Seksualiteit bij borstkanker

9 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Katoo Peters
Offline
Berichten: 2
Seksualiteit bij borstkanker

Beste,

Ik weet niet of ik dit via hier zou mogen delen. 

Ik ben een studente verpleegkunde, en ben bezig met een studie rond seksualiteit binnen een relatie bij kanker, meer specifiek borstkanker.

Ik heb een enquête gemaakt om aan personen die met kanker strijden of hebben gestreden enkele vragen te stellen rond seksualiteit. 

Deze enquête is volledig anoniem, en duurt maximaal 8 minuutjes. Er moet nergens ingelogd worden. De reden waarom ik hierop mijn volledige naam weergeeft is omdat ik volledig transparant wil zijn.

Het onderwerp ligt mij heel nauw aan het hart omdat mijn ouders relatie enorm heeft geleden ter tijde dat mijn moeder borstkanker had. Toch heerst er in mijn ogen nog een enorm taboe rond borstkanker.

Alvast hartelijk dank. ♥️♥️

https://www.enquetesmaken.com/s/1506b09

Offline
Berichten: 518

Beste Katoo, 

Ik heb je topic even verplaatst naar een speciaal hoekje van het forum. Het liefst zien wij vooraf even een verzoek en uitleg over hoe, wat en waarvoor, om de doelgroep te beschermen, maar ik heb je enquete nu gewoon laten staan, aangezien een en ander anoniem is. 

Het is wel prettig als je op termijn hier ook een terugkoppeling kunt geven van de resultaten van het onderzoek. Er worden hier regelmatig enquetes ingevuld door de forumbezoeksters, maar meestal horen we er niets meer van. 

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 189

Ik vind het een enorm belangrijk onderwerp. Totaal onderbelicht. Dus ben blij met dit initiatief. Heb de enquete graag ingevuld, zo uitgebreid als ik kon.

 

Offline
Berichten: 922

Ik heb het ook ingevuld.

Offline
Berichten: 55

Jammer dat partners van....deze enquête niet kunnen invullen. Zou denk ik ook zinvol zijn.

afbeelding van Katoo Peters
Offline
Berichten: 2

Dit is inderdaad jammer. Helaas mochten we maar zeer beperkt deze Paper uitwerken, waardoor onze enquête heel beknopt is.

Ook onze tijd is maar zeer beperkt. We hebben maar 3 weken gekregen om deze Paper uit te werken. Anders was ik opzoek gegaan naar mensen die een interview zagen zitten, om zo een volledig, ongestuurd kwalitatief onderzoek te kunnen verrichten.

Mijn excuses als deze limieten kwetsend zijn. Dat is zeker niet de bedoeling, maar ik kan wel zien waar dit gevoel van zou kunnen komen.

Er is veel meer onderzoek nodig rond dit onderwerp, de drempel moet dalen!

Ik wil u hartelijk danken voor deze goede en terechte feedback! 

Offline
Berichten: 4287

ingevuld

Offline
Berichten: 345

Ook ingevuld. 

Offline
Berichten: 4239

Waar ik wel heel benieuwd naar ben is wat er ná jullie onderzoek met het verkregen inzicht gebeurt? Een onderzoek tijdens je opleiding is vooral om jóu te laten leren en niet direct nuttig voor de patiëntengroep. 
 

Dit bedoel ik niet flauw en ik ben blij dat er bij toekomstige zorgprofessionals aandacht is voor het onderwerp. Maar het zou nóg fijner zijn als je er in de praktijk ècht een verschil mee kunt maken voor ons en vooral patiënten na ons. Dus als je op basis van dit onderzoek een vervolgtrajevt of aanpassing in de praktijk kunt realiseren bij je stage-organisatie of toekomstige werkgever. Bedankt ;)