Nog ongerustheid.

2 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Bonny33
Offline
Berichten: 4
Nog ongerustheid.

2 weken terug voelde ik tijdens de controle van mij borsten een schijfje in mijn rechter borst. In eerste instantie dacht ik er niks bij, toch bleef ik gedurende de dagen er steeds aan voelen waardoor ik besloot naar de huisarts te gaan. Gewoon voor de zekerheid.

 

De huisarts controleerde mijn borsten en voelde dit ook, gaf aan ook opgezette klieren te voelen. Door gestuurd voor mammografie en echo, beide vandaag gehad. Tijdens de echo zag zij inderdaad wat een bedoelde en was er een donker groot gat te zien in beeld, zij heeft meerdere beelden opgeslagen en ook de "afwijking" opgemeten. Echter liet zij mij naar huis gaan met als conclusie; is hormonaal, kijk het een tijdje aan en als het veranderd of groter word moet je terug komen. 
 

Eenmaal thuis zit het mij toch niet lekker, hoezo hormonaal!? Er was duidelijk een zwart gat oftewel afwijking te zien.

 

Iemand tips of ervaring hiermee? 
 

Liefs kiss

Offline
Berichten: 91

Hoi Bonny,

Ik kan me jouw ongerustheid helemaal voorstellen. Ik heb de tumor zelf ontdekt, bij mij was het echt een knobbel. De chirurg en radioloog vertelde mij in eerste instantie dat het om een cyste ging en dat dit gewoon kon blijven zitten. Waarna ze mij naar huis stuurde. 

Mijn onderbuik gevoel bleef me vertellen dat er iets niet goed was en ik ben meermalen terug gegaan naar de arts. Uiteindelijk heb ik er een jaar mee rondgelopen en er toen op aangedrongen om de "cyste" weg te halen. Op het moment dat ze hem leeg wilden zuigen kwam de radioloog erachter dat het geen cyste was. Na een punctie te hebben genomen bleek het om borstkanker te gaan.

Ik wil je niet onzeker maken met mijn verhaal of je een slecht gevoel bezorgen. Wel wil ik je alert maken. Als je het niet vertrouwt is het belangrijk je gevoel serieus te nemen en je niet te laten wegsturen. Je kan bijvoorbeeld vragen om een punctie dan weet je zeker wat het is.

Groetjes Lara