Opgezwollen klier onder kaak

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Josca_2
Offline
Berichten: 9
Opgezwollen klier onder kaak

Goedenavond allemaal, 

In 2013 heb ik borstkanker gehad en ben daarvoor uitgebreid behandeld (chemo, borstbesparende operatie, bestraling, hormoon therapie en immuuntherapie). Okselklieren waren schoon.

Nu heb ik sinds 5 dagen een klier onder mijn kaak die opgezet is. Harde bobbel, pijnlijk bij aanraking, wordt langzaam wat groter. Verder niet verkouden, geen keelpijn of iets dergelijks, dus niet echt te verklaren. 

Ik wil niet gelijk naar mijn huisarts gaan omdat ik overal op internet lees dat je zoiets beter eerst 2 weken kan aanzien omdat het in de meeste gevallen vanzelf overgaat. En bij mijn weten zaait borstkanker niet uit naar de lymfklieren die onder de kaak zitten? 

Weet iemand of dat ook echt zo is? Want heel diep in m'n hart maak ik me natuurlijk toch een beetje zorgen, maar wil ook weer niet naar de huisarts, voel me dan al snel een "zeur". 

Kunnen jullie mij geruststellen? wink

Groetjes Josca

 

 

Offline
Berichten: 540

Borstkanker kan wel uitzaaien naar de lymfeklieren in je hals en bij je kaken. Maar over het algemeen komen ze daar terecht via je oksel en je sleutelbeen. Heb je daar ook opgezette klieren? En zit de opgezette klier onder je kaak aan de kant waar je borstkanker had, of aan de andere kant?

Over het algemeen wordt een opgezette klier bij je kaak ergens anders door veroorzaakt. Dus je kunt inderdaad best even afwachten of het weer afzakt. Gebeurt dat niet, dan zou ik toch even bij de huisarts langs gaan.

 

Offline
Berichten: 518

Hoi Josca, 

Geruststellen kan alleen een arts ben ik bang. Ik doe het nu zo als ik iets geks heb: ik wacht een week of twee/drie af wat er gebeurt. Meestal is het gekke voorval dan weg. Zo niet, dan trek ik aan de bel. 

Ik had ook weleens een opgezette lymfeklier in mijn kaak zonder aanwijsbare oorzaak. Het bleek na lange tijd dat ik een chronische ontsteking had onder een verstandskies, niets van gemerkt.... 

 Vijf dagen is niet zo lang en er gaan volop virussen rond, dus ook al ben je niet ziek, je kan daar toch last van hebben.

Ik hoop dat je dat kankerspook over een paar weken weer lekker hebt kunnen wegjagen.

Hartelijke groet, 

Linda

afbeelding van Josca_2
Offline
Berichten: 9

De opgezette klier zit wel aan de "borstkankerkant" maar verder nergens last van opgezwollen klieren.

Sinds gisteren is de klier weer dikker geworden en nu ook zichtbaar voor anderen onder mijn kaak. Vannacht ook last van gehad met liggen op die kant. Het kan ook heel goed zijn dat het geen lymfklier is maar de onderkaakspeekselklier, die zit daar ook.

Als het morgen niet minder dik is, maak ik toch even een afspraak bij mijn huisarts ter geruststelling.

Groetjes Josca

 

 

Offline
Berichten: 518

Als je er zoveel last van hebt, zou ik sowieso even gaan! Sterkte en ik hoop dat het meevalt. 

afbeelding van Josca_2
Offline
Berichten: 9

Het kankerspook is weer weggejaagd!

Had besloten om toch eerst het weekend af te wachten, sinds gisteren is de zwelling behoorlijk aan het afnemen.

Opluchting...pfff..

Bedankt allemaal voor jullie reacties en harten onder de riem heart

Offline
Berichten: 518

Wat fijn Josca! Dat horen we ook heel graag hier.