gewicht

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Denise38
Offline
Berichten: 5
gewicht

Hoi,

Ik zou graag jullie advies vragen. Volgende week heb ik gesprek bij de chirurg over mijn borstsparende operatie ofwel amputatie. Zou het heel raar zijn als ik zou vragen of een liposuctie tegelijkertijd uitgevoerd kan worden? Sinds de diagnose heb ik niet meer gesport en door de stress heb ik mijn toevlucht in eten gezocht. En ik lees allerlei berichten over het 'gat' waar je mogelijk in terecht komt na de behandelingen en depressiviteit op de loer ligt. Dieten hebben nooit bij mij gewerkt en de wilskracht is er ook niet. Maar om te voorkomen dat ik gigantisch word en mijn man me zou verlaten, zou zo'n ingreep misschien helpen om me daarna beter in mijn vel te voelen? (na de pijn van het herstel uiteraard). Of is dit een hele rare gedachte van mij? Ik ben verder niet ijdel of bijzonder knap maar ik wil gewoon niet zo dik worden.

Offline
Berichten: 4292

Ik denk dat ze eerst willen zien hoe de operatie uitpakt en dan eventueel nog een correctie toepassen als het nodig is, tenzij het uitgangspunt van de operatie juist liposuctie is. Heb je je wel verdiept in de verschillende hersteloperaties? Ook die waarbij na amputatie uit de buik een nieuwe borst wordt gemaakt? Ik denk het niet, nu je nog niet weet of het borstsparend of amputatie wordt?

Ik kan niet anders denken dan dat je echt serieus hulp nodig hebt bij dit complexe probleem, en dan bedoel ik niet van een diëtiste maar van een psycholoog die samen met jouw je (neiging tot) depressie aanpakt en van daaruit zullen dan de andere problemen zoals het eten ook aangepakt worden. Geen traject van een paar weken denk ik.

Te denken dat liposuctie op zou lossen wat er nu speelt lijkt me echt niet oké.

Ik zeg het wel recht voor zijn raap maar ik weet ook niet hoe ik het anders moet zeggen.

Offline
Berichten: 211

Vragen staat vrij. Maar of de chirurg ervoor open staat betwijfel ik.

Ik sluit me aan bij het advies van Ellenk. Ik zou als ik jou was hulp zoeken om je gevoelens te bespreken. Ook erover praten met je man lijkt me belangrijk. Als hij echt van je houdt, verlaat hij je heus niet voor een paar kilootjes extra.

Bovendien zou liposuctie geen blijven effect hebben als je je troost in eten blijft zoeken. Dan zit het er zo weer aan. Een goede voedingsdeskundige pakt beide problemen gelijk aan, zowel het eetpatroon als hetgeen zich afspeelt tussen de oren.

Vraag eens bij je huisarts of er een POH in dienst is die je kan helpen.

Succes met het gesprek bij de chirurg en straks met de operatie.

Offline
Berichten: 302

Mijn advies is vraag een verwijzing naar de medisch psycholoog en doe mee aan begeleid oncologisch sporten.  Sporten tijdens de behandeling kan je helpen niet (zoveel) aan te komen. En het uiterlijk is nu eventjes minder belangrijk denk ik. Als je vriend dreigt dan weg te gaan als je wat dikker bent dan vind ik dat echt heel erg naar! Sterkte !

Offline
Berichten: 935

Hoi Denise,

Tja, dat gewicht he. Denk dat velen van ons geschommeld hebben tijdens de behandelingen. Er gebeurt ook zoveel.

Wat mij opvalt in je verhaal is dat je denkt dat je man je verlaat als je dikker zou worden. Vind ik heftig. Geeft mij ook het gevoel dat je meer hebt aan een psycholoog die naar je onzekerheid kijkt. Als het wel waar zou zijn dat dat een reden is dat je man je zou verlaten, dan zou ik zeggen: good riddence. Wacht op een man die je neemt zoals je bent. Maar dat is wellicht makkelijk roepen voor mij.

Concreet antwoord op je vraag of het een gekke vraag is: je zal vast niet de eerste zijn. En de vraag stellen kan altijd. Veel sterkte met de operatie en stappen die je nog moet maken.