Vandaag een eerste mammografie...

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Marleen83
Offline
Berichten: 2
Vandaag een eerste mammografie...

Hoi allemaal,

Ik ben 34 jaar en nieuw hier. Ik voel al een tijdje een verandering aan mijn borst, maar dacht dat het mijn maandelijkse hormoontjes zouden zijn. Toen het na een week niet weg ging en ik (dacht) een knobbel te voelen ben ik vorige week naar de huisarts gegaan. Hij voelde niks geks, maar door mijn onzekerheid (het voelt echt anders) mocht ik toch een mammografie laten maken. 

Vanmiddag is het zo ver, na een week vol stress en spanning. Ik zie er zo tegenop! Niet zozeer het onderzoek, maar dat wat er uit zal komen.

Ik heb niet echt pijn, maar mijn borst drukt steeds tegen mijn beugel aan, wat vervelend voelt. Op die plek voel ik ook een zwelling, maar ik hoop maar op een cyste ofzo. 

Ook is mijn tepel erg gevoelig, er zit soms een rare soort jeuk achter mijn tepel. Moeilijk te omschrijven... 

Het voelt anders dan het zou moeten.

Vanmiddag dus de mammografie. Op de brief staat niet echt iets over de uitslag. Kregen jullie die meteen dezelfde dag? En kregen jullie ook een echo?

Ik heb al wat topics gelezen en wat zijn jullie sterke vrouwen! Ik hoop alleen dat ik er niet bij hoef te horen... sad

Offline
Berichten: 346

Hallo Marleen, 

Wat een spannendee dag voor jou!

Of je gelijk de uitslag krijgt hangt volgens mij af van het ziekenhuis. Ik moest een week wachten na de mammografie en de echo. 

Succes!

Offline
Berichten: 139

Veel sterkte vandaag, Marleen, en ik ga duimen voor een goede uitslag.

Offline
Berichten: 251

Sterkte Marleen.

Wanneer uitslag is oa ook afhankelijk van of er ook een echo gemaakt gaat worden, en of er een bioptie gedaan wordt.

Bij mij was dat destijds dus het geval, kreeg wel meteen te horen dat het foute boel was, en kreeg ik de dag erna de definitieve diagnose (inclusief uitslag bioptie).

Vandaag had ik mijn APK (alleen mammo) en had binnen het uur de uitslag.

Offline
Berichten: 935

Ligt er aan wat ze vinden volgens mij. Sommige dingen herkennen ze al op de mammografie en dan hoef je geen echo (die kreeg ik dezelfde dag). Sommige dingen herkennen ze op de echo. En als ze het dan nog steeds niet herkennen dan doen ze een biopt en daar moet je sowieso een paar dagen op wachten volgens mij.

In mijn ziekenhuis geven ze bij de mammografie geen uitslag, die komt altijd later via een arts. Maar als ik geen echo hoef bij m'n jaarlijkse mammagrafie vind ik dat altijd een heel goed teken.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik had 's morgen echo en biopt en kon die middag om 16 uur meteen terug voor de uitslag. Dus op de uitslag van een biopt hoeft je niet altijd dagen te wachten.

afbeelding van Marleen83
Offline
Berichten: 2

Het is bij een mammografie gebleven, geen echo of biopt gehad. Ze zeiden daar al dat het er goed uit zag. De uitslag komt bij mijn huisarts. Wat het dan wel is weet ik dus nog niet, maar zoals ik het begreep hoef ik niet bang te zijn... Het ging allemaal zo snel, ineens waren we klaar en konden we gaan... Er was weinig ruimte om vragen te stellen.

Eind van de week of maandag dus maar weer naar de huisarts. Wat er ook zit, ik heb er wel last van, dus ik wil het weg hebben...

Offline
Berichten: 935

Fijn Marleen!!