HER2 positief, hoeveel kuren?

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Roelien1
Offline
Berichten: 4
HER2 positief, hoeveel kuren?

Ik heb HER2 positieve borstkanker en heb 8 chemokuren voorgeschreven gekregen. Nu las ik ergens over iemand die 9 kuren had gehad, maar dat was wel een aantal jaren geleden. Heeft iemand van jullie hier recentere ervaring mee?

Alvast bedankt!

Offline
Berichten: 211

Ik had Her2 positief. Ik kreeg 4 x AC en 12 x Taxol met Herceptin per infuus. Daarna nog 12 x Herceptin per injectie.

 

Het aantal kuren hangt van meer factoren af - hoe groot welke staat - hoeveel tumoren. Ik had er drie en de grootste was 5,5 cm.

afbeelding van Roelien1
Offline
Berichten: 4

Bedankt voor je reactie. Ben niet helemaal bekend met al die merknamen, maar ik  krijg 8 3-wekelijkse kuren, met voor elke kuur:

- Dag 1 taxol, carboplatin, pertuzumab en trastuzumab

- Dag 8 taxol

Na de kuren nog 9 keer een infuus met trastuzumab.

Mijn tumor is ongeveer 5 cm maar ik las bij iemand anders die een kleinere tumor en ook geen uitzaaiingen had, dat ze 9 van dezelfde kuren kreeg. Vroeg me af waar dit verschil vandaan komt en wat het voor verschil in je prognose kan uitmaken. Volgens mijn oncoloog geven ze daar max 8 kuren ook voor de lichamelijke gevolgen op latere leeftijd.

Offline
Berichten: 55

Mijn vrouw had een Her2 tumor van 2,7 cm met één macro metastase in de poortwachterklier. Zij bleek (na de vorst besparende) operatie een graad 1 tumor te hebben. (Dat is langzaam delend). Ook zij kreeg 9 behandelingen zoals hierboven omschreven incl. de imuuntherapie van in totaal 1 jaar. Volgens mij kijkt men naar de fitheid en leeftijd van de patiënt. Voor velen is 9 behandelingen te zwaar. 

afbeelding van Roelien1
Offline
Berichten: 4

Ik ben nu halverwege de 8e kuur en het gaat best goed eigenlijk. Het is meer het gevoel dat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb. Stel dat het terugkomt, dat je dan niet denkt, had ik maar een 9e kuur gehad. Maar ik kan niet inschatten of een 9e zoveel extra effect heeft of meer kwaad doet. Maar ga dan toch twijfelen wat handig is, als ik lees dat er een verschil tussen ziekenhuizen is wat betreft het aantal kuren. Beetje laat denk ik om nog nu een second opinion te vragen...

Offline
Berichten: 55

Misschien om voor jouw eigen gemoedsrust te vragen aan de oncoloog waarom er voor 9 kuren is gekozen? Dan weet je het in ieder geval!

afbeelding van Roelien1
Offline
Berichten: 4

Had ik vorige week idd gevraagd al. Volgens de oncoloog is het regionaal besloten dat 8 de max is. Omdat bijna niemand 9 zou volhouden en voor risico op hart- en vaatziekten op latere leeftijd. In landelijke richtlijn zie ik wel 9 staan en ook 9 bij aantal mensen die behandeling in AvL hebben gehad.

afbeelding van Syllie Billie
Offline
Berichten: 4

Hoi Roelien 1

ik heb Her2  positief, hormoongevoelig.

ik kreeg mijn diagnose begin augustus2019.

eind augustus geopereerd, tumor 9mm fase 3, snijvlakken en poortwachter waren schoon. 

Ik heb 20 bestralingen gehad en ging na een kleine rustperiode door met elke week  een combi 12 chemo paclitaxel/ trastuzumab Via infuus.

Nu ben ik bezig met mijn vierde trastruzumab van een serie van 13 x.

tevens heb een een hormoontherapie. Deze duurt vijf jaar.

gelukkig heb ik het meeste achter de rug.