ongerustheid blijft: niks te zien op mammografie

2 berichten / 0 nieuw
afbeelding van slotje
Offline
Berichten: 1
ongerustheid blijft: niks te zien op mammografie

Hoi,

ik zal mijn verhaal proberen zo kort mogelijk te omschrijven.

 

ongeveer een mand geleden kreeg ik last van jeuk aan mijn linker borst ( buitenkant, vanuit de oksel naar tepel toe)

na een week ben ik naar de dokter gegaan, en ondertussen een nieuwe BH gekocht, omdat ik dacht dat deze te weinig steun gaf ( grote cupmaat )

huisarts heeft gekeken, maar zag niet direct iets ( toen was er ook niet veel te zien, enkel inwendig veeeeel jeuk)

deze heeft mij pilletjes gegeven tegen de jeuk.  deze leken even te helpen ( jeuk is nooit weg geweest, wel even vermindert).

juist voor het weekend was de jeuk weer heel hevig en toen ik in de spiegel keek, ag ik ook een geel / groene plek, een klein ( krab) wondje en een soort ring achtige deuk juist langs mijn tepel.  dinsdag meteen een afspraak bij de huisarts gekregen en deze heeft mij doorverwezen voor mammo en echo vandaag.

sinds maandag is de jeuk en de pijn steeds heviger aan het worden, en het is een straatje zonder einde, hoe meer ik krab, hoe meer jeuk en pijn, maar zonder krabben  / wrijven kom ik de dag niet door, ook niet met de nodige afleiding.  het doet van tijd echt zeer, een branderig gevoel, dieper in de borst en niet oppervakkig op de huid.

Vandaag voor een mammo gegaan en een echo. en hier was gelukkig niks op de zien volgens hun . 2 jaar geleden ook een mammo laten doen in het ziekenhuis en hier werden mijn borsten echt plat geduwd, en was het zeer pijnlijk. nu had ik dat gevoel helemaal niet.  alsof ze niet goed geplet hebben ;-)

wel heb ik zeer dicht borstweefselen waren er banale micro verkalkingen te zien.

ik heb nu een cortisone zalf gekregen om er 2a3 x per dag op te smeren. want het moest volgens de huisarts iets zijn aan de huid en dus oppervlakkig.

omdat het zo verschrikkelijk jeukt en pijn doet, en mijn borst er op die plek anders uitziet ( verkleuring van de huid, ring vormig deukje/verdikking) ben ik er zelf niet helemaal gerust in.

komt het vaker voor dat er toch iets niet goed zit en dit net te zien is op een mammo?

herkent er iemand deze symptomen.

 

groetjes van een onferuste ziel

slotje

Offline
Berichten: 4292

er zijn borsttumoren die niet zichtbaar zijn op een mammografie. Was je in een academisch ziekenhuis? Zo niet, dan zou je daar, als de jeuk binnen 14 dagen net verdwijnt met de zalf, een second opinion kunnen laten doen.