Mammaprint als niet-inwonende ?

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 64
Mammaprint als niet-inwonende ?

Lieve lotgenoten,

Ik lees hier zoveel over de mammaprint en wil die heel graag ook zelf.
Maar na een uitgebreide zoektocht blijkt het hier (Finland)echt onmogelijk te zijn.
Er zijn wel andere testen vergelijkbaar met de mammaprint, maar die kosten zijn rond de 6000 euro, waarbij een inleidend gesprek ook al 500 euro kost :shock:
Dus denk ik eraan om dat in Nederland of in Belgie aan te vragen. Is dat mogelijk?
Ik weet dat in Belgie je geen verwijsbrief nodig hebt, maar daar is mammaprint nog niet echt bekend.
Het is echt iets Nederlands.
Ik ben inmiddels wel gestart met de bestralingen, kan het dan nog?
Kan ik zo terecht in Nederland? En waar kan ik dan het beste heen? Welke plaats, welk ziekenhuis? :?:
Ik weet dat ik ook daar alle kosten zelf moet betalen, en dat is geen probleem (zal vast geen 6000 euro zijn).

Offline
Berichten: 42

Hoi Akris,

Ik heb toen veel info gevonden op mammaprint.nl. misschien dat je daar wat aan hebt.

Succes!!

Offline
Berichten: 251

De uitkomst van de mammaprint (onderzoeken tumorweefsel) kan belangrijk zijn om te bepalen of je een hoog of laag risico op uitzaaiingen hebt. Radiotherapie is weer een andere behandelmethode en staat in principe los van al dan niet chemotherapie. Radiotherapie pakt eventuele achtergebleven cellen rond het operatiegebied, chemo pakt je hele lijf aan. Ik weet niet of je zo terecht kan in Nederland. Kan je zorgverzekeraar je niet in deze adviseren?

afbeelding van Bergamot
Offline
Berichten: 4230

Akris, bestraling is een lokale behandeling terwijl chemotherapie juist systemisch (werkzaam op het hele lichaam) is. Dat maakt echt niet uit.

Offline
Berichten: 228

Akris, een mammaprint kennen we in België ook hoor.
Waarom bel je niet met een borstkliniek van een groter ziekenhuis in België (aangezien jezelf Belgisch bent dacht ik, lijkt me dit het gemakkelijkste - nee?). Daar kan je via een borstverpleegkundige en/of de sociale dienst inlichtingen inwinnen over uw opties.

afbeelding van Micky82
Offline
Berichten: 26

Hoi Akris,
Nog een kleine aanvulling op bovenstaande goede punten. Je kan vast in Nederland (of België) terecht. Maar ik denk dat het belangrijk is je eerst te realiseren dat het onderzoek op tumorweefsel moet plaats vinden! En volgens mij ben je al geopereerd, toch? Dat betekent dus dat het weefsel (gekoeld) getransporteerd moet worden van Finland naar een Nederlands ziekenhuis. De vraag is a) bestaat er nog weefsel (in Nederland wordt dit nog wel lange tijd bewaard, maar of dat in Finland zo is?), b) of dit vergoed wordt, en c) wie dit gaat vervoeren?! Ik wil alleen maar aangeven dat dit nogal een logistieke uitdaging is... En dat alleen overleg met een Nederlands of Belgisch ziekenhuis niet voldoende is. Denk ook dat je ruim BOVEN die 6000 euro gaat uitkomen. Misschien zinvol om die andere testen niet direct weg te strepen. Er zijn goede alternatieven voor de mammaprint.
Succes! Hoop dat het je lukt!