Onzekerheid

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Kimmoss
Offline
Berichten: 12
Onzekerheid

Goedenavond. 
 

lang getwijfeld of ik hier iets ga schrijven maar toch besloten om dat te gaan doen. 
 

ik hoop dat het hier hoort, zo niet, dan hoor ik het graag. 
 

afgelopen dinsdag voelde ik gedurende de dag steeds een pijnlijke plek in mijn linkerborst. S avonds voelde ik ook een harde plek/bol. Ook mijn man voelde dit en stelde voor om nog even af te wachten en te kijken of het nog af zou zwakken. S avonds nog aan het werk en  toen besloten dat ik niet langer wilde wachten, en de volgende ochtend (woensdag) de huisarts zou bellen.

Zo gezegd zo gedaan en daar kon ik al direct diezelfde ochtend om 9.00 uur terecht. Ze heeft me uitgebreid onderzocht, voelde de plek ook, maar kon daar geen uitsluitsel over geven. Ze dacht zelf dat het iets hormonaals was, maar wilde me voor de zekerheid door verwijzen voor een mammografie. Dit zou digitaal gaan, waar ik dan vervolgens een bevestiging per mail van zou krijgen. Daarin zou ook staan, of ik een uitnodiging zou krijgen, of zelf een afspraak kon maken. De bevestiging kwam later de ochtend en ik kon zelf bellen voor een afspraak. Op dat moment zat ik met m'n jongste in de speeltuin, dus besloot te bellen als ik weer thuis was. Mits ik dat had besloten werd ik al gebeld door het centrum. Ze hadden de volgende dag een plek, zagen mijn verwijzing binnen komen en belden me even. (Nu vraag ik me natuurlijk af, of heeft de huisarts toch meer zorgen in de verwijzing gezet?). Uiteindelijk een afspraak voor vrijdag (vanochtend) gezet. 
 

eerst de mammografie. Heel fijn, alles werd duidelijk uitgelegd. Vooraf werd al genoemd dat ik zeer waarschijnlijk ook een echo zou krijgen, op basis van de klachten. Prima, fijn ook dat het vooraf al wordt genoemd.

de mammografie gehad, wachtend op de echo. De echo werd gemaakt en nog steeds zat er ergens een stukje hoop in mij, dat hij even een korte blik zou werpen, zou zien dat het allemaal onschuldig was en zou zeggen: mevrouw, u mag zich weer aankleden en de huisarts zal u verder informeren. 
Dat gebeurde helaas niet. Het werd akelig stil. De oksel werd gecontroleerd en daarna kwam de boodschap: ik wil een biopt laten maken. Die kwam zwaar binnen. De arts kwam, voelde de plek, vervolgens kwam de radioloog weer het biopt afnemen en daarna kon ik weer naar de arts. 

in dat gesprek werd me duidelijk dat alles nog onduidelijk is. De mammografie + de echo laten geen typisch beeld zien van een cyste, geen typisch beeld van iets goed aardigs en ook geen typisch beeld van iets kwaadaardigs. Het zegt dus allemaal niks, maar mijn hoofd draait overuren. Herkent iemand dit? Woensdag krijg ik de uitslag van de biopt, ook in het ziekenhuis. Hoe kom ik deze dagen door???? Ze sloot af met; ga nu niet direct van het ergste uit, vul je hoofd nog niet met alle slechte scenario's. Kom woensdag samen met iemand. En het hoeft niet slecht nieuws te zijn, maar hou er een beetje rekening mee dt het ook wel slecht nieuws kan zijn. 

Pf woensdag lijkt nog zo lang en zo ver weg. Ik worstel ook nog met de vraag; wie licht ik nu al in? Naast mijn partner heb ik het met een vriendin besproken. Maar hoe doe ik dat met werk, ouders, etc etc. 
 

sorry een heel verhaal, maar al helpend om dit even uit mijn hoofd te schrijven. 
x

Offline
Berichten: 346

Hallo Kimmoss, 

Toen ik mijn mammografie kreeg, kreeg ik ook een echo en daarna een biopt. Tegen mij zeiden ze dat ik er rekening mee moest houden dat de kans 95 % was dat het niet goed was. Dat was het dus ook niet. 

Dat wachten op de uitslag is echt het meest vreselijke van alles. Probeer afleiding te zoeken. Ga iets leuks doen.

Een lotgenootje heeft eens gezegd: er is niks totdat er wat is. Dat klinkt goed toch? Zo hou je misschien je hoofd wat cool en ga je niet teveel denken. Op dit moment kan het nog alle kanten op. 

Natuurlijk kan ik je met mijn verhaal niet geruststellen maar ik wou toch even reageren. En je heel veel succes wensen bij je uitslag! Ik duim voor een goede uitslag!

Liefs Mora

Offline
Berichten: 91

Hoi Kimmoss,

Wat een angstige dagen maak je mee. Ik kan me goed voorstellen dat je je van alles in je hoofd haalt. Het enige wat je kan doen is tot het moment van de uitslag afleiding zoeken en proberen niet teveel "in je hoofd te gaan zitten". Mij helpt het altijd om lekker de natuur in te gaan. Ik wens je heel veel sterkte en hoop op de allerbeste uitslag voor je! heart Liefs, Lara

afbeelding van Kimmoss
Offline
Berichten: 12

Hallo lieve meiden,

bij mij is het helaas ook geen goed nieuws. Borstkanker. in geslagen als een bom. 
Ik schrijf onder mijn verhaal het hele stuk, wanneer ik daar klaar voor ben. Voor nu trek ik me terug in mijn cocon, om even samen met mijn gezin, de boze buitenwereld buiten te houden! 
liefs, x

Offline
Berichten: 346

Beste Kimmoss,

Wat een ontzettend rotnieuws heb je gekregen. 

Hopelijk krijg je snel je behandelplan zodat je weet waar je aan toe bent. Eerst dit nieuws maar laten bezinken en zoals jij het omschrijft in je cocon! 

Heel veel sterkte voor de komende tijd! 

Liefs Mora

Offline
Berichten: 302

Doe wat goed voelt Kimmoss. Hopelijk vind je hier wat steun, het is een hele klap die diagnose.

Offline
Berichten: 518

Sterkte Kimmoss. Houd elkaar maar stevig vast - is zo heftig die eerste periode. 

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 91

Wat heftig, Kimmoss! Ik wens je heel veel kracht en sterkte. Het is zo ongelooflijk moeilijk om dit nieuws te krijgen, maar je bent sterker dan je denkt heart