Ik kan niet slapen, help! geruststelling gezocht

10 berichten / 0 nieuw
afbeelding van marloesp
Offline
Berichten: 3
Ik kan niet slapen, help! geruststelling gezocht

Het is bijna 6 uur s ochtends en ik lig al twee uur wakker... 

 

dinsdag heb ik een knobbel in mijn rechterborst ontdekt. Het doet geen echte pijn, het is gewoon gevoelig. 
 

ik ben gisteren naar de huisarts gegaan met het idee dat ze me ging vertrellen dat er een verstopte melkklier zou zijn en dat ik me nergens zorgen over hoef te maken. 
 

echter heeft ze me doorgestuurd voor een mammografie. Ik ben geschrokken. Ik ben 39 jaar, heb twee kinderen van 6 en 5 jaar. Er gaan allemaal doemscenario's in mijn hoofd. Er zit iets in mijn borst dat er niet hoort en ik weet niet wat het is. 
 

de huisarts was heel lief. Ze heeft voor mij de afspraak gemaakt. Ze gaf de uitleg dat ze ook een knobbel voelt, die onregelmatig is. Zei dat een cyste vaak mooi rond is en dat dit anders voelt. Door haar houding ben ik ook geschrokken. Ze zei dat ze niet door mijn vel heen kan kijken, dus dat ze me niet gerust kan stellen. Toen ik zei dat ik hoop dat het alleen de mammografie zou zijn, zei ze dat ik ook rekening moet houden met dat het wel lang kan duren, dat ze uit voorzorg ook wel eens een echo en biopt nemen. En dat ze me gaat bellen na het onderzoek. 
 

ik weet dat ik niet moet google-en maar ik ga t toch doen en ik lees over zelf onderzoek informatie. Waar je op moet letten. Omdat ik met mijn armen omhoog moest bij de huisarts ben ik gisteren goed gaan kijken naar mijn borsten in de spiegel. Armen omlaag en alles is normaal. Armen omhoog en ik zie een duidelijke bobbel en de huid erboven is wat als een sinaasappel, onregelmatig. Ik vind de knobbel echt direct met mijn arm omhoog. Arm omlaag, dan moet ik even zoeken. Het is echt een verdikking. Ik vraag me af omdat ik er zo mee bezig ben, dat ik hem extra voel. Het lijkt wel alsof er een gewichtje in mijn borst zit, iets zwaars. Het zeurt en brandt ook een beetje. Voelt warm aan van binnen. Aanraken is gevoelig. 

mijn moeder heeft masthopatie. Ik wil geloven dat ik dat ook heb. Alles beter dan dat woord dat begint met k. Ik was er ook van overtuigd dat dat bij mij ook is. Ik heb ook altijd gevoeligere borsten net voor de menstruatie. 

toen ik de knobbel in de spiegel zag, met dat sinaasappelhuidje, ging er een huivering door me heen. Het is kanker. Dat denk ik nu echt. En ik weet ook, dat als dat zo is, dat er dan veel mogelijkheid is op het gebied van behandelingen.
 

En het is niet zeker nog, dat weet ik ook, het moet eerst onderzocht worden. Ik moet gewoon afwachten en woensdag weet ik meer. Nog vier nachten slapen. Dit gevoel van onzekerheid is slopend. 

dit wilde ik ff van me afschrijven. Dank voor het lezen. 

afbeelding van Lena
Offline
Berichten: 5

Moeten wachten terwijl je je heel erg zorgen maakt is heel naar. Geruststellen kan ik je niet maar ik wil je wel heel veel sterkte wensen! Ik zal aan je denken! Liefs, Lena

Offline
Berichten: 211

Je zoekt geruststelling en hoe graag ik ook zou willen, dat kan ik je niet geven. Maar je kunt beter ophouden met de halve dag voor de spiegel te staat en te voelen, daar maak je jezelf gek mee.

Adem in adem uit en laat de onderzoeken over je heen komen. Geen reden om je te schamen voor je gevoelens. Onzekerheid is slopend.

Sterkte en ik duim dat het iets onschuldigs blijkt te zijn.

afbeelding van marloesp
Offline
Berichten: 3

Dank jullie wel. Ik heb nog een paar uur slaap kunnen pakken en dat scheelt ook. De komende dagen zijn helemaal volgeboekt met leuke dingen en dus veel afleiding. Op naar woensdag en we zien wel het dan wel. 

Offline
Berichten: 8

Sterkte met wachten Marloes en succes woensdag! Probeer het voor nu idd even los te laten door leuke dingen te doen! 

Offline
Berichten: 518

Hoi Marloes, 

Ik hoop dat je toch een beetje kunt slapen de komende dagen. We kunnen je ongerustheid niet wegnemen helaas. Maar probeer (ja reuze moeilijk) niet op de zaken vooruit te lopen.

"een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest". Misschien helpt het om te weten dat wij dat heel goed begrijpen. Ik hoop van harte dat het reuze meevalt allemaal. En zo niet, dan sta je er echt niet alleen voor. 

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 475

Weet je al wat meer, MarloesP?

afbeelding van marloesp
Offline
Berichten: 3

Oh sorry sorry sorry!! Enorm opgelucht, het zijn drie cystes. Goedaardig dus! Wel jaarlijkse controle, maar ik slaap inmiddels weer goed. Voor jullie het allerbeste!!! 

Offline
Berichten: 211

Fijn - goed nieuws! Ben blij voor je Marloes!

Offline
Berichten: 302

Fijn, we zwaaien hier ook graag mensen weer uit!