Vocht uit tepel, valse mammo?

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van misstammie35
Offline
Berichten: 4
Vocht uit tepel, valse mammo?

Twee jaar geleden heb ik hier op het forum een bericht geplaatst met foto, van de tepel van mijn rechterborst, die trok toen in.

Enfin, toendertijd in 2018 een mammografie gehad en alles was goed zei men. 

Nu 2 jaar later weer wat nieuws. Want sinds een maand of 3/4 lekt er wit/licht-gelig vocht uit mijn tepel. Diezelfde borst waar ik in 2018 een mammo voor heb gehad.

Dus de huisarts gebeld en die wil nu toch een nieuwe mammografie. Dat maakt dat ik mij nu erg ongerust voel. De huisarts wilde mij niet echt geruststellen toen ik vroeg of het voor de zekerheid was en of ik mij zorgen moest maken.

Zijn er hier meer vrouwen die ervaring hebben met vochtverlies uit 1 tepel en / of zich in mijn verhaal kunnen herkennen???? 

 

Offline
Berichten: 4292

Vochtverlies uit de tepel kán een signaal van borstkanker zijn, maar er zijn allerlei andere redenen waarom er vocht uit je tepel kan komen. Bijvoorbeeld een borstontsteking, maar ook andere oorzaken. Je huisarts kan je niet geruststellen omdat hij/zij geen helderziende is. Nader onderzoek is verstandig en hopelijk is er niks aan de hand!

afbeelding van misstammie35
Offline
Berichten: 4

Nee dat begrijp ik van de huisarts. Tja je zoekt toch wel geruststelling. Ik krijg maandag een mammografie en begin hem nu te knijpen. Ook omdat ik op internet heb gelezen dat vochtverlies uit 1 tepel meer verdacht is dan uit beide tepels.

Offline
Berichten: 4292

ik snap de stress, het is echt uitzweten tot je de uitslag gaat krijgen. Dat wachten is het allerergst. Duimen draaien!

Offline
Berichten: 935

Miss Tammie, ik snap je zorgen goed. Ik heb zelf geen ervaring met vocht uit de tepel, daar had ik geen last van. Het kan vanalles zijn volgens mij, waarschijnlijk een ontsteking? Wel heel fijn dat je een mammografie krijgt / heb gekregen. Dan weet je het zeker en hoef je je daarna (hopelijk) geen zorgen meer te maken.

Heb je inmiddels al uitslag?