Medicijntekort Tamoxifen

17 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 187
Medicijntekort Tamoxifen

Gisteren in de uitzending van Meldpunt werd gezegd dat er mogelijk een tekort kan ontstaan in de voorraad Tamoxifen. Wellicht goed om te weten. Hier kun je de uitzending terugkijken:
http://www.npo.nl/meldpunt/23-02-2016/POW_03047765

Offline
Berichten: 89

Ik merkte het afgelopen dinsdag al. Ik kreeg maar voor één maand mee ipv drie maanden. Ik heb heel erg doorgevraagd over hoe dat kon, want ik raakte direct in de stress. De apotheker zelf werd er bij gehaald. Hij vertelde dat er een grondstoffenprobleem is, dus Tamoxifen kan op dit moment niet gemaakt worden. Hij zei dat hij het indien nodig in het buitenland kan bestellen, in Duitsland is nog veel voorraad.

afbeelding van Dopey
Berichten: 623

Ik ben al eerder gestopt met de tamoxifen en heb nog voor ongeveer 3 maanden tamoxifen 20 mg in huis. Uiterste verloopdatum is 2019. Ik weet niet of dit zomaar mag maar wie weet kan ik er iemand mee helpen?

Offline
Berichten: 89

In ieder geval graag bewaren voor het geval dat, Dopey. Inderdaad kun je er iemand misschien een plezier mee doen de komende maanden.

Offline
Berichten: 526

Ik ben ook gestopt en heb ook nog een voorraad, ik zal het zeker bewaren.
Wat idioot eigenlijk, na Thyrax nu dit...!

Offline
Berichten: 79

Wel apart, had ook gehoord dat er een medicijntekort is en was daarom maar ff naar de apotheek geweest voor een extra voorraadje. Bij mijn apotheek bleek het nog gewoon (goed) te leveren te zijn.

Offline
Berichten: 29

Ik kreeg de vorige keer een ander merk mee. Op internet zie ik dat verschillende fabrikanten leveringsproblemen hebben. Toch maar niet in de stress schieten: je kunt Tamoxifen gewoon via internet bestellen zonder recept (apotheek online), dan komt het geloof ik uit Duitsland. Wel zelf betalen dan ... Is weer jammer. Maar mocht het een tijdje niet verkrijgbaar zijn, dan is er redding..

Offline
Berichten: 29
Offline
Berichten: 63

Normaal kreeg ik tamoxifen in strips geleverd, nu 100 stuks los in een potje. Wel met dezelfde sticker erop.
Nu heb ik gisteren gebeld met de apotheek, om te vragen of er iets veranderd is in de samenstelling of fabrikant want ik
slaap ineens een stuk slechter en voel dan ook meer kramp/tintelingen in mijn benen. Voorheen had ik dit alleen toen ik net begon met het slikken van tamoxifen. Maar volgens de apotheek, is er helemaal niks veranderd. Toen ik vroeg hoe het eventueel zat met het tekort aan tamoxifen vertelde ze me dat ze de 40 mg genoeg kan bestellen en dat ik die dan gehalveerd krijg mocht ik door deze voorraad heen zijn. Dus ik net gekeken of er verschil zit in dit losse pilletje en die in de strips, maar ze zijn even groot. Het lijkt mij dat de 40 mg toch groter qua formaat moet zijn?! Ik was even bang dat ik nu misschien al de 40 mg had gekregen en daarom nu ineens meer bijwerkingen. Zijn er meer mensen die ineens veranderde bijwerkingen ervaren??

Offline
Berichten: 565

Bij mij niet, Ziva. Ik heb wel pillen gekregen van een andere fabrikant en ze zijn ook dikker dan die ik normaal slik, maar geen andere klachten. Ik gebruik nu de 20 mg.

Een paar jaar geleden heb ik ook een poosje de 40 mg geslikt. Ik heb er nog een doosje van, daar heb ik even voor je ingekeken. Die zien er volgens mij hetzelfde uit als de 20 mg. Op de strip zelf staat trouwens ook of het 20 of 40 mg is.

Sterkte en ik hoop dat je klachten gauw verminderen.

Offline
Berichten: 63

Hoi Linnie, de nieuwe tabletjes zitten nu in een potje, dus kan niet controleren of er wel daadwerkelijk 20 mg in zit.
Ik heb vandaag nogmaals met de apotheek gebeld en die blijven volhouden dat ik van hetzelfde merk de 20 mg heb gekregen.
Wel raar dat ik nu ineens bijwerkingen krijg, na 1 1/2 jaar slikken...
Morgen voor de zekerheid afspraak bij de huisarts gemaakt zodat die eventueel andere tamoxifen kan voorschrijven. ( dat was de tip van de apotheek)

Offline
Berichten: 565

Ja, dat is wel een goed idee dan, Ziva. succes!

Offline
Berichten: 168

Anna56, als je de medicijnen in Duitsland besteld kan je volgens mij gewoon de rekening gewoon indienen bij je zorgverzekering ( tenminste bij mijn schoonvader wel CZ )

Offline
Berichten: 187

Ik heb nu ook een potje in plaats van de strips, maar ik merk geen enkel verschil.

Offline
Berichten: 29

Dank voor de tip, Bloempje!

Offline
Berichten: 63

Gelukkig maar Kiki26, ik ben dus naar de huisarts geweest en die heeft ook nog met de apotheker gebeld maar daar zit geen enkele verschil in, tussen de strips en de pillen in het potje...... Ik moest ook bloed laten prikken en dat was goed, alleen wat te laag qua vitamine D, dus heb daar nu tabletjes voor gehaald.
Gelukkig veel minder last van de gekke klachten die ik vorige week had. Alleen mijn schouder blijft wel gevoelig.

Offline
Berichten: 113

Vandaag is op de site een nieuwsitem over dit onderwerp geplaatst.

Amazones met vragen en problemen rond dit onderwerp kunnen terecht bij hun apotheker. Mocht je toch problemen ervaren, aarzel dan niet om contact op te nemen met BVN. Aan de hand van de signalen die zij opvangen, kunnen onze belangen behartigd worden!

:arrow: Vragen over beschikbaarheid