Nieuw en toch oud

5 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 6
Nieuw en toch oud

Beste Amazones, 

 

Hier een berichtje van een jonge oude Amazone. Toen ik 23 was, heb ik de diagnose borstkanker gekregen. Een okselkliertoilet en amputatie was het gevolg. Met één borst heb ik mijn 2 kinderen gevoed. Helaas was er na 15 jaar weer een voorstadium van borstkanker geconstateerd. Ik wilde niet afwachten en besloten een tweede amputatie te ondergaan. Inmiddels ben ik 45 en probeer zo goed en kwaad als het gaat met mijn oedeem om te gaan. Aan beide zijden ene borstreconstryctie gehad. Yoga, zwem (afwisselende slagen) hardlopen gaat goed.

Op dit forum lees ik tot nu toe vooral Amazones die kijken naar wat wel mogelijk is. Mooi om te zien!

Sterkte allemaal.

Lieve groeten,

Nicolien

Offline
Berichten: 518

Hoi Nicolien, 

Welkom hier! Wat fijn om te horen dat je na zo'n slechte diagnose op jonge leeftijd de draad hebt op kunnen pakken en dat je de tweede keer, hoe naar ook, er bijtijds bij was. Oedeem is inderdaad erg vervelend.... maar verantwoord bewegen helpt zeker. Ik vind yoga en zwemmen nu ook het fijnst. 

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 211

Welkom terug Nicolien. Wat een pech dat je voor een tweede keer getroffen bent. Hopelijk zijn je nieuwe borsten helemaal naar je zin.

Offline
Berichten: 302

Fijn dat je zo positief blijft en je verhaal ook deelt! Jeetje op je 23e is echt heel jong! Gelukkig was je er de tweede x op tijd bij.

Offline
Berichten: 935

Welkom op het forum Nicolien. Fijn dat je sporten hebt gevonden die goed gaan. Bewegen is zo belangrijk voor hoe fit en happy je je voelt.