De angst weegt door...

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Sammie87
Offline
Berichten: 3
De angst weegt door...

Dag lieve dames

Al een tijdje lees ik hier anoniem mee. De hoop is natuurlijk om hier nooit een profiel te moeten aanmaken, dat spreekt voor zich! Nu heb ik echter toch even de nood om wat van me af te schrijven. 

Sinds een maand of 3 heb ik vaak jeuk aan de tepel, en sinds een goede maand ook flink wat pijnlijke steken. Veelal aan 1 borst, soms ook aan de andere (de verhouding is zowat 85% aan de ene, 15% aan de andere). Na een hoop getwijfel gisteren toch maar bij de huisarts langsgeweest, die me heeft onderzocht. Niets verontrustends te voelen zei ze, maar het is niet omdat er op het eerste zicht niets te voelen valt, dat er ook echt niets is denk ik dan. 

Binnen twee weken echo en mammografie om meer zekerheid te hebben. Ik vind het erg lastig om hierover te schrijven, terwijl er dames zijn die echt voor ongelooflijk hete vuren staan... terwijl ik (momenteel toch) enkel bang ben. Hoe gingen/gaan jullie om met angst, het wachten op een uitslag? Ik heb het gevoel dat mijn leven compleet on hold staat... 

Alvast erg bedankt om dit te hebben gelezen wink

Offline
Berichten: 211

Ik denk dat dat voor iedereen persoonlijk en anders is. Angst is een slechte leermeester en angst is verlammend. Maar als iets niet goed voelt, is wachten op een onderzoek en een uitslag uiteraard angst-gevend. Zekerheden, dat is waar ieder van ons naar snakt.

Maar ik denk dat voor de meesten wel geldt, dat als er definitief kanker is vastgesteld, dat dan de angst meestal overgaat in een soort van overlevingsstand. Het over je heen laten komen. Alles in kleine stapjes nemen, niet teveel tegen een enorme berg aan kijken.

afbeelding van Sammie87
Offline
Berichten: 3

Dank je voor deze wijze raad, dat doet deugd in afwachting van het onderzoek!!

 

Offline
Berichten: 4292

Wachten is het ergste wat er is. ik hoop heel erg dat het niks is. Veel sterkte tot die tijd.

afbeelding van Sammie87
Offline
Berichten: 3

Dankjewel Ellenk voor je lieve bericht. Wachten he... het moest verboden worden ;-)!

Offline
Berichten: 4292

laughsmiley

Offline
Berichten: 935

Hoi Sammie,

Herkenbaar hoor. In eerste instantie (tijdens operatie en bestralingen) zei ik dat ik die eerste week, wanneer je nog niet weet wat er aan de hand is de moeilijkste week vond. Als je het eenmaal wel weet, ook al is het slecht nieuws, is er wel gelijk een plan van aanpak.

Overigens ben ik van die uitspraak tijdens de chemo's wel teruggekomen ;).

Ik vind het wel lang duren: 2 weken wachten op de mammografie, dat is wellicht een teken dat de huisarts zich echt geen zorgen maakt. Je bent in ieder geval geen spoedgeval.

Verder was en is mijn mantra: one day at a time. Niet te ver in het voren kijken.