Verdikking/knobbel linkerborst op jonge leeftijd

9 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Miss Honey
Offline
Berichten: 3
Verdikking/knobbel linkerborst op jonge leeftijd

Hallo,

ik ben nieuw hier, dus zal me even voorstellen.

Mijn naam is Sanne en ben 22 jaar. Ik heb een dochter van bijna 4. 
 

Afgelopen weekend lag ik op bed en heb ik een knobbel/verdikking op mijn linkerborst (linksboven) gevoeld. De "knobbel" is ongeveer 2-3 cm (zo voelt dat tenminste) en is een beetje ruw-achtig? In ieder geval geen mooi, rond, glad knobbeltje. Het zit een beetje tussen mijn borst en oksel in. Als ik op mijn rechterzijde ga liggen, zie je wel een beetje de verdikking, maar het is ook niet echt heel overdreven groot. Ik weet ook niet hoe ik het moet controleren of het vast zit of niet. Als ik voorover buig, dan zit het wel op dezelfde plek, het gaat niet "met de borst mee" zeg maar.
 

Omdat ik nog zo jong ben, maak ik mij daar niet echt heel erg druk om. Maar ik ben wel benieuwd naar jullie verhalen, hoe jullie het hebben ontdekt? Hoe voelde het? Wat was de eerste gedachte? Hoe verliep het hele "proces" tot de (slecht) diagnose? Als er iemand een "soortgelijke" knobbel als ik heeft gehad, dan hoor ik dat verhaal ook graag! 
 

Ik ga morgen langs de huisarts, maar verwacht niet dat ik word doorgestuurd naar het ziekenhuis voor extra onderzoek, aangezien mijn leeftijd + het feit dat mijn huisarts altijd overal heel "chill" naar kijkt (dus, ah joh, nergens om je zorgen over te maken). 
 

groetjes, Sanne. 

Offline
Berichten: 540

Hoi Sanne,

Het is wel belangrijk dat er goed naar gekeken wordt. Je bent inderdaad jong, maar borstkanker kan ook op jongere leeftijd voorkomen.

Een huisarts kan niet aan de buitenkant zien of voelen of iets goedaardig of kwaadaardig is. Dus het is sowieso verstandig om het na te laten kijken met behulp van een mammografie en echo. Je zo naar huis sturen zonder onderzoek zou niet erg verstandig zijn. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Succes!

Offline
Berichten: 211

Ik zou ook op grond van je leeftijd je niet zo maar weg laten sturen. Ik zou het echt na laten kijken in ziekenhuis.

afbeelding van Miss Honey
Offline
Berichten: 3

Ik kom net terug van de huisarts met een verwijzing naar het ziekenhuis voor een mammografie/echo. De huisarts had gezegd dat het heel waarschijnlijk is dat ik geen mammografie krijg, omdat ik nog zo jong ben, maar de echo krijg ik sowieso. 
Nadat ze had gevoeld, zei ze dat het als een klier voelt, maar voor de zekerheid even naar het ziekenhuis om te checken. 
De radioloog neemt zelf contact op. Ben benieuwd laugh

Offline
Berichten: 211

Heel verstandig - dan krijg je in ieder geval zekerheid. We duimen dat het onschuldig blijkt te zijn.

Offline
Berichten: 1

Hoi Sanne,

Anneke 78 heeft helemaal gelijk. Op grond van je leeftijd, zal het wel niets zijn. Daar moet je geen genoegen mee nemen!

Zelf heb ik een mammografie gehad in 2008 vanwege aanhoudende steken, dat was loos alarm. Afgelopen januari had ik minder geluk. Knobbeltje onder de douche gevoeld. Huisarts zei ook het zal wel niets zijn, cyste ofzo  je bent pas 44, maar ik stuur je voor de zekerheid toch door.

Gezien de plaats waar je knobbeltje zit, is een echo misschien idd effectiever. En zeker ook prettiger. Toch is een echo soms ook even pijnlijk. Dan duwen ze ff wat harder. Wel heb ik het idee dat ze meer zien op een echo.

Bij mij werden er meteen biopten genomen, niet prettig maar niet heel pijnlijk. Maar dit kan een mogelijkheid zijn, als ze het ook maar even niet vertrouwen. Daarom is het misschien prettig als je iemand mee neemt, al is het maar om te kletsen voor afleiding. Ik had mijn mammografie ,echo en biopties op 13 jan. zoon 6 wk geleden. 17uur had ik de uitslag, ik wilde niet wachten tot de dag erna.

Op de site van de borstkankervereniging is veel medische info te vinden, maar voor ervaringen van anderen heb ik op dit forum veel gelezen.

Ik wil je veel geluk en sterkte wensen. 

Grt Nicole 

afbeelding van Miss Honey
Offline
Berichten: 3

Even een update. De radioloog heeft nog geen contact met me opgenomen. Wat wordt ik gek van het wachten... vooral omdat ik vandaag ook nog heb ontdekt dat er waterige afscheiding uit de tepel komt, van dezelfde borst waar de knobbel zit. De andere borst is voor mijn gevoel "schoon". Geen gekke knobbels en geen afscheiding uit de tepel. 
De afscheiding komt alleen als ik in de tepel een beetje knijp en het komt steeds uit hetzelfde plekje. Het is maar een druppel die eruit komt, maar alsnog maak ik mij steeds meer zorgen. 
Iemand hier ervaring mee? 

Offline
Berichten: 540

Anders morgen zelf even naar het ziekenhuis bellen om te vragen of de afspraak al ingepland is?

Vocht uit je tepel hoeft niet persé op borstkanker te wijzen. Het kan ook iets hormonaals zijn.

Succes met wachten, hopelijk lukt het een beetje om afleiding te vinden. 

Offline
Berichten: 935

Heb je al nieuws, miss Honey?