Doorgestuurd voor onderzoek bij snelgroeiend knobbeltje

29 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14
Doorgestuurd voor onderzoek bij snelgroeiend knobbeltje

Hallo dames,

Ik hoop dat ik niemand voor het hoofd stoot door mijn vraag hier te stellen terwijl er waarschijnlijk helemaal niks aan de hand is. Mijn leeftijd enzo spreken een slecht scenario zo wie zo tegen. Al weten jullie beter dan wie dan ook dat leeftijd niet alles zegt. Anyways.....

Ik ben gisteren, nadat ik mijn vondst van de knobbel had opgebiecht aan mijn man en deze me zei het toch te laten checken, langs de huisarts gegaan. Een vervangende helaas gezien mijn eigen de komende paar weken niet aanwezig is. Ze keek me eerst een beetje aan met zo een blik van heb je weer zo een zeikerd die overal wat slechts in ziet. Maar goed,ik me verhaal gedaan dat ik de knobbel al sinds ruim 2 maanden, richting 3, voel en hij van de grootte van een kikkererwt in die periode was gegroeid tot wat hij nu is (ruim verdubbeld) en ik in me oksel ook in bepaalde houdingen een klein 'balletje' voel. Nog steeds die blik van 'het zal wel' maar kon me ontkleden en ze ging voelen en de blik veranderde gelijk naar serieus en ze gaf aan ja ik voel het en ik ga je doorsturen. Ze heeft verder niet gevoeld in de oksel. Ze vroeg verder door naar familieleden met borstkanker en dat zijn in mijn geval me moeder een een tante van vaderskant. Maar zover ik weet niets erfelijk.

Ben nu doorgestuurd naar 'radiologie' voor een mammografie en een echo. En kan daar aanstaande donderdag terecht. Ergens maak ik me juist geen zorgen, maar toch ben ik een soort zenuwachtig en zit de groei me niet lekker. Me moeder zei dat de kans groot is als ze wat zien dat ze een punctie doen als uitsluiting dus heb me daar alvast op ingesteld aangezien het niet bepaald klein meer is en dus wel wat te zien zal zijn. Denk zelf aan een cyste. Maar is niet mooi glad.

Weet niet zo goed wat ik met me verhaal wil en hoop echt dat ik niemand met dit onschuldigs voor het hoofd stoot. Ben beetje gealarmeerd door de reactie van de huisarts in kwestie denk ik haha.

Alvast bedankt en sorry voor lange verhaal.

Offline
Berichten: 4239

Lieve mamav4, goed dat je naar de huisarts bent gegaan en die je heeft doorgestuurd. Het is nu even afwachten tot de onderzoeken, hopelijk blijkt het onschuldig. Maar zo niet, dan weet je ons in elk geval te vinden.

Fijn dat je snel terecht kunt en laat je nog weten hoe het gegaan is?

 

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Dank je voor je reactie Bergamot. Ik heb begin vd middag een afspraak en zal dan erna laten weten hoe en wat.

Maar zover ik kan vinden kunnen goedaardige cysten ook erg snel groeien. Dus hoop daar op :)

Offline
Berichten: 78

Hoi Mamav4, wat een paar lastige dagen ga je tegemoet. Ik hoop echt voor je dat het allemaal meevalt.

Wat me triggert is dat je schrijft dat je naar Radiologie bent gestuurd, en niet naar de mammapoli. Ik had dat destijds ook, en dat betekende voor mij een aantal keer de opmerking: 'wat raar dat je niet maar de mammapoli bent gestuurd', maar vooral ook lang wachten op de uitslag. Op de mammapoli krijg je deze op dezelfde dag, maar ik moest ruim een week wachten (dat heb ik gelukkig kunnen vervroegen naar 4 dagen, maar toch).

Wellicht nog even checken of je niet toch bij mammapoli terecht kunt? Of in ieder geval vragen of je direct de uitslag krijgt, want wachten is echt niet leuk!

Ik duim voor je, en hoop op een goed bericht.

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Hoi Orangedaisy

Bedankt voor je berichtje. Nu je dat zo zegt heb ik ook zoiets van had dat niet beter anders gekund? Want stel ze zien iets, waar ik vanuit ga gezien het aan de forse kant is en vrij massief aanvoelt, zullen ze in meeste gevallen uit voorzorg toch biopt nemen. Zo begreep ik het van me moeder. Dus ook als in eerste instantie gewoon goed uitziet. Maar dat zou dan ook allemaal pas later kunnen in meeste gevallen?!

Lijkt me inderdaad niet zo handig. En de HA had wel over vanaf nu zowiezo jaarlijkse screening zou willen maar stuurt dan via lange route. Of ze vermoedt niks en doet het daarom...

Hoe dan ook week wachten lijkt me niks. Of als ze iets slechts vermoeden hoor je vaak gelijk ?

Offline
Berichten: 540

Een punctie wordt meestal gedaan als ze met behulp van een echo geen 100% duidelijkheid kunnen geven. Of als er het vermoeden is dat het kwaadaardig kan zijn. Bij mij waren de puncties elke keer een definitieve bevestiging. Als ze zien en zeker weten dat het onschuldig is, hoef je over het algemeen geen punctie te ondergaan. Soms kan een punctie meteen, soms moet je terug komen. Dat hangt maar net van de beschikbare tijd en planning af.

De uitslag van een punctie/biopt krijg je niet meteen. Dat duurde bij mij steeds een dag of vier (via de Mammapoli)

Ik werd door de huisarts naar Radiologie doorverwezen. Ik moest een paar weken wachten totdat ik aan de beurt was. Achteraf had ik meteen naar de Mamapoli gemoeten, dan was alles veel sneller in gang gezet en had ik ook eerder duidelijkheid gehad. 

Ik hoop natuurlijk voor je dat er niks aan de hand is! Leeftijd en familiegeschiedenis zeggen helaas niet zoveel. Je hebt pas duidelijkheid na onderzoeken. Mijn huisarts stuurt je altijd door voor verder onderzoek, omdat je aan de buitenkant niet kunt voelen of zien of iets goedaardig of kwaadaardig is. Een echo wordt altijd aanvullend gemaakt, als je jong bent. Jonge vrouwen hebben dicht borstweefsel, waardoor een mammografie soms niet alles duidelijk laat zien.

Heel veel succes & laat je even weten hoe het gegaan is?

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Dank je wel Anneke voor je duidelijke uitleg. Dan had ik het m.b.t. het biopt verkeerd begrepen in elk geval. Dacht dat dit in de meeste gevallen wel werd gedaan.

Ben benieuwd morgen en waarschijnlijk zal het allemaal wel niks zijn maar ben toch blij als het achter de rug is. En ik zal natuurlijk laten weten hoe het is gegaan.

Liefs mamav4

Offline
Berichten: 540

Ik zal voor je duimen!

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Hallo dames,

Nou ik heb gelukkig goed nieuws :D Maar door de manier van handelen voel ik me stom genoeg niet 100% gerust.

Ik werd binnen geroepen voor de mammografie maar deze werd geannuleerd omdat ik nog borstvoeding geef. Dus kreeg alleen een echo. Ok geen probleem, dus wij richting de echo. Daar aangekomen duurde het ontkleden langer dan het hele onderzoek. De arts had amper tijd om na te vragen wat er speelde en ging er al gelijk vanuit dat melkklieren waren. Zette de echo er 1 tel op en zegt 'geen tumor hier' ( good news of course!) en wou al gelijk stoppen met de echo. Ik vroeg door wat is het dan wel. Ja weet ik niet je hebt veel dicht bindweefsel, denk klieren die hormonaal reageren. Dus ik zeg hou het express al 2.5 maand in de gaten. Hij is alleen gegroeid en niet veranderd gedurende de cycli. Hij haalt ze schouders op en zegt 'het klonteren zich op en kan groter worden'. Doet nog een veeg. En klaar.

De rest van de borst (voelde wat bij oksel ook) en andere borst is niet naar gekeken. Meneer was alweer gevlogen en de zuster zegt nog doodleuk 'ben je weer gerustgesteld'. Heel lief bedoeld, en is ook goed nieuws maar ergens knaagt het toch dat zo laks werd gekeken. Of kijken ze altijd zo vlot?

Vertrouw er maar op dat alles goed is en zo hoort te gaan.

Groetjes mamav4

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

P.s. Hij gaf wel aan duidelijk te voelen wat ik bedoel (de knobbel)

Offline
Berichten: 251

Nee bij mij namen ze echt wel langer de tijd. Ik kreeg ook uitleg over wat er werd gedaan en gezien.

Je verhaal komt over alsof het een beetje werd afgeraffeld, en ik zou me hiermee ook niet 100% gerust voelen. Ik zou dus gaan voor een second opinion.

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Dank je voor je reactie Nadira.

Wat je zegt is precies wat er gebeurde. Was echt zo van 'het moet maar even zodat ze snel weg is'. Ik weet dat ik statistisch te jong ben, dat melkklieren aanwezig zijn (is me 4de x borstvoeding, weet duidelijk verschil tussen wat ik nu voel en verstopt melkkliertje). Al had hij gewoon 2 minuten serieus gekeken en geacteerd dat hij me serieus nam en uitgelegd wat het wel is, had ik gewoon 100% gerust geweest. Maar die vage opmerkingen na doorvragen over extreem dicht bindweefsel,duidelijk voelen wat ik bedoel en dat het door kan groeien door hormonen geven me weer zo een gevoel van 'ok het zal wel allemaal'. Was erg gehaast allemaal. De echo stond er nog geen 2 seconden op en hij zei al 'geen tumor hier u kunt gaan'. Het is dat ik doorvoer dat we halve minuut hebben gehaald hhhh (met de echo kijken).

Ach ja, zeur misschien wel gigantisch om niks. De woorden er zit niks zouden genoeg moeten zijn. Maar ik voel het duidelijk,reageert duidelijk niet op cyclus en is tot nu toe verdubbeld in grootte..... Kon hij niet gewoon uitleggen wat hij denkt dat het WEL is.

Second opinion is een optie maar ben eerlijk gezegd bang dat ik dit weer ga krijgen (dat afgeraffel).

Groetjes

Offline
Berichten: 540

Ik zou hier ook geen genoegen mee nemen, als ik eerlijk ben. Als ze goed gekeken hebben, zouden ze ook moeten kunnen zeggen wat ze gezien hebben. Je borst kan inderdaad op hormonen reageren, maar daar past een snelgroeiende knobbel niet specifiek bij. Dan gaat het meestal wat op en neer qua klachten, grootte en aantal knobbeltjes.

Er kan makkelijk iets gemist worden op een foto of echo, vooral bij jonge vrouwen. Als ze zo snel kijken, komt dat niet heel erg nauwkeurig over. Hier helaas meegemaakt dat ze achteraf naar volledig het verkeerde hebben gekeken, ondanks het kruis wat erop getekend stond en de grootte van het knobbeltje dat gevoeld was. Ik kreeg goed nieuws, maar het bleek later toch fout te zijn. Niet dat dat bij jou zo hoeft te zijn, daar gaan we niet van uit, maar wat jij vanmiddag meemaakte, is niet de normale en meest verstandige manier van werken! Dus een second opinion aanvragen en het liefst bij/via een mammapoli!

Offline
Berichten: 540

En niet l*llig bedoeld, maar niemand is te jong voor borstkanker... In mijn ziekenhuis was de jongste patiënt met borstkanker 18 jaar oud. Ik kreeg het op mijn 31e, terwijl het totaal niet in mijn familie voorkomt en ik geen genetische afwijking heb. Dat hele leeftijdsverhaal slaat kant noch wal.

Je had nauwkeurig onderzocht moeten worden! In zo'n tempo een echo afraffelen is onacceptabel en zeker niet normaal! Je hebt het wel over een mensenleven en een foutje is zo gemaakt. Je hoeft er dus niet vanuit te gaan dat je opnieuw niet serieus genomen en zo behandeld wordt. Je huisarts heeft je niet voor niks doorverwezen. Je hebt recht op goed onderzoek en duidelijkheid. Dus zeker voor een second opinion gaan!

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Hoi Anneke,

Fijn te horen dat ook jij het geen normale gang van zaken vindt. Vooral de opmerking mbt de leeftijd vind ik een grote blunder. Ze weten zelfs dondersgoed dat het op alle leeftijden voorkomt, en ja hoe jonger hoe minder vaak statistisch gezien. Maar het Komt voor. Dus kleine moeite serieus te kijken lijkt me.

Ja over dat hormonale zei ik ook al tegen hem dat het niet op en neer ging gedurende de cyclus of gevoelig was of iets. Hierop mompelde hij iets over door kunnen blijven groeien en dat normaal is. Zal best, maar wat is normaal?! Hij vertelde niks.

Ga denk wel 2nd opinion aanvragen als zo blijft. Me eigen huisarts komt over paar weken terug dan ga ik langs voor een nieuwe verwijzing indien de knobbel blijft groeien.

Dank je voor jullie reacties en begrip ♡♡♡

Offline
Berichten: 164

Zeker 2nd opinion aanvragen hoor. Kan je dit anders niet via de huisarts die je van de week had dit aanvragen? Overigens was ik 28 bij de 1e diagnose. Keken ze behoorlijk destijds van op.

En ook ik heb een radioloog een paar jaar later gehad die hup hup deed en klaar. Voelde ook echt totaal niet goed. De mama chirurg was er ook niet gerust op en heeft me toen nogmaals terug gestuurd, de chirurg had zoiets van prima als het niks is. Maar dan wil ik wel weten wat het wel is! Bij mij bleek het godzijdank toen bruinvet te zijn, na punctie onderzoek. En hoefde ik niet nog een keer de hele malle molen door.

Offline
Berichten: 526

Ik sluit me aan bij de rest, mamav4. Dit had wel wat nauwkeuriger gedaan mogen worden. Ook een second opinion is iets waar ik aan dacht. Better safe than sorry. Heel veel succes!

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Dank julli wel dames voor jullie adviezen. Gezien ik niet echt een goed gevoel heb bij hoe het gegaan is ga ik zeker jullie advies opvolgen. Ik ga voor een 2nd opinion, zodra mijn huisarts er over 2 weken weer is ga ik er heen voor een verwijzing. Op die 2 weken zal het niet aankomen. En ga er vanuit dat alles goed is maar wil toch weten wat het WEL is en dat ze goed ernaar kijken. Nu ben ik toch niet 100% gerust.

Welk ziekenhuis adviseren jullie me? Wil dan naar AMZ of AVL gaan. Lees daar veel goeds over en me moeder raadde me aan naar 1 van deze 2 te gaan.

En heb jullie verhalen gelezen. Wat een ervaringen en zware tijden hebben jullie gehad en nog steeds. Trots op jullie sterke vrouwen en wens jullie al het beste ♡

Offline
Berichten: 4239

Wat is AMZ? Welke regio zit je? We geven hier trouwens geen informatie mbt artsen (geen namen, omschrijvingen en zo), dat is niet toegestaan.

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Ow mijn excuses, wist niet van deze regel af. Doelde op het antonio moreno. Maar zal de namen wel verwijderen indien niet toegestaan is.

Kom zelf uit NH.

Offline
Berichten: 4287

Ik vind het ook een raar verhaal, zeker omdat je ook wat in de oksel voelt. Ik vind je besluit om over 14 dagen met je eigen huisarts te overleggen en dan opnieuw terug te gaan naar een ander ziekenhuis, mammapoli, mét punctie, heel verstandig!

Offline
Berichten: 4239

Antonio Moreno lol. ik denk dat ik weet welke je bedoelt. Heb daar geen persoonlijke ervaring mee, wel met AVL maar ben daar pas ná diagnose binnengekomen.

Namen van ziekenhuizen mag prima hoor, artsen niet.

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Ow dank je bergamot, dan is dat duidelijk. Zal geen namen noemen of vragen van artsen etc.

Maar adviezen mbt welke van deze twee hoor ik graag. De ene is gespecialiseerd in de borst wat me aanspreekt maar de ander is weer gespecialiseerd in het geheel. En is top ziekenhuis, mijn vader was daar onder behandeling. Maar twijfel toch :s

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Bedankt Ellenk. Ga ik ook zeker doen. Hou jullie op de hoogte.

Offline
Berichten: 4239

Als je in NH woont ga dan naar het AVL. Stel dat het wel wat is, dan volgen er veel meer afspraken en maakt die afstand een hoop uit. 

afbeelding van Mamav4
Offline
Berichten: 14

Dank je voor je advies Bergamot, lief van je. Als je zo beredeneert is het AVL wel de verstandigste keuze inderdaad. En zat zelf ook al die richting te denken.

Moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen dagen toch beetje zat te twijfelen of ik het door moet zetten, een 2nd opinion dus, of gewoon aan moet kijken. Ondanks de behandeling en het onduidelijke antwoord zullen ze vast weten wat ze doen. Maar anderzijds zit het me toch niet lekker. En de knobbel zit er nog dus laat het toch even goed nakijken.

Voel me beetje aansteller om aan te geven, misschien zie ik wel spoken. Maar gisteravond tijdens douchen voelde ik opeens met inzepen een knobbel op mijn rib. Heb me niet gestoten of iets. Hebben jullie dit ook. Hoort dat? Misschien kraakbeen ofzo? Ga niet van iets naars uit maar toch zegt dat duiveltje op je schouder dan stel dat. Komt ook omdat ik aan die kant ook knobbel in de borst voel. Weet niet zo goed waarom ik het type. Hoop echt dat ik niemand ermee voor het hoofd stoot want heb geen reden tot klagen en jullie hebben allemaal al zoveel ellende meegemaakt. Waardeer het dat ik me hart hier kan luchten ♡

Offline
Berichten: 873

Mij helpt het altijd goed om bij te houden wat ik voel, en wanneer. Zo zie je ook goed hoe lang iets aanhoudt en of je dat knobbeltje maar blijft voelen of dat het toch na een dag weer is verdwenen...

Als ik jou was zou ik fijn voor die second opinion gaan, anders blijft het sowieso onrustig in je hoofd.

Offline
Berichten: 540

Ik wil je echt aanraden om het nogmaals en beter te laten onderzoeken. Ik heb zelf op verschillende momenten meegemaakt dat het achteraf anders aangepakt had moeten worden. Je bent niet op de correcte en meest nauwkeurige manier onderzocht, dus je kunt niet echt stellen dat ze vast weten wat ze doen. Het blijft mensenwerk.

Je voelt iets in je borst, wat niet weggaat of kleiner wordt. Je voelt iets in je oksel, waar niet naar gekeken is. En je voelt nu ook iets op je rib. Het laatste hoeft helemaal niks met je borst te maken hebben. Het kan een stukje kraakbeen zijn, een zwevende rib, een stukje spier. Maar rondom je ribben zitten ook lymfeklieren. Dus in combinatie met je andere klachten zou ik toch voor die second opinion gaan. 

En je hoeft je zeker geen aansteller te voelen! Artsen doen veel liever een onderzoek voor niks en zwaaien je vervolgens uit, omdat er niks aan de hand is, dan dat je niet langskomt en onnodig lang met iets blijft rondlopen.

Offline
Berichten: 21

Ik vind je ook geen aansteller en mij stoot je in ieder geval niet tegen het hoofd. Je angst is heel reeël, al hoop ik natuurlijk met iedereen mee dat het niks is! Ga voor die second opinion en laat je geruststellen en duidelijk vertellen wat er aan de hand is. Daarmee ben je geen zeur of aansteller of wat dan ook. En als ze dat wel vinden, wat kan jou het schelen?! Jouw lijf!!! Veel succes,

Liefs,

Mrs Fox