Uitslag MRI moeilijk te beoordelen

3 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 22
Uitslag MRI moeilijk te beoordelen

Hoi allen,

Afgelopen dinsdag is er weer een MRI gemaakt n.a.v. een verdikt stuk in mijn rechter borst. Deze mri wilde de arts vergelijken met die van vorig jaar. Vorig jaar waren de foto's moeilijk te beoordelen. Er waren in beide borsten wel wat aankleuringen.

Vandaag de uitslag. Arts vond de uitslag goed. Er waren zo op het eerste gezicht geen tumoren te zien. Wel waren er weer aankleuringen op de achtergrond te zien. Rechts iets meer dan links. Ze wil de foto's in het grote team gaan bespreken en dan horen of ik onder controle blijf, en zo ja of ze dat dan met mri of mammogram blijven doen. Evt misschien nog een biopt.

Ik sta inmiddels sinds 2016 onder controle en hoop elke keer op een duidelijke positieve uitslag. Maar het blijft elke keer onzeker. Anderzijds denk ik dat het beter is om extra te controleren dan te weinig. 

Maar mijn vraag is eigenlijk wat ze bedoelen met aankleuringen op de achtergrond. Wat kan dit betekenen? Is hier iemand bekend mee? Ik spreek haar over 1,5 week weer en kan het haar zelf ook vragen, maar ben benieuwd naar ervaringen. 

 

Groetjes, Miriam

Offline
Berichten: 518

Wat vervelend die onzekerheid.....

Aankleuringen kunnen meerdere dingen zijn. In een bepaald deel van je cyclus kleurt de borst meer aan dan op andere momenten en is een scan lastig te beoordelen. Ook een ontsteking en helaas ook kanker kleurt aan op een MRI. Maar vaak is dat dan wel heel overduidelijk, en dat hoor ik uit je verhaal niet. Ik denk dat ze gewoon zeker willen zijn dat ze niets over het hoofd zien, wat alleen maar heel goed is natuurlijk. Maar voor jou wel heel onrustig. 

 

Offline
Berichten: 22

Hoi Linda,

Tijdens MRI zat ik in de eerste week na menstruatie. Ik denk ook dat ze niks over het hoofd willen zien en dat is positief. Maar ik word er verschrikkelijk onzeker van. A.s maandag of dinsdag eind van de dag belt de arts voor meer info en wat er is overlegd in het grote team.