Uitzaaiing of bestralingsschade?

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Illya57
Offline
Berichten: 11
Uitzaaiing of bestralingsschade?

Al heel wat jaren bezig met borstkanker links en rechts, alle behandelingen gehad die hebben hun werk goed gedaan. Maar nu, zit ik in de stress, ik kreeg last van mijn linker ribben kon/kan er niet op liggen voel ze de hele dag. Röntgenfoto's gemaakt die waren goed. Was wel opgelucht maar vertrouwde het niet helemaal omdat de pijn maar aanbleef. Weer terug, nu werd er een botscan gemaakt. En die liet een plek zien. Omdat beter in beeld te krijgen werd er een petscan gemaakt. Ook die liet dezelfde plek zien. De arts zei, geen paniek maar wel een maar..... Het kan een uitzaaiing zijn of bestralingsschade. Het zit op een plek waar moeilijk een biopt genomen van kan worden. Ze hadden overleg met het avl, die adviseerde om 6 weken te wachten en dan opnieuw een scan te doen. Nu 2 oktober scan en 6 oktober de uitslag. Het is zwaar om zo de dagen door te komen. De plek voel ik altijd, en na 3 keer borstkanker is het vertrouwen op een nulpunt beland. Inmiddels steun gezocht bij een psycholoog. Ik speel mooi weer voor mijn vrienden en gezin, wil ze niet onnodig ongerust maken. Misschien is het bestralingsschade, dan heb ik zoveel onrust gebracht. Even hier mijn verhaal kwijt lucht ook op.

Offline
Berichten: 540

Jakkes, wat spannend... Ik hoop dat het iets onschuldigs is.

Heel veel sterkte met het wachten!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

 

Wat een stress weer. Je hebt al zoveel meegemaakt. Kan me goed voorstellen dat je je vertrouwen in je lijf kwijt bent. Weer 6 weken wachten op nieuwe scan en dan weer wachten op uitslag. Moordend zijn die periodes.

Verstandig dat je met een psychollo praat. En hier je verhaal doet. Mooi weer spelen voor familie en vrienden, ik denk dat iedereen dat hier wel herkent! En vaak is dat ook het verstandigst, want mensen kunnen reageren op een manier die bij jou net verkeerd schiet. Ze bedoelen het meestald goed, maar kunnen erg krom uit de hoek komen.

Ik duim heel hard mee dat het "slechts" bestralingsschade is. Ik ken het opgeluchte gevoel - na mijn 15 maanden chemo en imuno zag ik 3-dubbel en had evenwichtsstoornis - kwam niet op woorden en begrippen. Na diverse scans en zo kwam daar uit dat het hersenschade door de chemo was. En daar kan ik wel mee leven. Ondanks alles - opluchting!

Als ik moe ben kom ik nog niet uit mijn woorden, zoals donderdag - heerlijke vriendinnendag. Eind van de dag wist ik niet meer wat een park was en dat soort dingen. Mijn vriendinnen weten dat en we doen er niet dramatisch over.

Offline
Berichten: 526

Ohhh, lieve Illya57, waardeloos he...Dat wachten, maar ook de angst voor terugkeer, of: wat nu weer...Ik duim ontzettend hard voor je dat het 'slechts' bestralingsschade is, hier zijn ook topics over, mocht het nodig zijn dat je daar meer over wilt weten. Ik herken je angst helaas, en velen hier, denk ik...Lucht je hart gerust! Al helpt het maar een heel klein beetje!!
Knuffel voor jou!!
Lieve groetjes, Zangeres

Offline
Berichten: 306

Heel herkenbaar die angst, Ilya. Je kan hier altijd van je afschrijven, we proberen je vanop afstand mee te slepen door die afschuwelijke wachtperiode. 

Offline
Berichten: 4288

Heel akelig, zeker als je zo lang moet wachten. Ik hoop dat het goed uitpakt!

Offline
Berichten: 873

Illya, wat is deze spanning naar. Ik hoop dat je veel afleiding hebt en je zinnen kunt verzetten. Dan is het al snel 6 oktober en ik duim voor je dat je dan goed nieuws krijgt!

Offline
Berichten: 178

Pffff... lees nu pas je verhaal en besef dan dat je nog steeds aan het wachten bent. Afschuwelijk.

ik duim voor je dat je een "goede" uitslag krijgt (wat de pijn niet wegneemt natuurlijk), maar ook dat je deze tijd een beetje doorkomt.

Kun je inmiddels wel een beetje je zorgen kwijt bij je omgeving?