Waterige afscheiding linkerborst

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Bea86
Offline
Berichten: 1
Waterige afscheiding linkerborst

Hallo dames

Ik ben pas 30 geworden en heb sinds een tweetal weken waterige afscheiding uit mijn linkertepel. Vooral 's nachts is het erg, er zit een hele natte plak op mijn t-shirt 's morgens. Rechts komt er ook wel wat water als ik in de tepel knijp.

Ik ben vanmorgen naar de huisarts geweest, zij voelde gespannen weefsel links, rechts niet. Ze vroeg of ik stuwing had maar ik heb geen borstvoeding gegeven (heb zelfs geen kinderen) dus ik weet niet goed hoe dat voelt. Het gebied rond de tepel jeukt/duwt wel sinds gisteren.

Er is bloed afgenomen om de hormonen te controleren. Ik neem reeds 15 jaar de pil meestal aan een stuk door wegens ernstige menstruatieklachten dus die hormonen kunnen wel de oorzaak zijn. Toch ben ik ook doorgestuurd voor een echo, die gebeurt komende dinsdag.

Ik ben benieuwd of iemand zich in mijn verhaal herkent. Waarom een echo en geen mammo? Wat gebeurt er tijdens zo'n echo?

Het wordt een lang weekend in onzekerheid, en ik zit het hele weekend alleen thuis bovendien :(

Groetjes, Biaca

Offline
Berichten: 228

Hallo Bea,
Moeilijk om daar een uitspraak over te doen hoor. Vermoedelijk is het niets, en wordt je met de echo gewoon gerust gesteld. Een echo is een eenvoudig onderzoek. Je ligt op je rug, de arts doet een gel op je borst en met zijn echo toestel kijkt hij of er iets is om zorgen over te maken (dat is een microfoon-achtig toestel waarmee hij in real-time op een tv schermpje kan zien wat er te zien is. Pas indien er onduidelijkheid is, of een vermoeden van, wordt er ook een mammografie uitgevoerd (bij jonge vrouwen) - bij oudere vrouwen wordt er sneller een mammo gedaan, omdat het klierweefsel minder dense is - en dus duidelijke fotos geeft, wat niet zo is bij jonge vrouwen.
Ik begrijp je angst wel, maar er zijn ook veel onschuldige oorzaken van wat jij beschrijft. Hopelijk is dat zo bij jou.

Goed dat je het laat onderzoeken hoor!! In het beste geval heb je een beetje tijd verloren, in het slechtste geval ben je blij dat je geen tijd hebt verloren. Als je begrijpt wat ik bedoel ;)

Ik duim alvast met je mee
lieve groetjes
smim

ps: vraag gerust aan de arts om jou te zeggen wat hij ziet - onzekerheid is vreselijk

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Bij een echo kunnen ze ook besluiten gelijk een biopt te nemen als ze wat "verdachts" zien.

Ik hoop voor je dat het niks is, iets onschuldigs. Bij mij bleek een lekkende tepel helaas wel kanker te zijn.

Ik duim voor je dat er niks aan de hand blijkt te zijn.

afbeelding van cheverines
Offline
Berichten: 6

@ stoere leeuw, je geeft aan een lekkende tepel gehad te hebben. En helaas was het kanker.
Had je dit dagelijks? En was het waterig of een andere kleur van afscheiding?
Ik heb het namelijk ook al 1 jaar, bruin van kleur. Mammo en echo waren goed.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Cheverines ja het was continu en het was kleurloos, kleverig. Ik bleek kanker in beide borsten te hebben, maar links dus geen afscheiding uit tepel.

Ik heb er veel te lang mee doorgelopen, omdat huisarts het niet serieus nam, hij voelde geen knobbel in de borst, ik ook niet. Alle ab-zalfjes en ab-pillen-kuren van de wereld geprobeerd. Pas na 10 maanden doorgestuurd naar het ziekenhuis. Ook daar voelde de chirurg niks. Maar echo en biopt wees uit dat er twee tumoren, heel diep in de rechter borst zaten. Preventief beide borsten geamputeerd en pas bij weefselonderzoek werd ook links een kleine tumor ontdekt.

Ik wil uiteraard niemand bang maken, maar wel wijzen op de risico's.

afbeelding van cheverines
Offline
Berichten: 6

@ Stoere Leeuw wat heftig in beide borsten. Wat erg dat je niet serieus genomen bent en pas na 10 maanden actie op ondernomen is. Bij mij is het niet kleurloos en aan 1 borst. Het kan hormonaal zijn maar ik wil alles uitsluiten.
Bij jou was het dus wel meteen aantoonbaar nadat je eindelijk serieus genomen werd.
Morgen laat ik de hormonen prikken. En volgende week afspraak bij de chirurg. Wordt vervolgd.

Fijn dat je een reactie hebt gegeven!

Offline
Berichten: 475

Hoi Cheverines, mijn zus had ook tepelvloed en bleek een prolactinoom op haar hypofyse te hebben. Goedaardig, maar wel vervelend. Inderdaad hormonaal . Dat kán dus ook een oorzaak van tepelvloed zijn.
Ik wens je heel veel sterkte en succes en duim dat de uitslag meevalt!
Lieve groetjes, Zangeres.

afbeelding van cheverines
Offline
Berichten: 6

@ Zangeres, had je zus het in beide borsten?

Dank je wel Zangeres, jij ook veel sterkte met alles.