Alternatieve geneeswijzen

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Nickytje
Offline
Berichten: 35
Alternatieve geneeswijzen

Iemand onder jullie die ervaring heeft met alternatieve geneeswijzen wat betreft neuropathie.

De gevolgen van de chemo zijn duidelijk verminderd, enkel de neuropathie, vooral "helse" pijnen aan mijn voeten 's nachts, blijven een grote frustratie.

Alvast bedankt.

Nicky

Offline
Berichten: 906

Hoi Nickytje,

Wat rot datje zoveel pijn hebt! Ik heb gelukkig geen last gehad van neuropathie, dus heb ook geen ervaring met behandelingen. Ik hoop dat er nog iemand reageert die je wel kan helpen met ervaringen met reguliere of alternatieve behandelingen.

Offline
Berichten: 515

Hoi Nicky, 

Ik heb cannabisolie geprobeerd. Dus niet de cbd-olie die overal te koop is, maar de olie met THC erin. Illegaal dus. Sterk spul en hoewel het wel wat verzacht, weet ik niet of ik het je aanraad. Ik word er echt high van en neem het alleen als het echt even te erg is. Ik geloof niet dat het structureel helpt eigenlijk. 

Binnenkort ga ik naar een acupuncturist. Ik verwacht niet dat de klachten er mee weggaan, maar wie weet doet het nog wat. 

Mijn tante heeft het veel erger dan ik en loopt overigens bij een pijnpoli voor de neuropathie. Hebben ze in het reguliere circuit al eens gekeken wat ze evt. voor je kunnen doen? Sterkte met deze nare klacht! 

Hartelijke groet, 

Linda 

 

 

afbeelding van Nickytje
Offline
Berichten: 35

In het reguliere circuit zeggen ze dat het wel eens zal overgaan, ze nemen het wel ernstig hoor maar het hoort er bij.  Ik vind het zo vreemd dat het begonnen is tijdens de chemo, hierdoor is de chemo ook vroeger gestopt maar wel erger is geworden ná de chemo.  

Nog 7 bestralingen en ik kan, op de hormoontabletten na dan, mijn behandeling afsluiten.  Het zou dus wel leuk zijn om pijnvrij te zijn.smiley

Offline
Berichten: 515

Hoi Nicky, 

Het is normaal dat het nog een tijdje doorwerkt hoor. Bij mij was het een tijd na de chemo pas het ergst en is gaandeweg weer minder geworden. Warmte of koude kan het erger doen voelen. 

Bij mij is het niet meer helemaal overgegaan, maar bij veel mensen trekt het grotendeels weer weg. 

Sterkte ermee!

 

Offline
Berichten: 8

Hoi Nicky,

Ik zit momenteel nog in het ac deel van mijn chemo en heb deze week mijn eerste behandeling bij een acupuncturist gehad om de bijwerkingen van de chemo wat te verminderen. Hij geeft aan met name richting de neuropathie van het tweede deel van de chemo echt wat te kunnen betekenen. Nu ook wel wat, maar in het ziekenhuis gaven ze aan dat er momenteel ook wetenschappelijke onderzoeken lopen naar acupunctuur en neuropathie ik zou het je zeker aanraden om eens te proberen, dan merk je snel genoeg of het je aanspreekt.

Offline
Berichten: 2

Hoi Nicky,

ik heb 8 jaar ontzettend last gehad van neuropathie. Ten gevolge van chemokuren. Vooral gevoelloosheid aan de voeten. Mij werd gezegd je moet er mee leren leven. Inmiddels gebruik ik een aantal maanden speciale  essentiële oliën. Ik kon na een paar weken weer rijden in een schakel auto, wat dus niet meer ging. Je mag contact met me opnemen als je er meer van wil weten. Ik wil je er graag over vertellen.

grtjs Claudia