Tissue Expander

20 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Yess1
Offline
Berichten: 7
Tissue Expander

Hoi,

sinds ruim twee weken is bij mij een tissue expander geplaatst. Dit alles na bestralingen en chemo en borstamputatie een jaar geleden.

Er was mij verteld dat t een vervelende operatie zou zijn. Na ruim twee weken heb ik nog steeds enorm veel pijn. Heeft iemand dit ook gehad en wanneer wordt dit draaglijker. Het vullen is met vier weken uitgesteld. Daar Zoë ik enorm tegenop.

Hoor graag wat jullie ervaringen zijn

Offline
Berichten: 4292

ja dat heb ik ook gehad. Na alle andere operaties vond ik het verschrikkelijk tegenvallen. Die borstspier is in een keer opgerekt en blijft maar opgerekt worden met het vullen. Ik slikte heel veel paracetamol en dat terwijl ik gewoonlijk heel weinig pijn voel.

Ze konden er toen 2007 niks aan doen en zijn wel verder gegaan met het vullen. Anders stopt het nooit. De spier is nooit echt lekker gaan zitten en nog steeds voelt het als te strak maar de pijn verdween natuurlijk wel nadat het vullen een poosje achter de rug was. Misschien dat dat bij de één toch beter werkt dan bij de ander???

afbeelding van Yess1
Offline
Berichten: 7

Dank je wel voor jouw reactie. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben. (Hoe gek dit ook klinkt)

ik denk dat ik deze ook gewoon moet uitzitten met paracetamol. Van mn borstspier heb ik weinig last. Alleen aan de onderkant schuurt t tegen mn ribben aan en dat doet veel pijn. Is t zo dat je na het vullen nog drie maanden met de tissue expander moet rondlopen? 

Offline
Berichten: 46

Hoi Yess,

Ik heb niet de ervaring van het plaatsen van een tissue expander na de bestralingen, maar wel met de tissue expander.

Bij mij is de tissue expander meteen geplaatst na de amputatie en 'helemaal' gevuld totdat ik bestraald moest worden. (mijn arts wilde na het bestralen niet meer vullen ivm minder flexibele huid) Ik heb ook nog wel een flinke tijd pijn gehad, maar denk dat dat voornamelijk van de gehele operatie was. Ik heb de tissue expander nu 11 maanden en ook ik heb het gevoel dat hij tegen mijn ribben aan drukt. Als de expander nog niet is gevuld kan je erg last hebben van plooien, dit wordt minder zodra hij gevuld gaat worden.

Ik heb nu op dit moment vooral last van mijn borstspier die vervelend opgerekt en strak blijft staan. Gelukkig gaat mijn expander er aankomende week uit en wordt hij vervangen door een definitieve prothese.

Ik hoop dat de pijn snel minder word voor je, en dat je toch sneller kan beginnen met het vullen, want dat kan de pijn uiteindelijk wel verlichten, was mijn ervaring.

Succes en sterkte!

Offline
Berichten: 5

Hoi Yess

Ik heb mijn expander nu iets meer dan drie weken en gebruik ook nog best veel paracetamol. De eerste week na de operatie kon ik helemaal niets door de pijn. Maar het is natuurlijk niet te zeggen of dat door de expander komt, of door de operatie zelf. Want dat is een behoorlijke aanslag op je lijf.

Bij mij is de expander al wel een keer gevuld, aangezien ik nog bestraald moet worden. Het ging vlak voor het vullen eindelijk iets beter en ik dacht dat ik door het vullen weer terug bij af was. Maar dat viel uiteindelijk mee. De pijn trok veel sneller weg en nu vier dagen na het vullen voelt het alweer zoals voor het vullen. Maar neemt niet weg dat ik toch behoorlijk op zie tegen maandag, tweede keer vullen.

Wat bij mij wel goed helpt tegen de pijn is gaan  wandelen en dan een beetje ontspannen mijn arm laten zwaaien. Even de boel soepel houden, zonder te belasten.

Veel succes en sterkte.

afbeelding van Yess1
Offline
Berichten: 7

Hoi,

Het blijft fijn reacties te lezen! Doet echt goed. 

29 juli staat de afspraak voor eerste keer vullen gepland. Hopelijk valt t mee en wordt t beter. T is dan bijna zes weken na de operatie.

Mijn ribben onder de expander zijn ook opgezet. Misschien door vocht???

Hoe ging het bij jullie met werken en vermoeidheid.

In ieder geval jullie ook heel veel succes en sterkte! 

Offline
Berichten: 4292

Je ribben zelf kunnen niet opzetten toch? maar misschien zit er vocht vanwege de irritatie? Hoe weet je trouwens dat het opgezet is?

Bij mijn kwam het echt door de spier. Ik deed de reconstructie pas 4 jaar later dus dat hele gebied was toen al lang tot rust gekomen.

afbeelding van Deel
Offline
Berichten: 4

Ik vond de tissue expanders in het begin ook vreselijk hoor, je wordt hierover wel geïnformeerd/voorbereid via een brochure en het ziekenhuis, maar de praktijk is veel heftiger. Uiteindelijk komt het wel goed, het went wel. Links zit er bij na bijna 2 jaar nog in, kan er alles mee, hardlopen bijv ook,  het voelt niet altijd even comfortabel maar het is wel goed te doen.  Voor mij 1 augustus as de volgende stap en mag hij er uit, een pap flap beiderzijds. 

Sterkte!

Offline
Berichten: 42

Ik heb ook echt heel lang last gehad! In de folder staat 6 weken maar ik kon na 6 weken nog vrij weinig. Ik was bang dat het altijd zo zou voelen maar na de wisseling was het echt heel anders. Het is echt doorbijten maar het is het echt waard! Ik heb trouwens ook pas 2 jaar na dubbele amputatie de reconstructie gedaan dus het gebied was al wel rustig. Sterkte!

afbeelding van Yess1
Offline
Berichten: 7

Nu naar ruim drie weken gaat het iets beter. Maar loop nog steeds op veel paracetamol. 

Ademhaling is soms lastig om die normaal te houden en van alleen maar op je rug slapen ook stijf. Maar tov de eerdere pijn, peanuts.

Wat goed te horen dat het beter wordt. 

Nog wel een vraag, waarom hebben jullie zo lang een tissue expander. Mij is verteld dat deze als t vullen klaar is nog drie maanden moet blijven zitten. Hoor graag van jullie!

En volhouden maar weer! 

Offline
Berichten: 4292

Bij mij ook: 3 maanden vullen, 3 maanden tot rust laten komen en daarna de definitieve protheses.

afbeelding van Yess1
Offline
Berichten: 7

Hoe was dat? Alles goed gegaan en mooi resultaat? De drie maanden na het vullen kun je dan gewoon alles doen, of is t nog steeds pijnlijk.

Het valt me echt enorm tegen. Dus ik hoop echt dat t snel beter wordt. 

Offline
Berichten: 46

Yess1 schreef:

Nog wel een vraag, waarom hebben jullie zo lang een tissue expander. Mij is verteld dat deze als t vullen klaar is nog drie maanden moet blijven zitten. Hoor graag van jullie!

Ik ben pas bestraald na het vullen van de expander, daarna moest ik minimaal een half jaar wachten na het bestralen voor ik weer geopereerd mocht worden. Dus nu 11 maanden na de eerste operatie gaat bij mij woensdag de expander eruit, en krijg ik een definitieve prothese. Ben heel benieuwd!

afbeelding van Yess1
Offline
Berichten: 7

Heel veel succes en sterkte! Hoor graag tzt hoe t is gegaan. 

Offline
Berichten: 4292

Het wordt echt steeds beter!

Offline
Berichten: 46

Yess1 schreef:

Heel veel succes en sterkte! Hoor graag tzt hoe t is gegaan. 

Dank je wel en ik laat het zeker weten!

Offline
Berichten: 211

Succes Bull85 morgen met de operatie. Ik hoop dat het resultaat naar je zin gaat zijn en dat je spoedig herstelt!

Offline
Berichten: 46

Stoere Leeuw3 schreef:

Succes Bull85 morgen met de operatie. Ik hoop dat het resultaat naar je zin gaat zijn en dat je spoedig herstelt!

Dank je wel! En dat hoop ik ook zeker :) 

Offline
Berichten: 46

Hoi Yess,

Ik zou nog even laten weten hoe het is gegaan. Ik ben nu 2 weken na de operatie voor de prothesewissel. Er is flink wat kapselvorming weggehaald samen met de tissue expander. De eerste dagen toch best wel pijn gehad en echt wel pijnstillers moeten nemen, maar het was zeker minder pijnlijk dan met de amputatie.

Ik had na een paar dagen het gevoel dat alles lekker soepel was en dat zelfs mijn beperking van mijn oksel/borstspier weg was. Nu merk ik wel dat alles toch weer iets stugger en stijver wordt. Komt naar mijn idee vooral door het niets mogen doen met die arm, omdat de prothese niet mag verschuiven natuurlijk.

Ik heb de drain nog een week mee thuis gehad en toen mocht hij eruit. Daarna werd het zo warm buiten, dat ik helaas toch weer wat vocht vast ben gaan houden en mijn borstwond iets wondvocht lekt... Dit vang ik gewoon op met een absorberend verband, moet maandag voor controle bij de pc. Merk wel dat mijn wond ook minder snel geneesd nu na het bestralen, maar goed, moet gewoon wat geduld hebben ;)

De pijn is in ieder geval bijna weg, op een wat trekkend gevoel aan de zijkant na.

Hoop dat het bij jou inmiddels ook wat beter gaat?

afbeelding van Yess1
Offline
Berichten: 7

Hé,

Wat goed om te horen dat t goed is gegaan en je je beter voelt. Hopelijk is t dadelijk helemaal klaar met de pijn en kan je weer alles. Ben je blij met het resultaat? 

Ik heb de eerste keer vullen achter de rug. T viel erg mee gelukkig. Volhouden maar!