ongerust door rugpijn

14 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 29
ongerust door rugpijn

Hoi allen,

Je kent het vast wel, je hebt last van pijntjes en denkt meteen het ergste. Nou dat heb ik dus nu. Heb sinds een week of 5 last van mijn onderrug met uitstraling naar heup en been. Het begon links en is nu meer rechts. Eerst had ik echt pijn (zoals ischias) maar dat ging na 2 weken weg dus toen was ik niet meer ongerust. Maar nu blijft het toch zeuren in rug, heupen en liezen, bovenbeen van beide kanten, het doet geen pijn maar het tinteld/brandt soms een beetje op die plekken. Ik kan op zich alles zonder pijn doen maar ik maak me toch zorgen om die tintelingen/branderige gevoel. Ik ben nu net 2 weken klaar met capecitabine en vind het door de corona crisis situatie de drempel hoger om de poli te bellen. Kan het van de capecitabine komen? of "gewoon" stress? Wat zouden jullie doen?

 

 

afbeelding van Linn
Offline
Berichten: 26

Gewoon bellen! Je gezondheid is het belangrijkste!

Offline
Berichten: 518

Hoi Charlie, 

Wat rot dat je er last van blijft houden. Snap heel goed dat de drempel nu vrij hoog is. Toch zou ik wel bellen, mede gezien het verloop van je behandeling. Natuurlijk kan het gerust iets anders zijn, maar dat wil je dan wel even zeker weten. 

Ik ben zelf dit najaar bij een manueel therapeut geweest, vanwege pijn in mijn arm, hoofdpijn en mijn bekken. Die zei dat ik als ik een auto was, dat ik dan de weg niet meer had op gemogen. Na een stressvolle periode verkramp je soms onbewust en als dat lang duurt, zet het zich vast in je lijf. Bij mij was het grotendeels dus verholpen met twee keer "kraken". Maar ze hebben wel eerst een scan gemaakt om te kijken of er toch geen uitzaaiingen waren. 

Veel sterkte, 

Linda

Offline
Berichten: 4292

Gisterenavond nog een webinar waarin oncologen aangaven juist wel te bellen. Er is meer ruimte op radiologie dan anders en met een foto kunnen ze snel vaststellen dat er hopelijk! niks aan de hand is. Dus: niet uitstellen maar bellen!

Offline
Berichten: 518

Hoe is het nu Charlie? Ben je nog naar het ziekenhuis gegaan? 

afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 29

Hoi,

Ben niet gegaan, eel gemaild, heb nog volledig bloedonderzoek gehad en daar waren de resultaten prima van. Beetje verhoogde lever waarde maar dat kwam nog van de capecitabine. Het rare gevoel ging ook meer weg, heb het soms nog een beetje in mijn heupen maar soms ook in mijn benen, enkels en polsen. Denk toch dat het spanning gerelateerd is. Mocht het wel echt pijn gaan doen, zeker als dat toeneemt, dan ga ik zeker wel bellen. Tnx voor het vragen!

Offline
Berichten: 518

Goed dat je bloed in elk geval wel in orde is. Als ik naar mezelf kijk, heb ik het eerste jaar na de capecitabine wel allerlei rare kwaaltjes gehad. Nu is het echt beter allemaal. Ik hoop dat het inderdaad iets onschuldigs blijkt te zijn. 

Offline
Berichten: 6

Ik herken me hier ook in sinds april dus klaar met de capecitabine, en ook klachten in mijn onder rug een branderig beetje tintelend gevoel, kan verder goed bewegen, had er vorige week ook last van toen was het even over. En vandaag weer de hele dag nu wel wat meer dan de vorige keer. 

Morgen gesprek met verpeegkundige dus zal het maar voor leggen. 

Offline
Berichten: 935

Wat zei de verpleegkundige erover, Greetje?

afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 29

Even Klein vervolg. Aangezien ik nu al 5 maanden in meer of mindere mate last van mijn rug en heup/zij heb, heb ik het hier nog eens met mijn arts over gehad. Alhoewel hij niet meteen gealarmeerd is wil hij toch een botscan en een dexascan doen omdat ik ook al sinds begin 2018 in de overgang ben. Omdat hij nu vakantie heeft en ik ook geen haast heb zal het pas over een maandje zijn. Hopelijk ga ik me tot die tijd niet stiekem toch meer zorgen  maken.

Offline
Berichten: 518

Hoi Charlie, fijn dat je niet al te ongerust bent. Als je al zo'n tijd last hebt is het altijd goed om eens verder te kijken en dingen uit te sluiten. Als ik het goed begrijp wordt het ook niet steeds erger, dat is natuurlijk wel een goed teken. 

Jij bent van 1977, begrijp ik. Ik twijfel of ik zelf misschien in de overgang ben. Ben van 1980 en na de chemo's ben ik eerst regelmatig ongesteld geweest, daarna 4 maanden niet, toen weer regelmatig en nu blijft het weer een poosje stil. Beetje rommelig zo, maar afgezien daarvan merk ik niet veel, geen opvliegers zoals ik wel had tijdens de chemo. 

Ik duim voor je dat de pijn van iets anders komt, dat makkelijk te verhelpen is. 

afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 29

Dank je Linda,

Zul je net zien dat mijn rugpijn vanaf vandaag een stuk heftiger is.... misschien toch spanning. Ik ben zeker in de overgang aangezien ik in 2018 mijn eierstokken/eileiders preventief heb laten verwijderen ivm brca1. Al die stomme kwaaltjes komen er ook bij ja hoewel ik denk ik best rustig door die overgang heen ga. We blijven duimen!

afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 29

Hoi,

Even een update. Ik heb inmiddels dexa en botscan gehad. Tijdens de botscan kwam er op de valreep een spect en CT scan bij. Hierdoor werd ik behoorlijk nerveus wat betreft de uitslag. Die was vandaag en gelukkig was de scan goed. Wel heb ik wat  slijtage dus  ga ik aan de calcium pillen. Nog nooit zo blij geweest 'slechts' een oud lijf te hebben haha

Offline
Berichten: 518

Wat een opluchting, fijn! Natuurlijk niet leuk om te horen maar in elk geval is er wel wat aan te doen.