb ik niet echt het idee dat er meer goede actieve fora zijn op het internet (Nederland).
Door al dit gedoe ga ik nu twijfelen, zit er echt niets????? Erg he! Nooit eerder over borstkanker nagedacht, en nu na dagen in de zenuwen te hebben gezeten is de uitslag goed. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben erg blij!!!!

Maar mijn vraag aan jullie is, zou je dit accepteren of ook een beetje wantrouwig worden?

Namelijk bij een bevolkingsonderzoek bekijken twee radiologen de foto's en in het ziekenhuis was de echo binnen 2 minuten klaar. Ook is het bekend dat er fout-positieve uitslagen zijn van het BOB, maar dit was zo duidelijk te zien.

Ik hoop op een reactie, bedankt!

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

KarinV, verwarrend he, eerst verdacht, maar nu toch gematigd positief. Zit er nu iets wat niet verdacht is? Of iets wat ze willen opvolgen (nieuwe mammografie over een jaar)? Dat zijn dingen die ik zou vragen als ik jou was. Als er toch een knobbel zit, kun je met een punctie meer zekerheid krijgen (cellen afnemen). Vraag daar ook naar, hoe weten ze nu zeker dat ze de Birads-score kunnen bijstellen.

afbeelding van KarinV
Offline
Berichten: 2

Hallo Maisa,

De radioloog rende bijna de kamer in en uit, kon nog net met moeite een hand geven...Hoogop twee minuten kijken, en een weer een dik uurloon verdiend. Maar okay, hij zei dat hij niets zag, wat is niets ja, niets kwaadaardig of gewoon niets, nada, nakkes. Verwarrend, dan zou het eigenlijk een Birads 1 score moeten zijn. Birads 3 score is ook niet verontrustend. Maar wat kunnen sommige artsen toch sociaal gestoord zijn. Personeel op de poli was erg aardig. Morgen even duidelijk vragen of het echt een miskleun van een mammografie is geweest en dat er niets zit, of iets goedaardig.

Offline
Berichten: 23

Hoi Karin, Ik zou toch vragen om een punctie. Een mammografie kan onrustig klierweefsel laten zien dat niets blijkt te zijn maar bij mij was op de foto's, echo ed niets te zien terwijl mijn borst wel dikker werd. De punctie die daarna werd gedaan bleek helemaal mis te zijn. Ik wil je absoluut niet bang maken maar liever een prik voor niks dan een late diagnose.

afbeelding van Funny
Offline
Berichten: 1

Moet het even kwijt...

Ik heb drie weken geleden een knobbel in m’n linker borst ontdekt. De knobbel zit iets uit het midden onder mn tepel. Ik kan hem vast houden maar niet echt bewegen. Dacht in eerste instantie dat het met m’n cyclus e.d. te maken had en besloot dus ook om het even aan te kijken. Maar er veranderde niks, dus naar de huisarts. Deze begon d’r verhaal en vragen alsof ik de 10de die dag was en ja ze zou om mij gerust te stellen nog wel een foto laten maken. Toen ze ging onderzoeken veranderde haar houding meteen. Na het onderzoek zei ze ook gelijk "ik wil niet dat je alleen een foto laat maken maar wil dat je gelijk naar de mammapoli gaat, dan zit je vast op de juiste plek" Zoals jullie je waarschijnlijk wel voor kunnen stellen schrok ik me kapot door deze reactie. Dit was afgelopen maandag en ik kan as vrijdag al terecht.
Maar GVD wat ben ik bang!! Krijg het niet uit m’n kop. Slaap niet, eet niet word gek van mezelf.
Vraag me af of het altijd zo snel gaat of dat er echt druk achter is gezet.
De verpleegkundige die belde had het ook gelijk over een punctie.

Wat is dit heerlijk om alles eens op te schrijven!! Had nooit gedacht dat ik zo bang en onzeker kon zijn. Vind mezelf altijd redelijk nuchter. Maar nu ff niet.
Iedereen om me heen is super lief maar niemand weet wat ik voel!!
Dit heb ik vast van me afgeschreven!!
Alvast bedankt voor jullie luisterde oor(lezende oog)
(het is ook een lekker warrig verhaal zie ik sorry)

afbeelding van Herfstblad
Offline
Berichten: 56

Beste Funny,

Heel herkenbaar wat je schrijft, die angst als de huisarts alarm slaat is verschrikkelijk. Eerlijk gezegd vind ik dat je nog lang moet wachten, ik wil het niet nog moeilijker voor je maken maar ik kon de volgende dag al op de mammapoli terecht en vond die dag wachten al bijna ondoenlijk lang.
Je kunt nu niet meer doen dan de angst er laten zijn, er lucht aan geven hier, bij vrienden en familie, partner, en proberen op de een of andere manier wat afleiding te vinden waardoor de dagen door te komen zijn.
Weet dat wanneer het foute boel is, er een heleboel behandelmogelijkheden zijn, en dat, hoe naar ook, de meeste mensen die behandelperiode toch ook weer doorkomen. Tuurlijk zijn er de uitzonderingen voor wie de behandeling heel naar is, maar het kan zeker ook meevallen. Maar voor nu kan, hoewel de huisarts blijkbaar ook schrok, de knobbel toch ook nog iets onschuldigs zijn, en dat hoop ik met heel mijn hart voor je.

Heel erg veel sterkte!

Offline
Berichten: 250

Hallo Funny

Natuurlijk ben je ongerust, dat is niet zo gek. Je wereld staat even op z'n kop, en tot je uitslag weet haal je je van alles in je hoofd. Vrijdag als er een mammo en punctie wordt gemaakt zal je ook nog niet de uitslag horen :( Niet alle bultjes zijn kanker (de meeste niet) Toevallig heeft mijn collega net precies zoveel zorgen gehad als jij en bij haar was de uitslag goed. Probeer (lekker makkelijk gezegd) in kleine stukjes te leven en te denken, dus eerst naar vrijdag maar en en dan de vervolgafspraak. Hopelijk is het 'gewoon' een goede uitslag die je krijgt! Ik ga duimen en laat je het nog even weten?

Sterkte!

Cat
Offline
Berichten: 665

En dan is het vandaag vrijdag, de dag dat je naar de mammapoli mag Funny, hoop dat de onderzoeken mee (zijn) gevallen. Laat je het ons weten als je de uitslag krijgt? Ondertussen duimen wij hier gewoon heel hard dat we je volgende week hier uit kunnen zwaaien omdat je een goede uitslag hebt gekregen.

Offline
Berichten: 98

Hallo,

Ik wil dit even kwijt want ik ben al een tijdje heel erg bang.
Was al een tijdje bang (geworden na de behandeling, toen deze klaar was vreemd genoeg) en werd er gewoon depressief van maar nu, de afgelopen week is het extreem geworden.

Dit schreef ik laatst:

http://www.de-amazones.nl/phpbbforum/viewtopic.php?f=44&t=20303&start=15

Intussen heb ik geprobeerd de oncoloog/internist aan de telefoon te krijgen en/of desnoods een antwoord want ik ben in een shock geraakt toen hij het ineens over donderdag (morgen dus) een echo laten maken van mijn lever aangezien daar bij de bloedafname in het begin van dit jaar al iets was gezien maar ze met een "ach" daarop gereageerd hebben.
Nu ben ik bang dat ze me na de echo (de uitslag dus) zullen vertellen dat ik leverkanker heb.
Denk ik nu onredelijk (aangezien het al zo lang bekend is .... ze hebben het bij iedere bloedtest weer gezien maar "ach" ... dit was hoe de oncoloog bij het laatste bezoek ... zie link ... vertelde) en zou ik dan zieker geworden zijn (als ik leverkanker zou hebben) of denk ik aan iets wat echt mogelijk zou kunnen zijn?
Natuurlijk zijn jullie ook geen artsen en vraag ik te veel van jullie ... (ik denk dat jullie me wel begrijpen ... toch????) maar zou ik bij het zo lang al hebben van leverkanker al niet allang dunner en zieker geworden zijn of erger nog?
Echt, ik heb de hele week geprobeerd die man te pakken te krijgen (aan de foon) maar om de een of andere reden wil hij me gewoon niet te woord staan of heeft hij het echt zo druk dat hij er aan voorbij loopt dat je eens een kankerpatiente "was" en zoals vele nog (omdat het nog zo kort geleden is ook ... 16 juli j.l. de laatste chemokuur gehad) enorm in angst en onverwerkt verdriet leeft.
Er is n.l. niemand (buiten mijn man om die ook uitgeput is en ook angstig nu) waar ik hiermee over kan praten, niet over mijn angst, slapeloosheid, depressieviteit door de eenzaamheid ... niets en niemand.
Ik heb niemand meer.
Oudere zus is "jong" (52 jaar) heel plots overleden, vader ook weg en mijn moeder heeft weinig tot geen interesse.
Verder hebben mijn ouders al heel vroeg alle kontakten met beide families verbroken en vaak verhuisd zodat wij (hun kinderen) geen familie meer konden vinden.
De angst voor herhaling is te groot om er mee om te kunnen gaan ... (oh, ik weet niet eens meer hoe ik het goed onder woorden kan brengen ... sorry).

Groetjes,
Angel

Offline
Berichten: 141

Lieve Angel, er is nu niet zoveel wat ik voor je kan doen behalve je een virtuele knuffel geven en je voor morgen veel sterkte te wensen. Ik ken je onzekerheid, want voor een periode van twee maanden waren er vraagtekens bij een verdachte plek op mijn lever. Ook al heb je wel veel mensen om je heen; niemand kan echt begrijpen wat het is om met deze angst te moeten omgaan. Ik heb hulp gezocht bij een klinisch psycholoog en dit heeft me goed geholpen. Gelukkig bleek na chemo mijn de plek op mijn lever niets met mijn borstkanker te maken te hebben. Dat neemt niet weg dat ik nog altijd angst voor uitzaaiingen heb. Voor nu stop ik even mijn kop in het zand en heb ik mij op de feestmaand gestort. Waarschijnlijk ga ik straks nog wel weer gesprekken met de psycholoog hebben hierover want het is nog niet klaar. En volgens mij zijn er veel vrouwen die moeten leren met deze angst om te gaan. Ik weet niet hoe het in jouw ziekenhuis geregeld is, maar wellicht kun je hier morgen wel even naar informeren.
Sterkte meid!
Liefs!

Offline
Berichten: 98

Dootje, die plek op je lever .........
Was dat iets om je zorgen over te maken of ?????

Dootje, ik kan momenteel niet mijn kop in het zand steken want ik zit hier helemaal te stuiteren voor morgen.
Ik ben er volgens mijn man (er zit wat in) zo zeker van dat alles kanker is en ga zeker ook hulp zoeken als de uitslag positief is, dus al het geen kanker is want ik wil van die angst af, net als jij en waarschijnlijk heel veel met ons.

Offline
Berichten: 540

Ik heb twee hemangiomen in mijn lever. Op de echo leek het verdacht, maar na een CT-scan bleek het om hemangiomen te gaan. Een hemangioom is een soort kluwen van bloedvaatjes. Ze kunnen enkele mm's tot zelfs enkele cm's groot zijn., die van mij zijn 7 en 9 mm. Ze zijn totaal onschuldig, heel veel mensen hebben dit. Alleen kom je er pas achter tijdens een scan of een echo. Ik hoop dat er zoiets ook bij jou aan de hand is.

Sterkte & succes!

Offline
Berichten: 135

Ik kan helaas ook niets voor je doen behalve dan je ook die virtuele knuffel geven en je heel veel kracht en sterkte toe te wensen.
In ieder geval kun je hier wel je verhaal kwijt, al is het 10 x.
Ik zei al eerder in een topic dat wachten vaak het ergste is, het niet weten.............en dan komt de angst boven en angst is een vreselijk gevoel dat je niet zo maar weg kunt toveren helaas....
We hebben er hier allemaal in meer of mindere mate mee te maken (gehad).
het is gewoon KL....

Sterkte Angel.....

knuf, Peaches

afbeelding van dobber
Offline
Berichten: 142

[troost]

Offline
Berichten: 98

Jullie zijn lief, dank je wel.

Inderdaad maakt de angst je kapot.

Kunnen ze aan je bloed (bloedonderzoek) zo'n hemangioom "zien" dan?
Want hij wist niet of het nu nodig was of niet (onderzoek/echo) naar die afwijking (geloof wel dat hij dat zo zei) maar hij dacht aan een vervette leverplekje of zo.

Weet je .... nu ik hier toch heb geschreven en van jullie zo'n lieve reaktie heb gekregen voel ik me toch ietsjes minder paniekerig.
Ik hoop zo dat het geen kanker is want dat zou ik echt niet meer aankunnen want de chemo is zo'n enorme hel geweest dat mijn oncoloog (ze is vlak na het beeindigen van mijn behandelingen naar Leiden verhuisd om daar in het ziekenhuis te gaan werken en ik mis haar zo en heb er een bullebak van een kerel voor terug gekregen) tegen mij en mijn man zei dat zo'n heftige reactie op chemo ééns op de 10.000 mensen voor kwam maar toch heb ik er hier op het forum meerdere gelezen die dus ook weten hoeveel pijn en hoe ziek en veel/vaak ziekenhuis opnames na chemo volgde.
Weet je dat zelfs op het waterbed liggen nog verschrikkelijk pijn deed en ik hele dagen en nachten voor me uit heb zitten staren en mezelf afgevraagd heb hoe het ook alweer was zonder pijn.
Zelfs de neulasta hielp de eerste 2 maal totaal niet en kwam ik achter elkaar in het ziekenhuis te liggen waarvan de tweede keer kantje boord met 42 graden koorts.
Ze zijn toen overgegaan op 75% chemo inplaats van de "normale" 100% maar ook dat mocht niet echt veel baten, de helse pijn bleef en eten kon ik niet en moest leven op astronautenvoer waar mijn lichaam ook weer niet tegen kon zodat ik bijna niets binnen heb gekregen (op heel veel drinken na) tijdens de hele chemoperiode.
Nee, ik ben bang om dat allemaal weer mee te moeten maken.

Het is nu 22.50 uur en ik durf niet eens naar bed.

Toch zijn jullie lieverds en ben echt blij met jullie virituele knuffels ...... thx.

Offline
Berichten: 250

Ach Angel, ik lees je paniek in je verhaal.. Ik lees dat de arts dit onderzoek wil omdat hij iets in de bloeduitslagen zou hebben gezien? Ik kan je angst natuurlijk niet weghalen, want ik denk dat vele van ons het 'zeker-te-weten-dat- het- iets- is' gevoel :roll:wel kennen. De leverwaarden kunnen ook om andere reden verhoogd zijn geweest, en een verdacht plekje bij mij op een echo (waarvan ik een 'zeker-te-weten-dat- het- iets- is' gevoel had :shock: ) was een bloedvat (naam kwijt) Het is natuurlijk heel moeilijk om de angst 'te parkeren' tot morgen, ik wens je sterkte en hoop dat je toch zo je bedje inkruipt en kunt slapen...

liefs Mara

Offline
Berichten: 98

Dank je wel Mara en goedemorgen allemaal.

Straks de echo, nu geen koffie of thee dus maar dat doe ik wel als ik weer thuis ben.
Heb best goed geslapen maar tja, als je tussendoor dan even wakker wordt is het een
kunst om je gedachten op iets anders te zetten dan hier op he maar toch weer terug
in slaap gevallen gelukkig.
Heb lekker gedoucht, ben al helemaal klaar om te gaan want hoe eerder hoe liever het
achter me ligt.
Mara, ik vind het om de een of andere reden fijn dat je schreef "want ik denk dat vele van ons het 'zeker-te-weten-dat- het- iets- is' gevoel wel kennen", is toch het gevoel niet alleen te zijn hier in ..... thx.

Ik ga afsluiten en verder met beven en stuiteren en hopen dat deze dag wat rust mag brengen.

Lieve groetjes,
Angel

Offline
Berichten: 141

Lieve Angel, ik zal voor je duimen! Ik ben blij voor je dat iets meer rust hebt en ik hoop voor je dat vandaag een beetje goed doorkomt. Je vroeg of mijn plek zorgelijk was. In de eerste instantie behoorlijk. Een half jaar geleden dachten ze in de eerste instantie dat het om een uitzaaiing zou gaan. Op de MRI was ook 'iets' in mijn linkerborst te zien. Helaas konden ze de lever niet puncteren om te zien wat het nu precies was omdat de verdachte plek te dicht bij hart en longen lag. Toen hebben ze chemo ingezet om te kijken hoe de tumor in borsten, lymfeklieren en lever zou reageren. Na drie chemo's heb ik een MRI gehad en scan van de lever. Dat is een vreselijke en spannende (niet in de leuke zin des woords) tijd geweest. Ook na alle onderzoeken weer dat wachten...... Het slechtste nieuws hadden we eigenlijk al gehad en omdat al was gebleken dat de tumor tripel negatief was zat de angst er goed in. Alles bij elkaar hebben we zo'n twee en halve maand in spanning gezeten. Gelukkkig bleek de plek op de lever niets met borstkanker te maken hebben. Nou ja, een heel verhaal, waarmee ik alleen maar wil aangeven dat ik je stress heel goed begrijp. Het is niet niks wat je allemaal gebeurd en dat levert soms een flinke dosis stress op.

Ik ga voor je duimen hoor! Liefs!

Offline
Berichten: 155

Angel ik duim voor je. En ik hoop dat je in de toekomst kunt leren omgaan met de angst, voor zover dat mogelijk is. Het is iets wat altijd zal blijven, in meer of mindere mate.
Dikke knuffel voor nu.

Offline
Berichten: 540

@ Angel Bij mij is geen bloedonderzoek gedaan. Ik neem aan dat een kluwen bloedvaatjes geen ander beeld van je bloed geeft. Maar zeker weten doe ik het dus niet, omdat mijn leverfuncties niet getest zijn. Heel veel sterkte & succes met de echo, ik hoop op goed nieuws!

Offline
Berichten: 4292

Angel, ik heb ook wel eens verhoogde waardes gehad maar dat bleek een overbelasting van de lever te zijn. Hogere waardes kunnen door heel veel zaken veroorzaakt worden.
Ik duim voor je.

Offline
Berichten: 98

Lieve allemaal,

Goed nieuws!!!!!!
Het zag er allemaal heel goed uit!
Daar zijn we echt heel blij om en ik vind jullie werkelijk schatten want
jullie hebben me echt gerustgesteld en zijn bij me gebleven, dank je wel allemaal.

Die akelige man heeft net gebeld, op het randje van de dag.
Hij heeft dit (volgens mijn man en mij) expres gedaan maar had mij niet te pakken want ik had al een tip gekregen
waar ik verder niet over mag spreken maar het was een geruststellende.
Ook heb ik sinds gisteren kontakt met de huisarts die mij adviseerde met hem samen dit
te regelen en daar was ik ook blij mee al kan hij niet veel tegen die man beginnen.
Ja .... doktertje spelen en zodoende informatie van hem naar mij overbrengen.
Uhhhh ... volkomen legaal bedoel ik hoor.

Na deze afgelopen vrijdag (dus bijna een week) van enorme stress heb ik de oncoloog dan
daarnet ook gezegd (toen hij wederom een afspraak voor een volgende keer wilde maken)
dat ik dit wel doe maar niet meer bij hem en ook niet meer in dit ziekenhuis.
Hij wilde er niet aan en beweerde dat ik hem nodig had maar ik heb hem netjes (niet vriendelijk) bedankt voor (dit keer voor het eerst een keer zijn belofte nagekomen) het telefoontje met de uitslag en
opgehangen.
Voor een oncoloog/internist gaan we voorlopig (indien nodig) naar een ander ziekenhuis.
Wel een stukje verder rijden maar toch, daar heb ik ook mijn bestralingen gehad en wat een
verschil.
Hoe het moet gaan met de Cardioloog (voor mijn hartspier die voorlopig een dik jaar met rust gelaten zal worden omdat het erg goed ging) en controles van de borst (deze horen weer bij de chirurg)
weet ik niet maar daar ga ik wel over spreken want mocht er ooit weer spraken zijn van een opname
(mocht ... liever niet natuurlijk) willen wij niet meer in dit ziekenhuis waar haat en nijd heerst onderling (verplegend personeel) en de patienten/clienten hoofdzakelijk grote monden en weinig informatie van de aan jou verdieners (geen zieken, geen artsen, geen verplegend personeel, geen ziekenhuizen) terecht komen, alleen als het echt niet anders kan (pfffffft).

Maar lieve allemaal, ik week af van de opluchting en wil jullie allemaal nogmaals hartelijk danken voor
jullie ........... alles =D>
Jullie zijn schatten ...... thx.

Liefs,
Angelique

Offline
Berichten: 250

goed nieuws! gelukkig, blij om dat te lezen!

Offline
Berichten: 1089

Gelukkig goed nieuws Angel. Proficiat!

Offline
Berichten: 141

Oh wat fijn dat alles in orde is! Geniet van je weekend en wat goed dat je hebt besloten naar een andere oncoloog te gaan! Liefs!

Offline
Berichten: 98

Dank je wel allemaal, jullie zijn echt heel erg lief.
Ook een fijn weekend toegewenst iedereen.

Offline
Berichten: 232

Angel, wat een goed nieuws!!

Offline
Berichten: 155

Ik volgde je verhaal maar had nog niet gereageerd.
Maar heel fijn om te lezen dat het goed was!!

Cat
Offline
Berichten: 665

Fijn dat je goed nieuws hebt gehad Angel!

Offline
Berichten: 98

Ben er ook heel blij om Shayenn en Cat, lief van jullie, thx.

afbeelding van warrie
Offline
Berichten: 3

hoi
begin november heb ik mijn jaarlijkse borstscreening gehad. Dit jaar was het via mri. Bij de uitslag moest ik nog een bijkomende echo laten maken om dat er een benigne van 4mm te zien was. Bij de echo was deze niet meer terug te vinden.. oef zou je kunnen zeggen... maar ik weet het niet zo goed... de radiologe was er zelf niet echt gerust in en zei me dat ik binnen 6 maanden nog eens terug moest komen om nog eens een mri te laten doen.. had ze dat laatste niet moeten zeggen dan was ik misschien niet zo ongerust geweest. Nu kan ik het maar niet uit mijn hoofd krijgen.
De borstscreening is gebeurt omdat mijn moeder op 41jarige leeftijd ook borstkanker heeft gehad en dan uiteindelijk aan de uitzaaiingen is overleden.
De periode wanneer zo terminaal werd is nu..misschien heb ik dat allemaal nog niet zo goed verteerd en blijft het daarom nog allemaal in mijn hoofd zitten.. of ben ik toch gegrond nog ongerust?

Offline
Berichten: 1089

Hoi Warrie,
Bij mijn een na laatste controle op de mri kleurde er in mijn goede borst ook iets aan. Door de manier van aankleuring kan een radioloog vaak wel zeggen of het heel verdacht is of voor nu alleen in de gaten gehouden moet worden. (wel of geen kanker kan alleen met een biopt 100% bevestigd worden). Aan de hand van een volgende mri kan dan wat meer gezegd worden. Bij mij was het plekje 6 mnd later afgenomen en waarschijnlijk een cyste. Dat half jaar wachten is heel standaard. Ben je gegrond ongerust? Tuurlijk is het eng je weet immers nooit. Maar jouw dokter maakt zich niet echt veel zorgen hoor anders liet hij je eerder terugkomen. Maar zit het je niet lekker dan zou ik gewoon bellen. Die onrust is zo slopend. Sterkte!
Veel liefs Kaatje

afbeelding van Blomke
Offline
Berichten: 15

Hallo,

Wat er hier allemaal geschreven is is erg herkenbaar.
De onrust en de spanning.

Ik ben een paar weken geleden bij de huisarts geweest omdat ik een verdikking voelde en rood/bruine afscheiding uit de tepel heb.

De huisarts heeft me vervolgens doorgestuurd naar de mammapoli waar ik de andere week al terecht kon.

Ik werd door de verpleegkundige onderzocht, die stuurde me door om foto's te laten maken.

Na de foto's even wachten om te horen of het wel gelukt was, tot mijn verbazing moest er nog een echo onderzoek achteraan plaats vinden.

Er is wat gevonden op de foto's en de echo en nu moet ik aanstaande vrijdag door de mri voor verder onderzoek, zonodig wordt er nog een punctie gedaan.

Er was verschil met de foto's van een paar jaar geleden toen alles goed was ( werden toen foto's gemaakt omdat ik uitslag rond de tepel had die niet wegging en erge jeuk, bleek toen eczeem te zijn) en met de foto's en echo van nu. Er zijn vergrote melkklieren gezien met verdikkingen en troebel vocht. Geen idee wat dit kan betekenen. Mijn gedachten schieten alle kanten op. Na een aantal verhalen hier gelezen te hebben besef ik dat het zoveel kan zijn dat je het pas weet als de uitslag bekend is.

De onzekerheid kan je soms overvallen en dat voelt niet fijn.

STERKTE! voor iedereen die ook in onzekerheid zit.

Groetjes

Pagina's