Biopsie onder de mri

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 3
Biopsie onder de mri

Hallo allemaal, 

Binnenkort krijg ik een biopsie onder de mri.

Mijn vraag is of iemand hier ervaring mee heeft?

Op de scan met contrast vloeistof zagen ze een plekje van 6mm en na een half jaar is hetzelfde plekje 8 mm. Op de echo konden ze niets zien tot 2 keer toe. Ze wilde over een half jaar weer een scan doen en als het dan nog te zien is en gegroeid een biopsie onder de mri. Ik heb aangegeven dat ik zo lang niet wil wachten.

Gelukkig luisteren ze naar mijn bezorgdheid en kan ik binnenkort al terecht en hopelijk hebben wij dan snel zekerheid.

Iemand ervaring hiermee?

Alvast heel erg bedankt 

Offline
Berichten: 4292

Nou ik snap wel dat je nu er groei te zien is toch een biopsie wilt (mri-geleid). Het kan héél goed onschuldig zijn, maar of dat zo is, kun je eigenlijk alleen weten met een biopt dus goed dat je aangegeven hebt dat je graag wil dat ze verder kijken.

Hoe hadden ze eigenlijk dat plekje ontdekt? Borstkankerbus, of stond je om een andere reden onder controle?

Offline
Berichten: 3

Ik krijg 1 keer per jaar een mri scan omdat ik het brca gen heb. Vorige keer hadden ze het plekje ontdekt en wilde ze na een half jaar weer een scan doen.

Wij, mijn man en ik hebben 3 dochter en daarom wil ik zekerheid. Niet dat ik een half jaar later moet zeggen, had ik toen maar die biopsie laten doen.

Offline
Berichten: 4292

In welk ziekenhuis zit jij? een academisch? en ja, als jij een afwijking op het brca gen hebt dan zou ik het echt onderzocht willen hebben met een punctie. Better save than sorry!

Offline
Berichten: 3

In Leiden lumc.

Dat is mijn mening ook, zekerheid voor alles. Op de echo konden ze de plek tot 2 keer toe niet vinden en daarom geen punctie doen.

Daarom wil ik dat ze de biopsie doen

Offline
Berichten: 4292

Heel goed!